Speelgoed van het jaar 2021

Winnaars Speelgoed van het Jaar 2021 vakjury bekend

Deze week werden de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2021 van de vakjury bekendgemaakt. Daarmee is ook de aftrap gegeven voor het bepalen van het favoriete speelgoed van het publiek. Vanaf vandaag tot en met 25 oktober mag het publiek namelijk gaan stemmen op deze winnaars. Op 2 november zal dan het Nationale Speelgoed Gala plaatsvinden, waar de winnaars van de publieksprijzen bekend worden gemaakt. Kijk je mee welk speelgoed dit jaar erbij zit?

Vakjury Speelgoed van het Jaar 2021

De afgelopen periode heeft een deskundige vakjury 92 stuks speelgoed en 53 spellen en puzzels uitgebreid getest. Alle inzendingen zijn door de vakkundige jury, bestaande uit deskundigen in de speelgoed en spellenbranche, beoordeeld op originaliteit, veiligheid, kwaliteit, speelplezier, de relatie met een leeftijdsklasse en duurzaamheid. Hieruit zijn drie winnaars in 12 categorieën verkozen. Deze winnaars mogen met trots het keurmerk Speelgoed van het Jaar dragen, waardoor consumenten in één oogopslag kwalitatief goed, veilig en originele spellen en speelgoed kunnen herkennen uit het enorme aanbod.

Vakjury Speelgoed van het Jaar 2021

Stem op jouw favoriete speelgoed!

Ook jij kunt mee stemmen op de winnaars van de vakjury via Speelgoedvanhetjaar.nl en bepaal zo wie de publieksprijs ontvangt. Bovendien maak je kans op een mooi spellen- en speelgoedpakket.
Stemmen kan vanaf 7 september t/m 25 oktober.
Op 2 november worden de winnaars bekend gemaakt!
Kijk snel welk speelgoed er genomineerd is dit jaar in de verschillende categorieën en klik hier om je keuze door te geven.

Categorie 0 t/m 3 jaar

SmartMax My First Acrobats van SmartGames

SmartMax My First Acrobats van SmartGames

Met 6 veelkleurige vormen van SmartMax My First Acrobats kun je een vierkant, driehoek en cirkel bouwen. Mix de vormen en voeg de metalen ballen toe om de coolste acrobatische figuren te creëren. Of probeer de structuur te bouwen zoals op één van de 24 opgavekaarten. De rode basis heeft een metalen oppervlak wat de nodige stabiliteit geeft bij het bouwen van de acrobatische constructies, maar is ook een spiegel die het dieptezicht stimuleert.

Speel Stopdans met Dansende Bing van Spectron

Speel Stopdans met Dansende Bing van Spectron

Het wordt reuzegezellig in huis met deze Dansende Bing van Spectron! Knijp in Bings hand en als de muziek begint, moet je net als Bing gaan dansen op de muziek. Maar… zodra de muziek stopt, moet je helemaal stil staan, net als een standbeeld. En niet stiekem wiebelen! Bing zegt allerlei leuke zinnetjes en legt precies uit hoe dit leuke spelletje werkt. Hij is gemaakt van pluche en beweegt zich tijdens het dansen heen en weer. Ook zijn oren bewegen ritmisch mee op de muziek. Er zijn 4 verschillende vrolijke muziekjes!

Peppa’s Wereld van hout van Boti

Peppa’s Wereld van hout van Boti

Super leuk voor kinderen om mee te spelen en een kijkje in het leven te nemen van de Pig familie in Peppa’s Wereld van hout van Boti. Het Peppa Pig Houten Schoolhuis is gemaakt van milieuvriendelijk hout en daarmee zeer stevig, duurzaam en perfect voor kleine kinderhandjeshandjes. Het huis komt met met 1 Peppa houten figuur en houten meubilair, zoals bad, oven, koelkast, tv en zitbank.

