Handig en stijlvol: duo rolgordijnen

Handig en stijlvol: duo rolgordijnen

Bij de inrichting van je huis moet je aan heel veel dingen denken, waaronder aan wat voor raamdecoratie je op gaat hangen in de kamers. Hang je iets voor de ramen, wil je graag veel privacy of heb je het liever een beetje open? Moet het verduisterend zijn of mag er licht doorheen komen? Als je graag iets voor de ramen hebt hangen wat overdag licht doorlaat en ’s avonds verduisterend is, zul je heel blij zijn met duorolgordijnen.

Handig en stijlvol: duo rolgordijnen

Met raamdecoratie kun je heel gemakkelijk sfeer en gezelligheid creëren in een ruimte. Raamdecoratie is daarnaast ook nog heel praktisch om bijvoorbeeld zonlicht te weren, of om wat meer privacy in huis te krijgen. Raamdecoratie is in allerlei soorten en maten verkrijgbaar, van dikke gordijnen tot aan houten lamellen. Heel populair in de wereld van raamdecoratie zijn duorolgordijnen.

Duorolgordijnen

Duorolgordijnen, ook wel roljaloezie genoemd, hebben de handige eigenschap dat je zelf kunt bepalen hoeveel lichtval je in huis hebt. De rolgordijnen hebben twee stofbanen. Dit zijn doorgaans een transparante baan en een volledig dichte baan, die over elkaar heen gehangen kunnen worden. Duorolgordijnen zijn in de meeste gevallen helemaal van stof, waardoor het zowel binnen als buiten een gezellige look geeft.

Controle over lichtinval

Door de twee banen met verschillende doorzichtigheid heb je altijd de keuze over hoeveel licht je naar binnen wilt laten vallen. Ze passen daarom in werkelijk iedere ruimte. Hang mooie duorolgordijnen in de woonkamer voor veel lichtinval overdag. Maak de gordijnen ’s avonds verduisterend zodat niemand naar binnen kan kijken, als je gezellig televisie zit te kijken. Ook in de slaapkamer zijn duorolgordijnen ideaal, je kunt kiezen voor zoveel privacy als je zelf wilt. Rolgordijnen zijn in allerlei kleuren en stijlen verkrijgbaar. Hierdoor is er altijd wel een model bij dat past bij jouw inrichting. Creëer een gezellige sfeer in iedere ruimte, en geniet van de eenvoudig te bedienen duorolgordijnen.

Lees ook: Het ventileren van je huis: veel belangrijker dan je zult denken


De uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.