5 dingen die ik koop op het vliegveld

5 dingen die ik altijd koop op het vliegveld

Afgelopen week vloog ik voor een congres naar Sofia (Bulgarije). Ook al was dit geen echte vakantie, het vakantie gevoel begint toch al wanneer ik door de douane ben en even kan shoppen op het vliegveld. Dit zijn de 5 dingen die ik graag koop of in ieder geval even naar ga kijken.

5 dingen die ik koop op het vliegveld

Koffie

Het maakt niet uit welk tijdstip het is, maar het eerste wat ik haal op het vliegveld is een kop koffie. Vaak heb ik er dan toch al weer een paar uur op zitten met koffer inpakken, naar Schiphol toekomen, inchecken en door de douane. Als ik dan eindelijk achter de douane ben, kan ik pas ontspannen. Vaak heb ik onderweg al de folder met de See Fly Buy aanbiedingen meegenomen, zodat ik die ook even rustig kan door bladeren.

 

Vergeten…

Als ik dan even tot rust kom, na al inpakstress, schieten opeens de dingen binnen, die ik alsnog vergeten. Ondanks mijn inpaklijstje, komt het toch wel voor dat ik nog een zakje op tafel heb laten staan of mijn tandenborstel in de badkamer heb laten liggen. Geen nood, want álles is nog te koop op het vliegveld. Wat ik standaard vergeet om vooraf te checken, is of ik niet een reisstekker nodig heb op plaats van bestemming. Deze handige bak op Schiphol biedt dan uitkomst.

 

Me-time

Voor mij is op vakantie gaan ook even echt ontspannen en daar hoort het lezen bij. Thuis komt het er meestal in het dagelijkse leven niet van, maar daardoor geniet ik er extra van op vakantie. Een bezoekje aan de boekhandel aan het begin van mijn vakantie is dus een traditie. Het liefste koop ik dan een paar tijdschriften en een Dwarsligger. Deze boekjes zijn lekker smal, zijn licht en passen in je handtas. En als ik dan op mijn bedje aan het zwembad lig, kun je ze ook makkelijk in een hand vasthouden.

Verwennerij

Natuurlijk sla ik de grote cosmetica en parfum winkels niet over als ik taxfree kan shoppen. Ik hoop altijd dat ik daar een mooie aanbieding kan vinden van mijn favoriete merken. Helaas blijkt dat zelden het geval. Op Schiphol betaal je soms juist nog wel wat meer, dan in de gewone winkel of online.

 

Zo betaal ik voor mijn lievelingsparfum Euphoria van CK (100ml) kost bij bol.com €55,95 en ‘afgeprijsd’ op Schiphol €76,40! De prijs van de Clinique Pep-Start 2in1 Cleanser op Schiphol verschilde ook niet veel met die in de winkel. Op Schiphol kost die namelijk €18,40 en bij de Bol.com. Vaak probeer ik dan op de terugweg op het vliegveld in het buitenland te kijken of ik er een betere deal voor kan krijgen.

Souveniertje

Souveniertjes horen er natuurlijk ook bij. Als ik op weg ben naar mijn familie in het buitenland, neem ik dan graag wat typisch Nederlandse lekkernijen mee. Vaak zijn deze producten ook weer niet veel goedkoper op het vliegveld, maar ze komen vaak wel in een mooie verpakking.

 Wat koop jij als je op het vliegveld bent?

Spread the love

20 thoughts on “5 dingen die ik altijd koop op het vliegveld

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.