Wanneer mag een kind lenzen dragen?

Wanneer mag een kind contactlenzen dragen?

Heel veel kinderen vinden hun bril helemaal niet leuk. Ook al zeg je als ouder honderd keer dat hij er uit ziet als een echte wijsneus en er een lief gezichtje door krijgt, er zijn kinderen die een bril echt haten. Langzaam rijst dan de vraag of jou kind contactlenzen zou kunnen dragen. Wanneer er wordt gekeken naar de groei van het oog zou een kind vanaf een jaar of 8 lenzen kunnen en mogen dragen. Het gaat echter ook nog om een paar andere zaken. Vandaag vertel ik jullie daar graag meer over.

Wanneer mag een kind contactlenzen dragen?

Verantwoordelijkheid

Er zijn een aantal verantwoordelijkheden die meespelen bij het dragen van contactlenzen. Zo moeten de meeste elke dag worden in- en uitgedaan. Ook zal er hygiënisch moeten worden omgegaan met lenzen. Er zijn genoeg kinderen die op 8-jarige leeftijd deze taken aankunnen. Maar evenzoveel ook niet. Lenzen zijn kwetsbaar. De meeste ouders weten precies hoe hun kind is en zullen ongeacht de leeftijd moeten bedenken of contactlenzen voor hun spruit acceptabel is. Wanneer je meer informatie nodig hebt voor de aanschaf van lenzen voor jezelf of voor je kind, dan kun je gratis advies inwinnen bij de opticiën die bij Sightful betrokken is.

Voordelen van contactlenzen

Het dragen van contactlenzen heeft zo zijn voordelen en de gaan ook zeker op voor kinderen:

  • Meer vrijheid
    Voor een sporter kan het dragen van lenzen ideaal zijn. Zeker hardlopers, zwemmers en voetballers zweren bij contactlenzen. Natuurlijk kunnen lenzen daarom voor kinderen ook veel meer vrijheid geven bij het spelen, rennen en klauteren.
  • Géén modeartikel meer nodig
    Een contactlens heeft niets met mode te maken. Is altijd modieus. Om een beetje actueel te blijven is het steeds weer aanschaffen van een ander montuur voor veel dames een steeds weer terugkerend kostenplaatje. Contactlenzen kunnen overal bij worden gedragen.
  • Zonnebril
    Geen gezeur met een zonnebril op sterkte. Elke zonnebril kan gedragen worden wanneer je lenzen gebruikt. Geen investering in zonnebrillen op sterkte.

Contactlenzen aanschaffen voor je kind

Om van bril over te gaan op contactlenzen, moet je verzekerd zijn van lenzen die goed passen bij je ogen. Zeker voor een kind is een goed advies veel waard. Zachte daglenzen is voor kinderen de beste keus, omdat deze de vormontwikkeling van het oog nauwelijks kunnen beïnvloeden. Lenzen met een iets hoger zuurstofdoorlatend vermogen zijn voor kinderen een goede optie. Aan het eind van de dag worden de lenzen weggegooid en je kind leert hoe lenzen moeten worden ingebracht en uitgedaan. Daglenzen zijn ook goedkoper. Mocht het kind helemaal gewend zijn aan het dragen van daglenzen, dan kun je altijd besluiten om de wat duurdere maandlenzen aan te schaffen.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.