Tips tijdens winters weer met kids

Tips tijdens winters weer met kids

In de zomer zijn er talloze activiteiten die je kunt doen met de kinderen. Naar het park, spelen in een speeltuintje, naar de kinderboerderij en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik merk dat ik, en ook andere moeders om mij heen, het lastig vinden om in de winter wat leuks te verzinnen. Ik ga zelf ook minder graag naar buiten in de winter en het weer laat het ook niet altijd toe. In het begin hebben de kinderen nog genoeg aan het speelgoed dat ze hebben, maar na een tijdje hebben ze dat ook wel gezien. Zodra dat punt is bereikt, is het de kunst om wat leuks te verzinnen, vóórdat ze elkaar de haren uittrekken.

Tips tijdens winters weer met kids

Een echte bakprins(es)

Als er iets is waar (bijna) alle kinderen dol op zijn, dan is het snoepen! Het kan vaak niet zoet en suikerig genoeg zijn. Een leuke manier om hiervan gebruik te maken is cup cakes bakken. De kinderen zijn de hele middag lekker aan het rommelen met deeg en vormpjes, om aan het einde van de dag natuurlijk hun decoratiekunsten te laten zien bij het versieren. Tijdens het bakken en versieren zullen je kleren, haar en keuken flink wat te verduren krijgen, met een telefoonhoesje zorg je er in ieder geval voor dat je telefoon beschermd wordt tegen deze kliederboel. Dat scheelt weer wat schoonmaakwerk! Aan het einde van de dag kunnen je kinderen met een grote glimlach hun eigen gebakken én versierde cakeje opeten. Nadat jij de keuken weer helemaal spik en span hebt. 😉

Leuks verzinnen met kinderen Shutterstock door Sydarikova foto Shutterstock door Sydarikova foto

Verfkunstwerkjes

Voor kinderen kan het vaak niet vies en rommelig genoeg. Door het gras rollen, springen in een plas vól met modder en natuurlijk niet te vergeten, al het speelgoed rond laten slingeren. Geen enkele plek in het huis is veilig. Het is daarom ook niet voor niets dat vingerverven vaak goed in de smaak valt. Lekker kliederen met verschillende kleuren verf en je handen vies maken! Zorg dat voordat je begint, alle nieuwe kleren ver van de verfplek verwijderd zijn en bescherm je telefoon met een vuilafstotend Samsung Galaxy S10 hoesje. Een plastic kleed op de tafel is ook geen overbodige luxe. Als je dan ook nog leuke schortjes in je bezit hebt, kunnen je kinderen losgaan op het papier. Het kliederen kan beginnen! Als je nu dan toch bezig bent, kun je meteen leuke handafdrukken maken met de kids. Deze kun je vervolgens inlijsten en als verrassing meenemen naar opa en oma wanneer jullie weer een keer op bezoek gaan. Een superleuk én persoonlijk cadeau!

Leuks verzinnen met kinderen Shutterstock door Sydarikova foto Shutterstock door Sydarikova foto

Schminken

Kinderen hebben een enorm rijke fantasie. Er gaat van alles rond in dat kleine koppie. Zo hebben ze ook de grootste dromen en willen graag prinses, leeuw of brandweerman worden. Hoe leuk is het, om je kinderen voor één dag om te toveren in hun grootse droom. Pak hiervoor de schminkspullen uit de kast en ga aan de slag! Laat het creatieve brein in je los en schmink de leukste creaties op het gezicht van je kinderen. Laat ze onderdompelen in hun rijke fantasie. Wanneer je hiermee begint, is er natuurlijk haast geen ontkomen meer aan en wordt jouw gezicht ook vól geschminkt. De meest gekke kleuren belanden op je gezicht en je kleding zal ook niet geheel gespaard blijven. Thank god voor uitwasbare verf! Nu jullie toch lekker bezig zijn, kunnen jullie ook een bijpassend iPhone Xs Max hoesje ontwerpen. Wat een handige uitkomst! Na het schminkuurtje kunnen je kinderen in een heerlijk warm bad en trekken daarna hun pyjama aan. Zo zit een deel van de avondroutine er ook weer op, dat is weer mooi meegenomen. Een perfecte afsluiting van de dag!

Leuks verzinnen met kinderen Shutterstock door Sydarikova foto

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.