Huidverzorgingstips voor tijdens je vakantie

Huidverzorgingstips voor tijdens je vakantie

Eerlijk is eerlijk: tijdens je vakantie is het heerlijk om je vaste routines even te laten varen. Zo kom je weer helemaal tot rust! Die reset is zeker welkom, maar let erop dat je niet alles laat versloffen. Je huidverzorging is bijvoorbeeld nog steeds van belang op vakantie. Gelukkig kun je een eenvoudigere routine toepassen, met deze speciale vakantietips.

Stop de essentials in je koffer

Met name als je thuis een grote verzameling aan verzorgingsproducten hebt, loop je er tegenaan dat je niet alles kunt meenemen naar je vakantiebestemming. Maak daarom een selectie en neem alleen de essentials mee. Denk aan zonnebrand, een dagcrème en een reiniger. Kies voor producten van een hoogwaardige kwaliteit van Beauty of Joseon, zodat je op de werking kunt vertrouwen. Reis je met het vliegtuig en neem je alleen handbagage mee? Denk er dan aan dat producten meestal maximaal 100 ml mogen bevatten per verpakking, met een maximum aantal van 10 producten die je mee mag nemen (samen 1 liter). Soms is het dus verstandig om voor speciale kleine verpakkingen of reisverpakkingen te kiezen: die mag je gewoon meenemen.

Elke dag een verzorgingsmomentje

Hoewel jij je verzorgingsroutine wel wat kleiner kunt houden dan thuis, raden we toch aan om elke dag een verzorgingsmomentje te pakken. Het liefst zelfs twee maal per dag, in de ochtend en avond. Reinig je gezicht goed met een cleanser en voed daarna met een crème of serum. Je kunt vervolgens ook nog een aanvullende dagcrème gebruiken, om de huid extra te hydrateren. Hierna breng je zonbescherming aan, het liefst met een hoge SPF (kort voor Sun Protection Factor). Bij Korean Skincare vind je precies de producten die je nodig hebt, ook voor je vakantieperiode. Let natuurlijk goed op je huidtype en de persoonlijke wensen die je hebt rondom je huidverzorging: dit kun je allemaal meenemen in je selectie.

Zonnige bestemming? Zonbescherming!

Ga je naar een zonnige plek toe? Dan is goede zonbescherming natuurlijk essentieel. Voorkom dat je verbrandt! Ook met zonbescherming met SPF50 word je gewoon bruin – het is een fabeltje dat dit niet gebeurt. Lekker smeren dus, met goed beschermende zonnebrandcrème. Doe dit meerdere keren per dag: hoe vaker, hoe beter. Vermijd verder de zon op de zonnigste en warmste momenten van de dag, zoals de middag. Zoek dan liever even de schaduw op. In de ochtend en avond is het ook hartstikke lekker in het zonnetje! Ga je naar een koude bestemming toe? Hier kan het tevens heel zonnig zijn, tijdens een wintersportvakantie bijvoorbeeld. Dan is die zonnebrand dus net zo hard nodig. Voor wintersport is er zelfs speciale zonnebrand te vinden, die wat vetter is dan gewone zonnebrand.

Extra hydratatie

Je huid kan wel wat extra hydratatie gebruiken tijdens een reis. Zo droogt je huid uit in het vliegtuig – met name bij een lange vlucht merk je dit op. Verder droogt zonlicht je huid sneller uit, maar dat geldt net zo goed voor kou. Op verschillende bestemmingen heb je dus baat bij goede voeding voor de huid, in de vorm van een crème of serum. Ook een toner helpt om te hydrateren.

Verzorging en bescherming per bestemming

Hoewel de verzorgingsroutine in brede zin wel deels overeenkomt per plek van bestemming, kun jij je per type reis toch focussen op specifieke verzorging. Vertrek je bijvoorbeeld naar een vervuilde stad? Dan is reiniging van de huid het belangrijkst, om afvalstoffen weg te halen. Ga je naar de zon en lig je vaak aan het strand? Leg de focus dan op zonbescherming. Combineer het liefst de verschillende belangrijke punten – zo geniet je gewoon van een stralende huid tijdens je vakantie. Zónder er veel tijd of moeite aan kwijt te zijn.

Image by Freepik

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.