5 voordelen van een sim only abonnement voor moeders

5 voordelen van een sim only abonnement voor moeders

Een groot deel van de moderne moeders kan vandaag de dag niet zonder hun mobiele telefoon. Geef ze eens ongelijk: een goed werkende smartphone is een must om te hebben wanneer je (jonge) kinderen hebt. Niet alleen omdat je op die manier goed bereikbaar bent, maar natuurlijk ook om op ieder willekeurig moment foto’s en video’s te kunnen maken. Naast de vele telefoonabonnementen waarbij je een nieuw toestel en een abonnement afsluit, is het mogelijk om een sim only abonnement af te nemen. Dat is een abonnement waarbij je alleen een simkaartje krijgt met een bijpassend pakket. De smartphone zelf heb je in dat geval al. Er zijn verschillende voordelen van dit soort abonnementen voor moeders. In dit artikel lees je er meer over.

1. Sim only is goedkoper dan abonnement met toestel

Eén van de grootste voordelen van een sim only abonnement is dat je op deze manier lagere maandlasten hebt dan bij een abonnement met toestel. Dat is logisch, omdat er geen toestel is waarvoor je nog moet betalen. Daar betaal je normaal het meeste geld voor. Met een sim only abonnement kun je tot wel 80% minder geld kwijt zijn wanneer je een goede deal kunt vinden.

Ga bijvoorbeeld voor een Vodafone sim only abonnement om geld te besparen. Nu het dagelijks leven alsmaar duurder wordt, is het wel een prettig idee dat je op deze manier toch een beetje kunt besparen op je maandelijkse lasten. En beschik je nog niet over een toestel? Dan kun je deze goedkoop tweedehands aanschaffen om zo alsnog een sim only abonnement af te kunnen sluiten.

2. Je blijft je oude toestel gebruiken

Wat ook fijn is aan sim only is dat jij je oude smartphone niet weg hoeft te doen (als je nog over een toestel van een eerder abonnement beschikt). De meeste abonnementen met een toestel duren twee jaar. Veel mensen nemen na die twee jaar een nieuw abonnement met een nieuw toestel. Dat is eigenlijk hartstikke zonde van je geld én van de mobiele telefoon.

De levensduur van een gemiddelde nieuwe smartphone is namelijk wel wat langer dan twee jaar. Je kunt er gerust nog een paar jaar gebruik van maken! Wanneer je een sim only abonnement afneemt, kun je op een voordelige manier nog wat jaren genieten van je oude toestel voor een fijne prijs. Je hoeft hem niet te verkopen of weg te doen. Win-winsituatie dus.

3. Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar

Ga je voor een Vodafone sim only abonnement dan is het goed om te weten dat er verschillende abonnementen beschikbaar zijn. Weet je van jezelf dat je niet heel veel gebruikmaakt van internet of vooral Wi-Fi gebruikt om te appen en te surfen? Dan kun je prima voor het goedkoopste sim only abonnement gaan. In dat geval ben je al voor €15 per maand klaar.

Daar krijg je 150 belminuten, onbeperkte smsjes en 2,5 GB aan data voor. Maak je waarschijnlijk meer gebruik van data of wil je meer belminuten? Dan kun je natuurlijk voor een ander sim only abonnement gaan. Zo is er voor iedere moeder wel een passend abonnement beschikbaar zonder dat je daar alsnog veel geld aan kwijt bent.

4. Instagrammen in het buitenland met sim only

Vind jij het net als ik ook zo leuk om op vakantie familie en vrienden op de hoogte te houden met familiekiekjes via Instagram? Ook dat kan gewoon met een sim only abonnement! Net als bij andere abonnementen kun je met sim only gewoon in het buitenland internetten. Let wel op dat dit alleen mogelijk is in EU-landen. 

Afhankelijk van het soort abonnement dat je afgenomen hebt, heb je een pakket met GB waar je gebruik van kunt maken in vakantie. Dat betekent dat je dus ook gewoon vanaf je zonnebed of vanuit de speeltuin een paar foto’s kunt uploaden zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over extra kosten voor je abonnement. Je krijgt altijd een melding als je bijna over je bundel heen bent.

5. Voor sim only krijg je geen BKR-registratie 

Wat tot slot een groot voordeel is voor moeders (maar eigenlijk voor iedereen) is dat je bij een sim only abonnement geen BKR-registratie krijgt. Dat komt omdat je geen abonnement afsluit van €250 of meer. Bij een abonnement met een toestel is dat wel het geval. Bij zo’n abonnement sluit je namelijk als het ware een lening af die je maandelijks afbetaalt; een lening om het nieuwe toestel al te kunnen gebruiken.

Maar: bij een sim only abonnement beschik je al over een smartphone. Daar hoef je dus geen geld meer voor neer te leggen. Hoewel je BKR-registratie positief blijft wanneer jij je abonnement gewoon maandelijks betaalt, kan zo’n registratie wel van invloed zijn op bepaalde zaken zoals het aanvragen van een hypotheek. Nóg een reden dus om voor een sim only abonnement te gaan!

Image by Freepik

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.