Categorie 4 en 5 jaar

Play-Doh prachtige Taarten Oven van Hasbro

Play-Doh rachtige Taarten Oven van Hasbro

Bak je eigen Play-Doh-taarten in deze Play-Doh prachtige Taarten Oven van Hasbro. Plaats je Play-Doh-klei in de bakvorm, plaats hem in de oven, trek de hendel omlaag en kijk hoe de taart rijst. Wanneer de taart klaar is, hoor je een ‘ding’-geluid om te melden dat de taart gebakken is en je kan beginnen met decoreren! Voeg toefjes namaakgarnering toe met het decoratiegereedschap of allerlei kleurrijke Play-Doh-toppings met de halve vormpjes. De set bevat ook een mengkom om 3 verschillende Play-Doh-strooisels te maken. Voor nog meer creatief speelplezier heeft elke Play-Doh-taart een geheime holte om kleurrijke verrassingen te krijgen wanneer je de taart snijdt! De oven komt samen met 5 verschillende kleuren klei en verschillende bakspullen.

Flextreme Discovery Set van Smoby

Flextreme Discovery Set van Smoby

De Flextreme Discovery Set van Smoby is een compleet nieuwe spelwereld die creativiteit aanmoedigt van kinderen! Met behulp van flexibele rails kunnen de kinderen de gekste racebanen bouwen voor en ongelooflijke stunts met de krachtige Flextreme-raceauto’s. De baan is inclusief sensationele hellingen, lussen, spiralen en gekke hellingen! De coole Flextreme starterset is ideaal om aan de slag te gaan in de snelle wereld van Smoby Flextreme. Het bestaat uit 184 baanonderdelen, een krachtige racewagen, een extra autoskin en een start-/eindrail. De kleurrijke raildelen zijn eenvoudig te bouwen tot een 4,40 m lang racebaan. De renbaan is zeer flexibel zodat ze creatief kan worden gebouwd door de kinderkamer: via stoelen, het bed of het bureau. De racewagen kan dat dankzij zijn speciale aandrijving niet kantelen en bovendien ondersteboven rijden het heeft een verwijderbare body die met alle anderen wordt gedeeld. De auto start via de start/stop-schakelaar aan de achterkant. De raceauto heeft koplampen voor en achter, zodat spannende ritten in een verduisterde kamers mogelijk zijn.

Washimals Huisdieren Set van Crayola

Washimals Huisdieren Set van Crayola

Kleur & was je schattige kleine huisdieren met Washimals Huisdieren Set van Crayola. Crayola brengt een reeks van verzameldieren om in te kleuren en te personaliseren. Geef je lievelingsdieren een kleurrijk design! Daarna gaan de dieren in bad waar ze schoongespoeld worden met water. Het badje werkt echt als een douche; even pompen waardoor de Washimal-figuren nat worden, schrobben met de borstel, naspoelen, laten drogen en opnieuw beginnen. Zo zijn er eindeloze mogelijkheden om je dier te decoreren met kleur. De set bevat kleurstiften met ultra-schone en uitwasbare inkt voor de beste resultaten. Verzamel ze allemaal.

Categorie 6 en 7 jaar

Geomag Super Color Recycled van Selecta

Geomag Super Color Recycled 78 pcs

Geomag Super Color Recycled van Selecta is uniek constructiespeelgoed dat staafjes en bolletjes in iets magisch verandert. Dankzij het eenvoudige constructiesysteem en de magnetische elementen kun je door verbeeldingskracht en logisch nadenken eindeloze figuren en 3D-constructies bouwen. Door de krachtige magneten, hoogwaardige materialen en geweldige kleuren wordt bouwen leuk en gemakkelijk. Dit educatieve speelgoed stimuleert het spelenderwijs aanleren van nieuwe vaardigheden, ongeacht de leeftijd.

Het Geomag-speelgoed draagt het STEM-keurmerk, een kwaliteitskenmerk voor speelgoed dat bijdraagt aan de ontwikkeling van de manuele vaardigheid, sociale interactie, creativiteit, concentratie en leren. Bovendien kiest Geomag voor duurzame materialen en zijn de bouwstenen gemaakt van 100% gerecycled plastic.

Kidi DJ Mix van Vtech

Kidi DJ Mix Vtech

Wie straks als DJ de hele meute volledig uit z’n plaat laat gaan, werkt vanaf vandaag al aan zijn of haar skills. Fijn toch dat VTech precies weet welke dromen kinderen koesteren en daarop speelgoed ontwikkelt waarmee ze écht vooruitkomen. Spelend leren, spelend dromen: het kan dus wel!

