Speelgoed van het jaar verkiezing | LEGO DOTS BFF Armbandenset

Speelgoed van het jaar verkiezing | LEGO DOTS BFF Armbandenset

Het is half oktober en de feestdagen staan weer voor de deur. Hoe ze er dit jaar uit zullen gaan zien is nog even de vraag. Maar desalniettemin zullen de Sint en de Kerstman vele verlanglijstjes ontvangen. Om hen een beetje te helpen overzicht te krijgen in het grote aanbod, is de Verkiezing Speelgoed van het Jaar altijd een goede indicator. De komende weken zal ik een aantal van het genomineerde speelgoed voor je uitlichten. Vandaag de LEGO DOTS BFF Armbandenset.

Speelgoed van het jaar verkiezing LEGO DOTS BFF Armbandenset

Verkiezing Speelgoed van het Jaar

Al ruim 40 jaar wordt de Verkiezing Speelgoed van het Jaar georganiseerd. Ieder jaar wordt een vakjury samengesteld, bestaande uit journalisten, bloggers, inkopers en speelgoeddeskundigen, een pedagoog en een ontwikkelingspsycholoog. Zij spelen en beoordelen speelgoed in 7 leeftijdscategorieën speelgoed en spellen. Het doel van deze verkiezing is om speelgoed op een positieve manier onder de aandacht te brengen van pers en consument. Vanaf 9 september begint de stemperiode voor het publiek en kan er gestemd worden op het favoriete speelgoed uit elke categorie. Op woensdag 4 november zullen de winnaars in de verschillende categorieën worden bekendgemaakt.

LEGO DOTS BFF Armbandenset 

In de categorie 8 & 9 jaar is LEGO DOTS BFF Armbandenset genomineerd. Iedereen kent LEGO en is er mee opgegroeid. Daarom is het des te bijzonder dat ook dit jaar LEGO iedereen weer verrast met een heel nieuwe serie; de LEGO DOTS.

Er zijn meerdere varianten van de LEGO DOTS te vinden in de winkel, zoals Regenboog Sieradenhouder, Dieren Fotohouders en het Ananas Pennenbakje. Allemaal even leuk, maar voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar is gekozen voor de BFF Armbandenset.

In de LEGO DOTS BFF armbandenset vind je 5 bandjes in verschillende kleuren en maar liefst 295 minitegeltjes, ook wel de DOTS genoemd. De DOTS hebben verschillende kleuren en vormen. Sommige DOTS hebben een speciale opdruk en heel misschien vind jij de superzeldzame tegel die is versierd met 5 hartjes. Doordat de armbandjes flexibel en verstelbaar zijn passen ze rond bredere én smallere kinderpolsen. Alle onderdelen zitten in een handige, afsluitbare doos met verdeelvakken. Zo kun je de DOTS fijn sorteren en goed bewaren.

De mening van de jury:

Bouw je eigen armband! En vind je hem niet meer leuk, dan maak je gewoon een nieuwe. Bouw elke dag een andere armband. LEGO DOTS wordt hiermee aantrekkelijk voor creatieve meisjes. De verpakking is herbruikbaar en duurzaam. Veel uitbreidingsset verkrijgbaar.

Speelgoed van het jaar verkiezing | LEGO DOTS BFF Armbandenset

Toelichting ontwikkelingspsycholoog:

Met de LEGO DOTS BFF armbandenset kunnen kinderen kleurrijke armbandjes maken. Het koffertje bevat vijf armbandjes van verschillende kleuren met nopjes waarop de kleurige Lego-steentjes bevestigd kunnen worden. Kinderen kunnen zo hun eigen armbanden creëren en, als ze willen, weer veranderen. Leuk om te maken en eventueel aan je BFF te geven. De LEGO DOTS bevorderen de fijne motoriek en creativiteit. Ze zijn ook leuk om samen mee te spelen.

Speelgoed van het jaar verkiezing | LEGO DOTS BFF Armbandenset

Onze mening over LEGO DOTS

Wij zijn, net als elk gezin een groot LEGO-fan. De LEGO DOTS BFF Armbandenset werd dan ook heel enthousiast ontvangen door de meiden. Die gingen meteen aan de slag om voor hun vriendinnen de mooiste armbandjes te maken. Het fijne van LEGO is ook dat er geen uitleg of speelregels zijn. Je kunt meteen aan de slag en lekker creatief bezig zijn. De DOTS blijven goed zitten en de creaties zijn eindeloos. De opbergdoos is zeer handig om alles in te bewaren en op te bergen. Ook het feit dat je de armbandjes los voor een kleiner bedrag – leuk schoencadeautje – kunt kopen en er uitbreidingssets zijn, maakt dit een zeer terechte nominatie voor Speelgoed van het jaar 2020.

Overig genomineerd voor 8 & 9 jaar

Color Addict

Een kleurrijk en meeslepend spel, perfect voor spelletjesavonden met het hele gezin, middagpauzes met collega’s of op school en feestjes! Dit is een blauwe kaart. En deze? Rood of groen? Raak al je kaarten zo snel mogelijk kwijt door de juiste kleur of het juiste woord of allebei of omgekeerd uit te spelen. Op sommige kaarten staat een kleur geschreven maar met inkt in een andere keur. Dus bv het woord rood in groen geschreven. Bevat 110 kleurrijke kaarten. Het spel is heel verslavend! Niet geschikt voor wie groen lacht, zwartkijkt, geel ziet van nijd, weinig kleur heeft of roze olifanten ziet voorbijvliegen.

L.A.M.A.

Vlot kaartspel Het motto van L.A.M.A. is: Leg Alle Minpunten Af. Elke beurt probeer je kaarten af te leggen, anders krijg je er minpunten voor. Kun je niets afleggen, dan beslis je om te passen of een (hopelijk goede) kaart te trekken. Je krijgt minpunten in de vorm van fiches. Lukt het je om al je kaarten kwijt te raken, dan mag je een fiche teruggeven. En dat mag er één van waarde 1 of van waarde 10 zijn. Aan het eind wint de speler met de minste minpunten! L.A.M.A. is een grappig en toegankelijk kaartspel met zeer eenvoudige spelregels!

Ga nu stemmen!

Wil jij meestemmen voor de Verkiezing Speelgoed van het jaar? Op de LEGO DOTS of op ander speelgoed? Dan kan heel simpel via onderstaande knop. Hier vind je ook meteen alle andere categorieën en genomineerd speelgoed. Stemmen kan tot 1 november.

Kleur en win speelgoed!

De kleurplaat voor 2020 kan hier worden gedownload. Diegene die de mooiste kleurplaat instuurt of uploadt maakt kans op genomineerd speelgoed. Tot 1 november kun je je kleurplaat insturen. Op 20 november krijgen de winnaars bericht. Pak dus snel je kleurspullen en leef je uit.

Spread the love

2 thoughts on “Speelgoed van het jaar verkiezing | LEGO DOTS BFF Armbandenset

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.