Tips voor leuke afscheidscadeautjes voor kinderen aan kinderen

Tips voor leuke afscheidscadeautjes voor kinderen aan kinderen

Of je nu gaat verhuizen, je kind de klas over moet doen of een kind langere tijd afwezig is door ziekte, afscheid nemen is nooit leuk. Met deze tips voor leuke afscheidscadeautjes voor kinderen aan kinderen kun je het leed een beetje beperken. Geef het vriendje of vriendinnetje van je kind een leuke herinnering mee.

Afscheid nemen is niet leuk

Veel kinderen vinden het moeilijk om afscheid te nemen. Afscheid betekent immers verandering en dat is niet alleen voor jou wennen, maar zeker ook voor je kind. Zelfs als het geen echt afscheid is, maar bijvoorbeeld alleen afscheid omdat je kind in een andere klas terechtkomt, dan kan dat al genoeg indruk maken. Maak het afscheid nemen makkelijker en zorg dat je kind een leuk afscheidscadeautje aan andere kinderen geeft. En natuurlijk verschilt dat hemelsbreed van een cadeau voor de juf aan het einde van het schooljaar.

Tips voor leuke afscheidscadeautjes voor kinderen aan kinderen

Hieronder vind je een aantal tips voor leuke afscheidscadeautjes. Natuurlijk moet je bij het kiezen van een cadeau rekening houden met de leeftijd van de kinderen. Daarnaast moet je overwegen of een cadeau bedoeld is om te gebruiken of dat het om een herinnering gaat. In dat laatste geval kun je een heel ander cadeau uitzoeken, dat in de meeste gevallen ook nog eens duurzamer is.

1. Een blijvende herinnering in de vorm van een boekje

Wat is er leuker dan een blijvende herinnering mee te geven? Maak samen met je kind (afhankelijk van de leeftijd) een leuk boekje (schrift met harde kaft) dat je vult met foto’s, tekeningen en herinneringen. Je kunt het daarbij zo gek maken als je zelf wilt. Versier de buitenkant samen met je kind en je hebt een cadeautje dat waarschijnlijk nooit meer verloren gaat.

2. Een leuke foto

Moet je kind afscheid nemen van een vriendje of vriendinnetje? Dan heb je vast wel leuke foto’s van de twee samen. Druk een foto af (misschien zelfs op groter formaat) en geef dit als afscheidscadeautje. Je kunt de foto natuurlijk bewerken of maak er een album van als je meer foto’s hebt. Een andere manier: koop een blanke lijst, laat je kind deze versieren en stop daar een mooie foto van beide kids in.

Je kunt de foto ook op een kopje laten drukken. Geef dan zowel je kind als het vriendje of vriendinnetje een kopje. Op die manier zijn ze altijd dicht bij elkaar en zien ze elkaar elke keer wanneer het kopje gebruikt wordt.

3. Geef een plantje cadau

Dit is een leuk en vooral duurzaam cadeau, waar je wel een beetje uitleg bij moet geven. Doe er namens je kind een briefje bij waarop iets staat in de trend van: ‘Verzorg mij goed en ik zal groeien, net zoals jij’ of ‘Jij en ik groeien beiden een andere kant op, net als deze plant, maar vergeten doe ik je niet. Vergeet jij de plant niet?’ Je kunt hier werkelijk alle kanten mee op. Het is ook nog eens een leuke gespreksstof als de kinderen elkaar updates sturen en dan de plant zo af en toe in beeld komt.

4. Geef een tas cadeau

Vindt je kind het leuk om creatief bezig te zijn? Koop dan een paar goedkope linnen tassen en laat je kind hier met textielstiften een leuke tekening op maken. Als je kind wat ouder is kan het een leuke tekst op de tassen zetten. Een duurzaam afscheidscadeautje voor kinderen aan kinderen. De tas komt altijd van pas.

5. Geef speelgoed cadeau

Afhankelijk van de leeftijd van je kind kun je ervoor kiezen om je kind speelgoed als afscheidscadeau uit te laten delen. Dat hoeft natuurlijk geen heel groot cadeau te zijn. Denk daarbij eerder aan zoiets als een setje voor de zandbak, een kleine auto of bijvoorbeeld waterspeelgoed voor de zomer. Of koop een paar voetballen die je door je kind laat signeren (of van een tekening voorzien). Ben je opzoek naar wat inspiratie? Op Kindcadeauexpert vind je de best cadeau tips voor kinderen t/m 12 jaar.

Andere tips en ideeën voor afscheidscadeautjes

Bovenstaande ideeën zijn vooral bedoeld als je kind van een vriendje of vriendinnetje afscheid moet nemen. Sommige dingen kun je ook voor meerdere kinderen kopen. Gaat het echter om afscheid nemen van een hele klas, dan zullen deze tips misschien boven je budget komen. Daarom vind je hieronder nog een aantal budget tips voor leuke cadeautjes:

  • Sleutelhangers (al dan niet gepersonaliseerd)
  • Snoepzakjes
  • Bellenblaas met eigen label
  • Pakje potloden of stiften met een persoonlijke afscheidskaart
  • Opblaasbare strandbal met afscheidsboodschap of tekening erop
  • Een mooie kaart met herinnering aan het kind en een persoonlijke boodschap voor elk kind
  • Versierd potje met een zakje zaden
  • Taart of cupcakes blijven lekker en leuk. Laat de cupcakes door je kind versieren om het echt persoonlijk te maken

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

One thought on “Tips voor leuke afscheidscadeautjes voor kinderen aan kinderen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.