Leuker wordt kennismaken met techniek niet, dankzij de draaitafel waarmee ze hun eigen muziekcreaties maken. Noem het gerust een professional in kinderuitvoering, deze stoere 12-in-1 alleskunner: de Kidi DJ Mix. Mixen, opnemen, crossfaden en wel tig mogelijkheden om zelf muziek te maken zitten erin. Uitgedraaid zijn ze voorlopig niet. Er zitten meer dan 2000 mixcombinaties in, maar ook een discolamp die synchroon aan elke tune voor coole lichteffecten zorgt.

Battle Cubes van Boti

Battle Cubes van Boti

Versla de Battle Cubes van Boti van je tegenstander door de ultieme steen-papier-schaar-uitdaging aan te gaan! De speler kiest steen, papier of schaar op zijn Battle Cube en verbergt zijn keuze door deze af te dekken met het masker van zijn superheld. Dit masker kan bijvoorbeeld Spider-Man zijn, of Iron Man! Denk goed na… en vouw na je keuze je Battle Cube binnenstebuiten om hem in aanvalspositie te zetten. Lanceer nu de Battle Cubes om te zien wie de winnaar van de battle zal zijn… de verliezer wordt gevangen genomen door de Battle Cube van de winnaar!

De Battle Cubes zijn beschikbaar in de super coole stijlen MARVEL© Spiderman en MARVEL© Avengers! In totaal zijn er twaalf superhelden te verzamelen. Verzamel ze allemaal! Naast de Superhelden ontvang je bij elke Battle Set zes puzzelstukjes. Er zijn in totaal 48 puzzelstukjes te verzamelen. Hiermee kun je een supermooie Marvel puzzel maken! Tip: Ruil dubbele puzzelstukjes met je vrienden.

Categorie 8 en 9 jaar

Reaxion Xtreme Race van Goliath

Reaxion Xtreme Race van Goliath

Deze Reaxion Xtreme Race set van Goliath is sensationeel nieuws uit de wereld van Domino-Express: ReaXion met de spectaculaire X-tile en LinX stenen! Deze dominostenen vallen niet alleen om, maar je ontwerpt en bouwt er ook fantastische bouwwerken en stunts mee. Met ReaXion Xtreme Race bouw je met X-tiles, LinX, Loopings en Ziplines twee circuits en racet tegen elkaar. Wie ontwerpt het spectaculairste en snelste circuit? Verbaas iedereen met een spectaculaire race en laat als klap op de vuurpijl een tile langs de Zipline glijden om de keten verderop te laten exploderen!

BraceletLacing Factory van TM Essentials 

BraceletLacing Factory van TM Essentials 

Met de BraceletLacing Factory van TM Essentials kun je trendy stoffen armbandjes maken met katoen in verschillende kleuren. De meegeleverde tool helpt je voor de patronen: vervang het wiel aan de bovenzijde om van patroon te veranderen. Als je het garen van kant naar kant wikkelt volgens instructie, komt je armbandje uit het apparaat zoals bij een punnikset, wow ! Maak de mooiste kleurcombinaties. Wie ga jij verrassen met je zelfgemaakte sieraden, je best friend ?

Maak je eigen armbandjes weefstudio: als je extra textielgaren bij koopt kun je de tool eindeloos hergebruiken, en ook je eigen ontwerpen en kleurcombinaties maken. De set is verpakt in een mooi kofferje voorzien van sluiting en draaghandvat en kun je gebruiken om al je spulletjes in op te bergen.

LEGO Friends Magische Kermisachtbaan van LEGO

LEGO Friends Magische Kermisachtbaan van LEGO

De LEGO Friends Magische Kermisachtbaan van LEGO is een inspirerend bouwproject en biedt vele creatieve speelmogelijkheden. In het midden staat een grote stoffen tent voor de goochelshow. Jonge goochelaars kunnen met behulp van een doos met een slimme functie de LEGO Friends minipoppetjes laten verdwijnen! Ze kunnen ook doen alsof ze een vuurspuwende jongleur zijn. De set bevat een speelgoedachtbaan, compleet met schattige konijnenkarretjes en een plek waar actiefoto’s worden gemaakt, en een slingerattractie voor kinderen zonder hoogtevrees. En in het donker zien kinderen de coole glow-in-the-dark stenen!

