Life Hacks | Voor op het strand

Strand Life HacksDe vakantie loopt hier alweer ten einde en echt strandweer hebben we ook niet gehad. Maar we blijven hopen dat het beter wordt en dat we toch nog wel naar het strand kunnen. Misschien heb je nog wel even vakantie en gaan jullie naar warme oorden. Deze Life-Hacks voor op het strand komen vast en zeker nog wel een keer van pas.

Baby Box op het strand

Deze Life Hack kwam ik een tijdje geleden tegen op Facebook en ik vind hem geniaal! Het meenemen van een hoeslaken neem nagenoeg geen ruimte in, maar is wel ideaal om je baby wat zand-vrij kruipruimte te geven. Mijn kinderen zijn nu te groot, maar deze deel ik graag met jullie

kinderbox strand

Andere handige tips om je baby en dreumes een beetje in een afgebakende ruimte te houden zijn deze 2.

Neem een opblaasbaar badje mee naar het strand. Deze kun je gebruiken als box, maar natuurlijk kun je hem ook een beetje vullen me wat (zee)water voor wat extra afkoeling en waterpret. Geen plek om een badje mee te nemen? Bij de Action kun je voor minder dan €1 afdekzeiltjes kopen. Maak een mooie kuil (of vind er een) en leg daarin het plastic zeiltje. De randen bedek je met zand, zodat hij goed blijft liggen. Daarna kun je hem ook vullen met water. Succes verzekerd.

kinderbadje strand zwembad

Zandkastelen bouwen

Bij een dagje strand hoort natuurlijk wel het bouwen van de mooiste zandkastelen. Naast een schepje en een emmertje, is het een goed idee om even de keukenkastjes te plunderen. Met onderstaande bakspullen kun je je kasteel een extra touch geven

zand kasteel set

Koele drankjes

Niets lekkerder is om op het strand te genieten van een lekker koud drankje.Met dit simpele trucje is dat geen probleem meer. In de maanden dat ik in Ghana woonde, deden we dit elke avond voor dat we naar bed gingen. We kookte daar altijd ons water en vulde dan een paar flesjes voor de helft / driekwart met dit water. Deze legde we dan in de diepvries! Belangrijk hierbij is om de opening van het flesjes iets verhoogde te leggen (je zou de dop hiervoor kunnen gebruiken). De volgende ochtend heb je dan bevroren water. We vulde de flesje bij en deden er soms nog wat limonade siroop bij. Zo hadden we voor een paar uur toch lekker koel water, Als je de flesjes niet iets schuin in de vriezer legt, dan bevriest ook het water in de opening en kun je moeilijker de fles bij vullen met extra water.
Ander bijkomend voordeel is dat je de flesjes met bevroren water ook meteen kunt gebruiken als koelelementen in je tas of koeler!

 flessen water invriezenn Capri Slushie

De andere tip die ik tegen kwam, was om zakjes capri-sun ook in de vriezer te leggen, de avond voordat je naar het strand gaat. Als je de zakjes vervolgens open knipt, dan heb je slushi!

Bewaren van je kostbaarheden

Deze Life Hack kwam ik op Pinterest tegen en vind ik ook briljant bedacht. Bewaar je pasjes, telefoon, geld en sleutels in een (schone) luier! Niemand die een vieze luier zal meenemen 🙂

luierJe kind kwijt

De nachtmerrie van elke ouder, je kind was er zojuist nog en opeens nergens meer te bekennen. Omdat te voorkomen kun je met een stift je telefoonnummer op hun arm schrijven of een hanger omdoen met daarop al je gegevens  Bij Simply Colors kwam ik nu ook kindertattoos tegen waarop je de naam van je kind en je telefoonnummer kan laten zetten. Deze spoelen door het water, zonnebrand en zand niet zo snel af. Zo’n tattoo kun je makkelijk altijd bij je hebben in je portemonnee en des gewenst op je kind plakken. Dat hoeft natuurlijk niet alleen op het strand te zijn, maar ook ideaal voor een dagje pretpark.
Een setje bevat 6 tattoo’s (1 setje is ter grootte van A6 (briefkaart) en ze blijft minimaal 3 dagen zitten! Voor de kosten hoef je het ook niet te laten, want een setje kost slechts €4,95 (ex verzendkosten)

 plak tatoe tatoo

Beach foto’s

Ik vond deze foto op Pinterest en vond ze te leuk om niet met jullie te delen!

strand foto strand foto 2

Zeevonk

Tot aan vorig jaar had ik er eigenlijk nog niet eerder van gehoord, Zeevonk! Zeevonk is een eencellige in de zee. Bij de juiste temperaturen is het name zichtbaar in de nacht. zeevonkDoor de golfbeweging, spetters of voetstappen in het water, licht deze eencellige blauw of groen op. Het is echt spectaculair!
Ik vond de Zeevonk Katwijk pagina op Facebook. Zodra er Zeevonk gezien wordt, verschijnen er berichtjes met waar je moet zijn. Zo zijn we vorig jaar voor het eerst rond 23.00 naar de kust gereden. Het effect in het water is echt prachtig. Als je je voet in het water zet, voel je je net Elsa Ik kan iedereen aanraden om dit een keer in je leven (met je kinderen) te gaan aanschouwen. Echt magisch!

Moms, put on that swimsuit

Aan alle moeders; lees voordat je naar het strand gaat, nog even de blog van Jessica N. Turner (The Mom Creative) in de Huffpost

image

Wat neem je absoluut mee als je naar het strand gaat?

Spread the love

One thought on “Life Hacks | Voor op het strand

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.