5 heerlijke lekkernijen voor een ontbijt of brunch met Pasen

5 heerlijke lekkernijen voor een ontbijt of brunch met Pasen

Organiseer je een gezellig ontbijt of een uitgebreide brunch met Pasen? Dat is heerlijk! Natuurlijk wil je de tafel vol lekkers plaatsen, waarbij er voor ieder wat wils is. Pak goed uit, want dat is nu juist zo leuk tijdens de feestdagen. Lees snel verder voor tips en inspiratie.

Koffie of thee

Een ontbijt of brunch met Pasen kan natuurlijk niet zonder lekkere koffie of thee. Vraag de gasten wat ze liever drinken. Beide drankjes drinken kan natuurlijk ook – waarom niet. Heb je een bijzonder koffieservies? Dan is dit het uitgelezen moment om het op tafel te zetten. Denk aan een kop en schoteltje, wat er meteen chic uitziet. En bij de koffie of thee is een beetje chocolade ook welkom. Dat kan helemaal in paasthema met een chocolade paashaas. Het vormt een lekkere start van een ontbijt of brunch, misschien al voordat de verdere ingrediënten op tafel komen te staan.

Chocolade

Op het thema chocolade gaan we nog wat verder in, want chocolade speelt natuurlijk een hoofdrol bij een paasontbijt of -brunch! De chocolade paashaas kan een centrale plek krijgen op tafel. Of ga voor een compleet paaspakket, met luxe paaseitjes en bonbons. Gevaarlijk lekker, chocolade zoals paaseitjes. En het ene paaseitje is nog smaakvoller dan het andere paaseitje: met een vulling erin bijvoorbeeld. Zet een leuk schaaltje op tafel neer, waarin je chocolaatjes stopt. Daar kan lekker van worden gesmuld tijdens de paasdagen.

(Paas)brood

Bij Pasen past ook het paasbrood. Heerlijk, zo’n brood gevuld met rozijnen en spijs. En er is meer passend brood te vinden. Denk aan brood in de vorm van een paashaas. Of denk juist aan een sierlijke broodkrans, met noten en krenten erin. Je kunt het zelf maken of kant-en-klaar in de winkel halen. Naast brood in paasthema is het ook een goed idee om gewone broodjes op tafel te plaatsen. Dit zijn bijvoorbeeld kleine bolletjes, croissantjes en meer lekkernijen. Zoete broodjes mogen ook, zoals cinnamon rolls of muffins. En vergeet het beleg niet! Zowel zoet als hartig beleg kan op tafel, zodat iedereen kan pakken wat hij of zij lekker vindt. Je kunt in het bijzonder kiezen voor wat luxer broodbeleg, zoals salades of kwalitatieve kaas. Of maak zelf dips, zoals roomkaas of hummus. Zet ook een schaaltje met (room)boter neer, als basis voor het beleg.

Ei en eiergerechten

Geen Pasen zonder ei bij het paasontbijt of -brunch! Je kunt eitjes koken en deze in een eierdopje bij het bord op tafel zetten. Is gekookt ei niet de meest geliefde keuze in het huishouden? Een eitje bakken is dan misschien een betere optie. Of maak een omelet, roerei of gepocheerd ei. Naast een ei kun je ook eiergerechten bereiden. Denk aan een eiersalade of een gevuld eitje, als extra op tafel. Je kunt ook een quiche of hartige taart bereiden met ei erin, om nog een smaakvol idee te geven. We weten immers allemaal: een ei is geen ei! Ook een leuke traditie: eieren versieren met de paasdagen, zeker als je (jonge) kinderen hebt. Denk trouwens meteen aan lekkers voor bij het ei, zoals zalm of avocado.

Paasfruit

Maak het geheel af met vers fruit op tafel. Dit valt immers ook altijd in de smaak! Je kunt een gezellige schaal op tafel zetten, met daarin allerlei soorten fijngesneden fruit. Dit kun je prima met elkaar combineren: dat ziet er zelfs leuk uit. Of maak spiesjes met stukjes fruit eraan, die je op de borden kunt leggen. Maar het is ook een idee om een sapje of smoothie te bereiden, voor de vitamientjes. Een smoothie bowl is ook een plaatje om te serveren, als laatste tip.

Loopt het water jou ook al in de mond bij het lezen van de bovenstaande ideeën? Dat wordt een feestelijk moment aan tafel! Geniet ervan en eet smakelijk.

Photo Dreamstime.com

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.