Categorie 10 en 11 jaar

Pixicade van Boti

Pixicade van Boti

Met Pixicade van Boti maak je je eigen videogame! Teken op papier of op een wit oppervlak om je eigen game te creëren! Maak een foto met de Pixicade-app en zie hoe je game tot leven komt! Speel en pas je game aan. Deel daarna je game met vrienden! Pixicade is voor maximaal twee spelers.

In de doos vind je 3 boekjes waaruit je leert hoe je op leuke en makkelijke wijze Pixicade speelt met wel meer dan 50 game-ontwerpconcepten. Ook krijg je 100+ voorbeeld games om meteen te spelen, zijn er 30+ activiteiten en 40+ tekenpagina’s. Met de 2 QR-codes om de app te activeren op twee apparaten. Ook zitten er 5 uitwisbare stiften bij.

MicroMacro: Crime City van White Goblin Games 

MicroMacro: Crime City van White Goblin Games 

In MicroMacro: Crime City van White Goblin Games draait alles om het oplossen van bizarre misdaden. Op de kaart, die maar liefst 75 bij 110 cm is, ga je op zoek naar aanwijzingen om de misdaden te kunnen oplossen! Er zijn verschillende scènes terug te vinden op de kaart, waarbij je telkens iets meer teruggaat naar de oorzaken. De misdaden hebben verschillende moeilijkheidsniveau ‘s en zo word je stap voor stap een steeds betere detective! In MicroMacro: Crime City werk je nauw samen met de andere spelers en zo ontdek je alle geheimen van deze bizarre stad.

Het spel bevat 16 bizarre misdaden. Toch is het spel niet zomaar uitgespeeld; je bent namelijk wel even zoet met één misdaad. En mocht je toch nog meer uitdaging zoeken dan is daar ook zeker aan gedacht: probeer dan de misdaden op te lossen zonder gebruik te maken van de hints! MicroMacro: Crime City is een coöperatief spel dat je tot en met vier spelers kunt spelen. Het spel is ook geschikt voor de kleine detectives vanaf 10 jaar.

My City Games van 999Games

My City Games van 999Games

In My City Games van 999Games ontwikkel je jouw eigen stad. Je hebt hiervoor een eigen speelbord, waarop je gebouwentegels gaat passen. In het begin is je landschap nog vrij simpel, met lege velden, rotsen, bomen en een rivier. Ook de tegels zijn bescheiden, met gebouwen die zo in een eenvoudig dorpje passen. Maar na elk potje My City verandert er iets… My City is een legacy-spel. Dat betekent dat het spel blijvend wordt aangepast met stickers. Als je je eerste potje hebt verloren, mag je je persoonlijke bord zo aanpassen dat je de volgende keer makkelijker punten scoort. Ook worden na elke drie potjes nieuwe gebouwtegels en spelregels geïntroduceerd. Zo groeit jouw kleine dorp na 24 keer spelen uit tot een industriële metropool. My City is eenvoudig te leren en is daarmee een perfecte introductie op legacy-spellen. Naast de legacy-campagne bevat My City ook een zogeheten eeuwige variant, dat voortdurend opnieuw kan worden gespeeld.

Categorie 12 t/m 17 jaar

The Next Beat by Tiësto van Eldohm

The Next Beat by Tiësto van Eldohm

Eldohm introduceert een gloednieuw concept voor de volgende generatie DJ’s: The Next Beat by Tiësto! Ontdek de eindeloze mogelijkheden van de allereerste DJ Controller die gecombineerd is met een online platform. De controller bevat alles wat je nodig hebt om je vaardigheden als DJ verder te ontwikkelen en een vliegende muzikale start te maken. The Next Beat wordt gedragen door DJ Tiësto, één van de grootste DJ’s ter wereld, die jou als mentor en inspirator helpt om jouw performance te perfectioneren!

