Op wintersport met je kinderen? hier moet je aan denken

Hier moet je aan denken als je op wintersport gaat met je kinderen

Nog even en in de meeste wintersportgebieden zullen de eerste sneeuwvlokken gaan vallen. Wellicht ben jij je al aan het voorbereiden op een wintersportvakantie met je kinderen. Dit is niet alleen een mooi vooruitzicht, maar kan ook een uitdaging zijn. In dit artikel geef ik je tips over wat je mee moet nemen voor onderweg, welke winterkleding je nodig hebt en welke leuke activiteiten je met je kinderen kunt doen in de sneeuw.

Onderweg

Omdat we in Nederland geen bergen kennen en het de laatste jaren ook niet echt gesneeuwd heeft, zul je het voor de wintersport toch een eindje verderop moeten zoeken. Dit kan betekenen dat je wel even in de auto moet zitten en dat vinden niet alle kinderen even leuk. Bedenk daarom vooraf leuke spelletjes die je in de auto kunt doen, zoals bijvoorbeeld de autobingo. Je kunt deze online vinden, maar je kunt deze ook zelf maken. Zorg ook dat je een tas vol lekkers en kleine cadeautjes bij je hebt. Voor vermaak en als de bingo gehaald is. Ook kun je er voor kiezen dat bij elke bingo er even gestopt wordt bij de grote gele M voor een ijsje of wat lekkers. Dat is dan ook meteen mooi een gelegenheid om de benen even te strekken en te plassen.

Warme kleding

Als je aan de wintersport denkt, denk je meteen aan de koude sneeuw. Zorg ervoor dat je kinderen goed gekleed zijn met lekker warm ondergoed, een dikke trui, een warme en waterdichte jas, muts, sjaal en handschoenen. Ook een paar warme laarzen zijn belangrijk. Als je kinderen goed warm gekleed zijn, kunnen ze lekker buiten spelen en volop genieten van de sneeuw. Mochten je kinderen gaan skiën of snowboarden zorg dan ook dat je de juiste meisjes- en jongens skikleding meeneemt.

Deze skikleding vind je in de Protest-webshop. Ik mag 10% korting geven aan mijn lezers & volgers. Gebruik hiervoor mamasliefste10. Deze code is geldig tot en met 31-03-2023. Deze kortingscode is zowel op de nieuwe als oudere collecties geldig.

Activiteiten op de wintersport

Naast skiën of snowboarden zijn er veel meer leuke activiteiten die je kunt doen tijdens een wintersportvakantie. Vaak is er een kinderweide aan de voet van de piste. Hier kunnen kinderen ook lekker spelen, zoals sneeuwpoppen maken, sleeën of een sneeuwballengevecht. Neem ook eens een schep mee en wat zandvormen. Daar zullen ze zich ook goed mee kunnen vermaken. Mocht je met je kinderen gaan meespelen, vergeet dan niet om zelf ook een lekker warme dames thermobroek en dames thermo shirt aan trekken.

Mocht het buiten toch te koud worden, kijk dan of je in de buurt naar een zwembad kunt gaan of organiseer een gezellige spelletjesmiddag in jullie huisje.

Lees hier alles over onze Familie skivakantie in Mauterndorf – Oostenrijk

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.