Voetbal

Vanaf welke leeftijd kan je kind op voetbal?

Veel Nederlandse kinderen zijn groot geworden met voetbal. Misschien zat je zelf vroeger op voetbal, of merk je dat je zoontje of dochtertje graag op voetbal wil. Maar vanaf welke leeftijd kun je jouw kind eigenlijk aanmelden voor voetballes?

Voetbal voor iedereen

Voetbal is een sport voor iedereen. Jong en oud is dan ook van harte welkom bij de KNVB. Het is ook nog een erg voordelige sport, waardoor de drempel laag ligt om je kind te laten voetballen. Er worden wedstrijdjes georganiseerd voor kinderen vanaf 5 jaar. Vanaf deze leeftijd kan je kind dan ook op voetballes.

Voetbal is een leuke sport en iedereen kan al snel een beetje voetballen. Voor de kleintjes hoef je alleen maar een bal neer te leggen en ze gaan lekker schoppen, rennen en misschien wel scoren! In Nederland is er altijd wel een voetbalclub op fietsafstand te vinden, waardoor je deze sport bijna altijd en overal kunt beoefenen. De KNVB organiseert jaarlijks maar liefst 750.000 wedstrijden voor pupillen van 5 tot en met 12 jaar, samen met voetbalverenigingen. Kinderen van elk niveau zijn welkom om mee te doen.

Wat heb je nodig voor voetbal?

Heeft je kind interesse in voetbal? Dan is het verstandig om hem of haar eerst aan te melden voor een proefles bij je lokale voetbalvereniging. Zo kan je kind proeven aan de sfeer en kun je als ouder ook zien of je kind er al aan toe is om op een sport te gaan. Zodra jij je kind inschrijft bij de voetbalvereniging, wordt hij of zij automatisch lid van de KNVB. Er is weinig nodig om te kunnen voetballen. Je komt al een heel eind met goede voetbalschoenen, een voetbaltenue voor kinderen en scheenbeschermers. En natuurlijk zijn er andere kindjes nodig om een potje mee te kunnen spelen!

Is jouw kind gigantisch fan van een bepaalde voetbalclub? Dan is het erg leuk om een voetbaltenue van deze club aan te schaffen voor in zijn of haar vrije tijd. Bij Voetbalfanshop heb je de keuze uit veel kwalitatieve en betaalbare voetbaltenues en trainingspakken voor kinderen van de grote clubs.

Voordelen van voetballen

Sporten is erg goed voor je kind. Sporten verbetert de conditie, gaat overgewicht tegen en je kind maakt vrienden voor het leven op de voetbalclub. Daarnaast is het erg goed voor het zelfvertrouwen van je kind om een sport te beoefenen en leert je zoon of dochter omgaan met emoties en groeit zo de weerbaarheid van je kind. Presteren mag, maar zeker bij de jonge kinderen staat het kennismaken met sport en bewegen en het plezier dat je hieruit haalt centraal.

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.