Kerst Life Hack

Life Hack | Hoe overleef ik de kerst

De laatste week voor de kerst is aangebroken. Vaak een van de drukste weken voor de meeste moeders. Er moeten veel voorbereidingen worden getroffen. Voor de kerstdiners bijvoorbeeld, zowel thuis als voor op school. Het huis moet in kerstsferen gebracht worden, cadeautjes worden ingekocht en ingepakt. Helaas valt de kerst dit jaar meteen aan het begin van de kerstvakantie, dus geen vrije dagen vooraf om de voorbereidingen in rond te krijgen. Voor een beetje ondersteuning zocht ik de beste Kerst Life Hacks van andere mamabloggers voor je op en zetten ze hier voor je onder elkaar. Heel veel succes de komende week!

Kerst Life Hack

Aftelkalender kerst 2016

Voor veel kinderen kan ook de kerst een spannende tijd zijn. Er gebeurt namelijk veel in een paar dagen tijd; wanneer is het kerstdiner op school? wanneer begint de vakantie? wat gaan we doen? wanneer is het kerst? Juf Maike heeft een mooi voorbeeld gemaakt. Maar uiteraard kun je er ook zelf eentje ontwerpen, Ik denk dat ik hem namelijk nog een beetje ga uitbreiden met de kerstvakantie erbij, zodat het aftellen tot het nieuwe jaar en de activiteiten in de eerste week van 2017 er ook meteen in staan.

Kerststress

Stress en Kerst zijn helaas vaak onlosmakend aan elkaar verbonden. Op de blog van Mama ABC zet ze de oorzaken hiervan mooi op een rijtje en ook meteen handige tips om de stress voor juist de kinderen te verminderen. Ik denk dat het voor iedereen even goed is om het te lezen en er bij stil te staan, want een gewaarschuwd mens telt voor twee. Wellicht dat je zo sneller even op de rem trapt en zelf ook meer kunt genieten van deze tijd van family-quality-time.

Kerstdiner thuis

Sommige besteden het het liefste uit en gaan lekker ergens anders eten en andere hebben de handschoenen aangepakt en organiseren zelf het kerstdiner. MetMirjam geeft je 10 tips om een stressvrij kerstdiner te organiseren. Het is nog niet te laat om alvast te beginnen met de voorbereidingen zodat je het kerstdiner zelf ook een beetje zen doorkomt. Mocht je nog opzoek zijn naar een goed menu; Janske maakt een simpel, snel en lekker 7-gangen kerstdiner.

Kerstdiner op school

Voor de moeders met naar schoolgaande kinderen is dit zeker een van de stresspunten voor de komende week; het kerstdiner op school. De gerechten zijn de afgelopen week verdeeld en hopelijk heb je het lootje kunnen trekken met het gerecht waarbij je de minste stress hebt. Wel heb ik gemerkt dat de meningen daar over verschillen; de ene moeder maakt jacht op het gerecht met de minste voorbereidingen en de ander kijkt uit naar een middagje in de keuken met de kinderen. Persoonlijk sta ik er een beetje tussenin; ik ga voor het minste werk met het grootste WOW-effect 😉 Op de blog van Meisje Eigenwijsje en mijn eigen blog geven we een aantal tips voor leuke gerechtjes.

Help! Kerstdiner op school, wat zullen we maken?

Kerstpresentje voor de juffen en meesters

Ik weet dat het niet op alle scholen wordt gedaan, verwacht wordt het zeker niet, maar ik vind het toch altijd wel leuk om kerstcadeautje mee te geven aan de kinderen voor de juffen en meesters. Ook hierbij ben ik altijd opzoek naar iets niet al te moeilijks, maar wel met een groot WOW effect. Ook heeft Grote Zus een meester, dus moet het ook iets voor hem zijn. Vandaag kwam ik dit plaatje tegen van Rudolph met daarin een reep Tony Chocolonely op de blog van Lisanne Leeft. Echt ideaal voor iedereen, want wie houdt er nu niet van chocolade! Woensdag wordt dus knutselmiddag!

Kerstcadeautjes

De maand december staat ook in het teken van cadeautjes. Soms alleen uit de zak van sinterklaas of onder de kerstboom en soms allebei. Op Mamaliefde kun je tips lezen hoe hier mee om te gaan.

Mochten jullie cadeautjes onder de kerstboom leggen, dan hoort daar natuurlijk ook wel een beetje bij dat deze cadeautjes mooi zijn ingepakt. Juist omdat de cadeautjes er soms al dagen liggen, is het extra leuk als er wat meer aandacht aan het inpakken is besteed. Op de blog van Simple Thoughts kun je je hart ophalen bij veel tips en duidelijke foto’s met uitleg.

De kerstboom

In veel huizen staat de boom alweer een tijdje en zal ook nog wel blijven tot begin januari. Om er voor te zorgen dat de boom er ook tot die tijd mooi uit blijft zien, heeft Hip&Hot 7 tips voor je om je boom goed te verzorgen.

De kerstkaarten

Zelf ben ik niet zo’n held in het versturen van kerstkaarten, Maar toen de meiden wat kleiner waren, probeerde ik elk jaar wel een leuke kerstfoto van hun te maken en deze te gebruiken als kerstkaart. Vaak niet het makkelijkste om ze te laten poseren, maar als ik terugkijk op die foto’s brengt het toch altijd weer een lach op mijn gezicht. Dit jaar ga ik een nieuwe poging doen en gebruik daarbij dan meteen de tips van Aukjes Wereld voor de perfecte kerstfoto!

Wat is jouw beste tip om kerststress te voorkomen?

Afbeeldingen via Shutterstock

Spread the love

2 thoughts on “Life Hack | Hoe overleef ik de kerst

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.