vermaak op de achterbank

Vermaak op de achterbank deel 2

Vorige week postte ik al een blog met daarin tips voor vermaak op de achterbank tijdens de lange ritten in de zomervakantie. Door de vele leuke reacties daarop, realiseerde ik mij dat ik nog een paar items vergeten was om mee te nemen. Dus vandaag een deel 2 met daarin leuke tips voor snacks onderweg, apps voor op de tablet en muziek! Ook zin in een zomerstune in de auto, doe dan meteen mee aan de winactie en win een zomer KidsHits Zomer CDvermaak op de achterbank

Snacks

Naast veel leuke spelletjes voor onderweg, gaat er ook altijd een tas mee vol met snacks. Deze worden gedurende de rit mondjes mate uitgedeeld. Dit kan als prijs zijn voor de autobingo of gewoon als lekker tussendoortje. Daarbij probeer ik niet teveel suikers te geven en het ook een beetje zo te verpakken dat ze er een tijdjes zoet mee zijn. Gezonde snacks voor onderweg zijn;

Woezel en Pip

  • (yoghurt) rozijnen
  • druiven
  • tomaatjes, mini komkommer, baby wortels
  • kaasjes (Woezel & Pip Kaaskoppen)
  • nootjes
  • gedroogd fruit (Fruitfunk)
  • soepstengels (Woezel & Pip soepstengels)
  • popcorn
  • zoutjes of zoute stengels

FruitFunkWij doen eigenlijk onze boodschappen bij een andere supermarkt, dus de Woezel & Pip productenlijn bij de Jumbo kennen ze niet zo goed. Daarom ben ik voor de vakantie een keertje omgereden en heb ik deze producten gehaald. Zo krijgen ze eens iets anders, wat ze als Woezel & Pip fans vast heel erg leuk zullen vinden. Ook op de zakjes van Fruitfunk staan hun lievelingshelden als de Minions en Paw Patrol.

silicone ijsvormpjesNaast het geven van leuke nieuwe snacks, kun je ook heel goed de snacks verpakking in leuke meeneem doosjes. Ken je bij voorbeeld deze silicone ijsvormpjes? Leuk in de diepvries om zelf Calipo’s te maken, maar ook leuk om snacks in de doen. Ze zijn namelijk ook goed afsluitbaar.

Snack 'n boxOok handig zijn deze Snack ’n dipbox. Met plek voor de snack (soepstengels, wortel reepjes, appelreepjes of mangostukjes) en een dipcompartiment (lekkere yoghurt dip, humus of quacamole.) In de deksel zit ook heel handig een lepeltje verstopt.

Educatieve Apps

Uiteraard gaan de tablets mee op vakantie. We hebben geen Wifi in de auto, dus zullen deze onderweg voornamelijk gebruikt worden voor de spelletjes ipv YouTube en Netflix.

Ook al hebben we vakantie, de kinderen spelen ook nu graag op de Squla App. Speciaal voor de vakantie is het nu mogelijk om met weer leuke interactieve taalspelletjes en luisteroefeningen de taal te leren van je vakantiebestemming. Deze kunnen dan ook meteen toe gepast worden in de praktijk. Gekozen is voor de talen Frans, Spaans, Italiaans, Duits en Engels; de talen uit de meest bezochte vakantiebestemmingen van de Nederlander. Op Squla kunnen ze hun basiswoordenschat verrijken met woorden die passen bij de (zomer)vakanties. Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van een combinatie van afbeeldingen en audio, zodat de betekenis meteen duidelijk is en de juiste uitspraak aangeleerd wordt.Dit spel wordt je aangeboden door Squla

Squla Familiebord spelEen leuke gratis app van Squla is ook het Familiebordspel. Hierin krijg je divers vragen over de vakantielanden in Europa. Doordat je de moeilijkheidsgraad per speler kan kiezen, is het een eerlijk spel en moeten de papa’s en mama’s zich af en toe ook achter het oor krabben.

BlokkenApps die momenteel ook erg populair zijn bij mijn meiden (naast Pokemon Go) zijn puzzels. In de App Blokken. In deze App moet je puzzels oplossen door het leggen van verschillende vormen. Het is erg verslaven en zelfs Kleine Zus blijkt er erg bedreven in te zijn.

Emoji quizLeuk om samen te spelen met de wat oudere kinderen is de Emoji Quiz. Hierin worden de Emoji’s gebruikt als hits om films, boekentitels of merken. Soms zijn het namen die de kinderen niet kunnen weten, maar samen kom je er echt wel uit.

Dr PandaVoor de kleinere kinderen hebben wij verschillende spelletjes van Dr Panda. Er zijn veel verschillende spelletjes waarin Dr Panda een bus bestuurd, een restaurant runt of de post rond brengt. Sommige van deze apps zijn gratis en voor andere moet je betalen. Deze investering is het zeker waard, want de kinderen vermaken zich uren op de achterbank hiermee.

Lekker swingen op de achterbank

Nijntje de MusicalElk jaar hebben we wel een CD die we tijdens de lange vakantieritten helemaal grijs draaien. Toen de meiden nog klein waren, waren dat de 3 CD’s van de musicals van Nijntje. De liedjes zijn geschreven door Ivo de Wijs en de muziek gecomponeerd door Stokkermans. Zij maakte de liedjes leuk voor klein en groot. Echt een aanrader.

In de jaren daarna volgden de soundtrack van Frozen en vorig jaar was het de nieuwe CD van Red Hot Chilli Peppers (ja we voeden ze wel meteen ook goed op 😉 )

KidsHits 2017

Dit jaar hebben we ook al een CD klaar liggen. Gekozen door Grote Zus; de 2CD ‘De Leukste Kids Hits Zomer 2017, een compilatie album met de veertig leukste hits van dit moment! Op deze CD staan onder andere tracks van: Kinderen Voor Kinderen, Sarah & Julia, Nick en Simon, Maan, Mylene & Rosanne, Armin van Buren en nog vele anderen! Juist de combinatie van al deze artiesten, zorgt er voor dat er voor elk wat wils is. (en de koptelefoon is ook al ingepakt)

Winactie Dubbel CD De Leukste Kids Hits Zomer 2017 gesloten

Zingen jullie het liefste ook zo hard mogelijk mee met de radio in de auto? Doe dan mee met deze winactie en maak kans op 1 van de 3 KidsHits Zomer dubbelcd’s

Gefeliciteerd

Winnaar 1 Winnaar 2

De winnaars krijgen persoonlijk bericht. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.

Uitgelichte foto; Shutterstocks

Spread the love

39 thoughts on “Vermaak op de achterbank deel 2

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.