huishoudpotje_beleggen

Beleggen met kleine bedragen, het kan!

We kennen hem allemaal wel het beroemd huishoudpotje, vaak is het een verzameling van kleingeld waar we dankbaar gebruik van maken als we geld voor de grijp willen hebben. Het grappige is dat met zo’n potje dat het geld eigenlijk altijd voelt als extra geld. Bonus geld eigenlijk. Omdat het geld dit gevoel geeft, kun je er ook makkelijker afstand van doen. De perfecte insteek voor een start in belegging zo dacht ik. Zeker toen ik zag dat er voor beleggen helemaal geen groot startbedrag nodig is.

Je kunt met een bedrag van een tientje al leuk beleggen. Niet op de normale manier trouwens, want voor een tientje koop je gee aandelen. Want dit levert echt te weinig op.. Nee ik leerde via de website leer zelf beleggen dat je hiervoor een hefboomconstructie moest gebruiken. Omdat anders het rendement simpelweg te klein is. Nu zie ik je gedachten al dwalen maar wacht nog even want ik zal het je snel uitleggen. Je zult zien dat het eigenlijk heel eenvoudig is.

De hefboom als een magische geldboom

Er bestaat namelijk een product dat Contact for Difference heet, die werkt volgens de hefboom constructie en kan je tientje omzetten in meer geld. Dat klinkt bijna als net zo goed als de geldboom, nou in dit geval is het een hefboom maar het werkt wel zo. Ik zal je vertellen hoe!

Stel je wilt een aandeel kopen met een waarde van vijf euro. Als je maar een tientje hebt, zou je via de traditionele manier maar twee aandelen kunnen kopen Maar niet met de hefboomconstructie. Deze constructie genaamd Contract for Difference of in het kort CFD kun je kiezen voor een bepaalde hefboom. Bijvoorbeeld 1:10 De waarde van een euro wordt dan namelijk vertienvoudigd. Dus je hebt niet tien euro te besteden maar ineens 100 euro. Je zou nu dus niet 2 aandelen kunnen kopen van 5 euro maar twintig!!! Op deze manier wordt het makkelijker om winst te maken en je inleg terug te verdienen.

Hieronder laten ze bij leerzelfbeleggen.com zien hoe het werkt

Maar wacht even klinkt dit niet te mooi om waar te zijn, waar komt die vermenigvuldiging dan vandaan?

Ik snap je helemaal, argwaan is hier wel op zijn plaats, Maar laat ik je het proberen uit te leggen. Jouw inleg is eigenlijk een borg voor de broker ( beurshandelaar) die je gaat onderhandelen.  Via een krediet stelt de broker vervolgens de rest van het geld beschikbaar. Door de handelaar is het dus mogelijk dat het geld via een hefboomconstructie vermenigvuldigd kan worden. Je zou ook wel kunnen zeggen dat jouw tien euro een lening is aan de handelaar om mee te speculeren. Het voordeel van deze constructie is dat je nooit meer kwijt bent dan je inleg.

Maar het wordt nog beter. We noemen nu de hefboom 1:10. Maar soms is het mogelijk om te beleggen met de hefboom 1:20 of zelfs 1:50. Dan wordt een tientje ineens 200 of 500 euro waard, en dat is wat CFD’s zo aantrekkelijk maakt voor jouw als belegger.

Hoe kan ik dan gaan beginnen met beleggen?

De meeste CFD-beleggers gebruiken een gratis computerprogrammaatje. Dit programmaatje zorgt dat je dus met een groter aandelenpakket kunt handelen. Dit werkt erg simpel. In het programma vind je alle bekende koersen. Namen als Philips, Google en Samsung komen hierin allemaal voorbij. CFD beleggen is vervolgens een kwestie van het juiste aandeel vinden en uw inleg bepalen.Je kunt de software zelf uitproberen in demo modus als je het nog niet zeker weet.

Spread the love

10 thoughts on “Beleggen met kleine bedragen, het kan!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.