overlijdensrisicoverzekering

Geniet nu van het leven maar vergeet niet een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten

Samen met je partner en kinderen geniet je volop van het leven. Dat is ook heel belangrijk maar je moet ook zo af en toe eens aan de toekomst denken. Denk je er weleens over na of je de kinderen wel goed verzorgd achterlaat als je komt te overlijden? Uiteraard denk je daar niet dagelijks aan en dat hoeft ook helemaal niet, maar het is misschien wel verstandig om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Geniet nu van het leven maar vergeet niet een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten

Genieten van het leven zonder zorgen over later

Je denkt echt niet iedere dag na over je toekomst en al helemaal niet over het moment dat je dood zult gaan. Dat is maar goed ook. Je kan veel beter in het nu leven en genieten van alles om je heen en vooral van je kinderen. Voor je het weet zijn ze al groot en volwassen. Het is belangrijk om zoveel mogelijk mooie en leuke herinneringen samen te maken. Kortom lekker blijven genieten van elkaar en alles wat er op je pad komt. Dit gaat nog beter als je weet dat je jezelf geen zorgen hoeft te maken over later. Dat alles goed geregeld is na je overlijden, met een overlijdensrisicoverzekering.

Zorg dat het geregeld is!

Een overlijdensrisicoverzekering keert na overlijden (tijdens de looptijd van de verzekering) een van te voren bepaald bedrag uit. Dit bedrag en de looptijd bepaal je bij het afsluiten van de verzekering. Met dit bedrag kun je kinderen en partner alle voorkomende kosten betalen. Je zorgt er eigenlijk voor dat je kinderen en partner zich geen zorgen hoeven te maken over de financiën. Naast het wegvallen van het inkomen van de overleden ouder, zal de achterblijvende ouder wellicht ook minder moeten gaan werken. De financiële klap komt zo extra hard aan. Een overlijdensrisicoverzekering verlicht in ieder geval de financiële pijn.

Geniet nu van het leven maar vergeet niet een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten

Je kunt op ieder moment een verzekering hiervoor afsluiten. Wij sloten een overlijdensrisicoverzekering af toen we ons eerste huis kochten. Dit was toen nog verplicht bij het afsluiten van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Echter is dit sinds 2018 niet langer meer verplicht. Maar of het nou verplicht is of niet, het is wel verstandig een overlijdensrisicoverzekering te overwegen als je met zijn tweeën bent of een gezin hebt. Een aantal banken stelt de overlijdensrisicoverzekering nog wel verplicht, bijvoorbeeld voor het deel van de hypotheek dat uitkomt boven de 80% van de woningwaarde. Als je de verzekering afsluit bij je hypotheek dan zal met het bedrag dat wordt uitgekeerd de hypotheek (deels) worden afgelost.

Hebben jullie een overlijdensrisicoverzekering afgesloten?

Spread the love

One thought on “Geniet nu van het leven maar vergeet niet een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten

  • Wij hebben inderdaad een overlijdensrisicoverzekering afgesloten bij onze hypotheek. Dus als een van ons komt te overlijden, kan de ander in ieder geval in dit huis blijven wonen. Dat ik ook belangrijk om over na te denken. Kun je je hypotheek wel blijven betalen, of moet je verplicht meer gaan werken, iets wat je lijkt me niet wil voor je kids als een van hun ouders is overleden.
    Kirsten Mamagisch onlangs geplaatst…#mamadoeslief Stop online veroordelenMy Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.