Veters strikken

Life Hack | Hoe leer je je kleuter veters strikken

Veters strikken doe je vaak in een handomdraai, zonder erbij na te denken. Maar voor kleuters is het toch nog wel een hele klus om dit te leren. Nu het zelf-aankleden steeds beter gaat, wordt het ook wel tijd om het veter strikken te gaan leren. Waar je vroeger eigenlijk maar 1 manier had waarop je je veters kon strikken zijn er nu verschillende methodes te vinden. Ik laat je er een paar zien.

Veters strikken

Een van de eerste diploma’s die je je leven haalt, is het veter strik diploma in de kleuterklas. Nu Kleine Zus naar school gaat is het iets waar ik mij weer eens in ben gaan verdiepen. Grote Zus heb ik de klassieke manier met het “konijntje” geleerd. We zijn op een middag gaan zitten, heeft het 30x achter elkaar gedaan en toen kon ze het. Pas later zag ik dat er nog meer manieren waren om je veter te strikken. Om indruk te maken op mijn kinderen, heb ik zelf het “strikken in 2 seconden” geleerd.

Het konijntje – de klassieke manier

Wanneer je meerdere handelingen achter elkaar moet leren, is het handig om er een verhaaltje of versje van te maken. Bij het veter strikken wordt vaak het verhaal vertelt van het konijntje dat om de boom loopt en haar holletje in gaat, gebruikt. In onderstaand filmpje wordt het mooi uitgelegd.

Een andere insteek is het verhaaltje met een lekkere warme das.

Afbeeldingsresultaat voor liedje veters strikken

Veters strikken met 2 konijnen oren

Deze methode is ook een manier om op een makkelijke manier je veters te strikken. Leuke tip is ook om zelf zo’n oefenschoen te maken van karton en een losse veter. Dat oefent veel makkelijker dan meteen op een grote schoen. Op Pinterest kwam ik hiervoor een aantal voorbeelden tegen.

Een ander tip die ik bij deze methode wel eens heb gezien, is om de uiteinde van de veters in de veter gaatjes te stoppen.

Veters strikken alternatieve manier

Deze manier van veters strikken was volledig nieuw voor mij.

Veters strikken in 2 seconde

De eerste keer dat ik deze methode voor het veter strikken zag, dacht ik het een een soort moeilijke goocheltruc was. Maar na een paar keer het filmpje te hebben gekeken en flink wat oefenen, had ik hem ook in de vingers. Mijn meiden vonden het super om te zien hoe snel ik het kon. Grote Zus heeft hem nu ook door en strikt haar veters alleen nog maar zo.

Tips voor het leren veters strikken

Het kost vaak even wat geduld en tijd om je kindje te leren veters strikken. Deze goede tips kwam ik tegen bij Ouders van Nu. Hoe weet je dat je kind toe is aan het leren van veters strikken en tips om het samen te oefenen.

Lukt het jou om in 2 seconden je veters te strikken?

Spread the love

17 thoughts on “Life Hack | Hoe leer je je kleuter veters strikken

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.