Paleo van 999Games

Paleo van 999Games

In het coöperatieve spel Paleo van 999Games proberen jullie als volksstam samen te overleven en voortdurend te streven naar vooruitgang. Maar let op, overal dreigt gevaar: wilde dieren, stormen en andere volksstammen liggen op de loer. Zullen jullie slagen? In Paleo speelt elke speler met een groep mensen uit de stam. Daartoe behoren onder andere stoere vrouwelijke krijgers, handige uitvindsters en waakzame verkenners. De spelers vormen samen een volksstam en proberen de omgeving te verkennen. Dat leidt tot telkens nieuwe avonturen. Die kunnen de spelers alleen overleven door goed samen te werken. Elke speler krijgt een eigen stapel kaarten, die zowel de te verkennen omgeving als de daarvoor beschikbare tijd voorstellen. In Paleo draait alles om het ontdekken van nieuwe dingen en er staan de spelers dan ook voortdurend nieuwe uitdagingen te wachten! Met tien verschillende modules die op verschillende manieren gecombineerd kunnen worden, is geen enkel potje hetzelfde. Zullen jullie er in slagen om te overleven en de grotschildering af te maken om zo jullie stempel op de geschiedenis te drukken?

Throw Throw Burrito van Asmodee

Throw Throw Burrito van Asmodee

Het super grappige partyspel Throw Throw Burrito van Asmodee is geschikt voor de hele familie en draait om kaarten verzamelen, punten verdienen en speelgoedburrito’s naar elkaar gooien… Scoor punten door sets van drie dezelfde kaarten te vinden, zoals 3x Gothic Luiaard, HoutHak Hond, Katten Koe, Klef Kuikentje, Blaffende Haai en Drijf Geit. Sommige setjes kaarten starten echter een Burritogevecht (Bonje, Duel en Oorlog), waarbij je de Burrito’s moet zien te ontwijken. Het spel wordt gespeeld in twee rondes. De eerste ronde eindigt zodra het laatste Burrito Builfiche is uitgereikt. De speler met de meeste punten wint deze ronde en ontvangt het Koning Burrito embleem. Als deze speler ook ronde 2 weet te winnen, dan wint deze speler het spel.

Categorie Volwassenen

VW T1 Campingbus van Playmobil

VW T1 Campingbus van Playmobil

De VW T1 Campingbus is de PLAYMOBIL-versie van deze klassieke kampeerbus heeft ook veel iconische details, zoals de iconografische voorkant. In V-vorm met rode en witte kleurscheiding en rood VW logo, afgerond dak, gedeelde voorruit en afneembare dakdrager. Het authentiek vormgegeven interieur wordt zichtbaar wanneer het dakgedeelte wordt geopend. Het interieur van de T1 biedt een stijlvolle klaptafel met twee stoelen en een spoelbak met koelkast. De bank met een typisch jaren ’60 ruitpatroon kan worden omgebouwd tot een ligvlak voor twee personen. Ook de zijdeuren kunnen geopend worden, met een plank voor de boodschappen erin en een uitklapbare plank en een spiegel geïntegreerd in de andere deur. De Volkswagen T1 Campingbus: instappen, wegrijden en genieten van de vrijheid!

20 second Showdown van 999Games

20 second Showdown van 999Games

20 second Showdown is een vliegensvlug gezelschapsspel, waabij eén speler is de scheidsrechter em de anderen verdelen zich over twee teams. Aan het begin van elke ronde zet de scheidsrechter de zandloper terug met een gelijkmatige hoeveelheid zand in elke helft. De scheidsrechter draait de zandloper om en leest de kaart voor. Elke kaart bevat 2 uitdagingen en de scheidsrechter bepaalt welke kant in een ronde wordt gebruikt. “Sta op en doe de YMCA. Stel jezelf netjes voor zonder je mond dicht te doen. Noem drie landen die beginnen met de letter B. Gebruik je eigen sok als handpop. Noem alle dingen op die je vandaag hebt gegeten”. Bij iedere behaalde uitdaging draait de scheidsrechter de zandloper om. Om te winnen, moet je het andere team dwingen om zonder zand te zitten door je uitdagingen zo snel mogelijk af te ronden. Het eerste team dat zonder zand komt te zitten, verliest de ronde en het eerste team dat drie ronden wint, wordt gekroond tot kampioen!

Mysterium Park van Asmodee

Mysterium Park van Asmodee

Mysterium Park van Asmodee is een stand-alone, coöperatieve en vereenvoudigde versie van het bekende bordspel Mysterium: de spelers winnen of verliezen samen. Het is jullie doel om de omstandigheden van de dood van de geest te achterhalen. Bij het begin van het spel kiezen de spelers eerst een rol: Geest of Helderziende. De Geest (1 speler) moet de Helderzienden door het onderzoek loodsen. Hij geeft aanwijzingen in de vorm van geïllustreerde kaarten, die we de Visioenkaarten noemen. Dit is de enige manier waarop de Geest met de Helderzienden kan communiceren. Elk van de Helderzienden (alle andere spelers) moet een verdachte en een locatie elimineren en ze helpen elkaar bij de interpretatie van de Visioenkaarten die de Geest hen overhandigt. Om Mysterium Park te winnen, moeten de Helderzienden tijdens Ronde 3 achterhalen wie de moord heeft gepleegd en waar de misdaad plaatsvond. De Helderzienden moeten eerst verdachten (Ronde 1) en daarna locaties (Ronde 2) elimineren. Slagen ze erin om dit in de eerste 6 beurten te doen, dan mogen ze naar Ronde 3. Zo niet, dan verliest iedereen het spel. Als de Helderzienden winnen, dan wint ook de Geest. Zo niet, dan verliezen alle spelers.

Categorie Duurzaam

Marble Racetrax 40 sheets van Brandunit

Marble Racetrax 40 sheets van Brandunit

Marble Racetrax 40 sheets van Brandunit zijn knikkerracebanen van 100% duurzaam geproduceerd karton. De fun van het zelf in elkaar zetten van de racebaan is een belangrijk onderdeel van Marble Racetrax. Met het uitgebreide instructieboek zet je de tracks op de juiste manier op. En als je je baan eenmaal in elkaar hebt gezet, volgt er nog meer pret! Houd de leukste races met je vrienden en familie, net als in het TV-programma Marble Mania!

Peppa’s Wereld van hout van Boti

Peppa’s Wereld van hout van Boti

Super leuk voor kinderen om mee te spelen en een kijkje in het leven te nemen van de Pig familie in Peppa’s Wereld van hout van Boti. Het Peppa Pig Houten Schoolhuis is gemaakt van milieuvriendelijk hout en daarmee zeer stevig, duurzaam en perfect voor kleine kinderhandjeshandjes. Het huis komt met met 1 Peppa houten figuur en houten meubilair, zoals bad, oven, koelkast, tv en zitbank.

Geomag Super Color Recycled van Selecta

Geomag Super Color Recycled van Selecta

Geomag Super Color Recycled van Selecta is uniek constructiespeelgoed dat staafjes en bolletjes in iets magisch verandert. Dankzij het eenvoudige constructiesysteem en de magnetische elementen kun je door verbeeldingskracht en logisch nadenken eindeloze figuren en 3D-constructies bouwen. Door de krachtige magneten, hoogwaardige materialen en geweldige kleuren wordt bouwen leuk en gemakkelijk. Dit educatieve speelgoed stimuleert het spelenderwijs aanleren van nieuwe vaardigheden, ongeacht de leeftijd.

Het Geomag speelgoed draagt het STEM keurmerk, een kwaliteitskenmerk voor speelgoed dat bijdraagt aan de ontwikkeling van de manuele vaardigheid, sociale interactie, creativiteit, concentratie en leren. Bovendien kiest Geomag voor duurzame materialen en zijn de bouwstenen gemaakt van 100% gerecycled plastic.

Categorie Puzzels

Escape Room The Game: Puzzle Adventures van Identity Games

Escape Room The Game: Puzzle Adventures van Identity Games

Escape Room The Game: Puzzle Adventures van Identity Games is een kruising tussen een legpuzzel en Escape Room The Game. In de doos zijn zes vakjes. Dit zijn de kamers die ieder een deel van het verhaal en een legpuzzel van de kamer bevatten. Ook vind je in elke kamer spelonderdelen die je nodig hebt om de raadsels op te lossen. Om toegang tot de de volgende kamer te krijgen moet je de vierdelige code vinden. Die voer je met de sleutelstukken in op de ‘Puzzel Decoder’ om het symbool van het volgende vakje te vinden. Pas als je het hele huis door bent gepuzzeld kun je ontsnappen!

Wasgij Original 38 Kaasalarm van Jumbo

Wasgij Original 38 Kaasalarm van Jumbo

Wasgij Original 38 Kaasalarm is een origineel puzzelconcept met een unieke twist: puzzel niet de afbeelding op de doos, maar puzzel wat de mensen op de doos zien! Deze puzzels laten je hersens kraken: wat zien de mensen op de afbeelding? Gebruik je fantasie om het raadsel van de kaasmarkt op te lossen door de 1000 stukjes op de goede manier in elkaar te puzzelen. Waar schrikt de dame met de bril zo van? 

Jan van Haasteren Efteling Sprookjesbos van Jumbo

Wasgij Original 38 Kaasalarm van Jumbo

Jan van Haasteren Efteling Sprookjesbos van Jumbo is vrolijke en kleurige puzzel, vol verrassingen. In elke puzzel zitten allerlei grappige details en zijn de familieleden van Jan en hijzelf ergens verstopt. In de Efteling Sprookjesbospuzzel gaat de Jan van Haasterenfamilie een dag op stap in hun favoriete pretpark. Herken jij alle Sprookjesbosbewoners en kun je alle familieleden vinden?

Categorie Kinderspel

Oma’s Woeste Waslijn van Megableu

Oma’s Woeste Waslijn van Megableu

Met Oma’s Woeste Waslijn van Megableu help jij oma met het ophangen van haar was. Dat lijkt misschien makkelijk, maar soms is er zoveel wind dat dit een hele uitdaging is! Gooi de dobbelsteen en volg de instructies van de weersvoorspelling. En als de wind woest waait… dan zal oma lachend met al het wasgoed de lucht in worden geslingerd. Er is er zelfs een kans dat ze uit haar jurk waait! Lukt het jou om als eerste vier stukken wasgoed aan de lijn te hangen? Dan ben jij de winnaar van dit stormachtige spel!

Apple Twist van Smart Games 

Apple Twist van Smart Games 

In Apple Twist van Smart Games willen drie hongerige rupsen een hapje nemen van dezelfde appel. Kun jij ze in de juiste vorm brengen zodat ze alledrie op de appel passen? Voor dit logisch puzzelspel moet je flexibel kunnen denken! Want zowel de rupsen als het spelbord kunnen van vorm veranderen. Met 60 opdrachten om van te smullen.

Keer op Keer Kids van 999Games

Keer op Keer Kids van 999Games

Keer op Keer Kids van 999Games is een dobbel- en puzzelspel voor het hele gezin! Kruis vakjes op je speelveld aan om zo snel mogelijk kolommen en gelijkgekleurde gebieden te vullen. Elke beurt kies je een gedobbelde kleur en een gedobbeld cijfer. Die combineer je, waardoor je aangrenzende vakjes van de gekozen kleur mag aankruisen. Maak steeds de juiste keuze en probeer de door de andere spelers gewenste combinatie weg te nemen. Je keuzemogelijkheden stijgen als je je speelveld verstandig uitbreidt. Naast punten voor complete kolommen krijg je ook een bonus als je alle vakjes van 1 kleur hebt aangekruist. Het spel is afgelopen als een speler 2 complete kleuren heeft aangekruist. Wie heeft de meeste punten?

Categorie Familiespel

Escape Your House van Identity Games

Escape Your House van Identity Games

In Escape Your House van Identity Games past in ieder huis. Ga de uitdaging aan in 6 spannende missies! In elke missie heb je 15 minuten om uit je huis te ontsnappen. Werk samen om de puzzels op te lossen die in het hele huis zijn achtergelaten, zodat jullie uiteindelijk de ‘Meestersleutel’ voor het ‘Super Slot’ kunnen vinden! Het ‘Super Stiekeme Spionnen Team’ (SSST) is een geheime organisatie die de wereld beschermt tegen gevaren. Eén van de belangrijkste eigenschappen van spionnen is dat ze niet opvallen. En wat valt er nou minder op dan een lieve, onschuldige familie of een groepje enthousiaste vrienden? Precies daarom is het SSST op zoek naar jullie!

MicroMacro: Crime City van White Goblin Games 

MicroMacro: Crime City van White Goblin Games 

In MicroMacro: Crime City van White Goblin Games draait alles om het oplossen van bizarre misdaden. Op de kaart, die maar liefst 75 bij 110 cm is, ga je op zoek naar aanwijzingen om de misdaden te kunnen oplossen! Er zijn verschillende scènes terug te vinden op de kaart, waarbij je telkens iets meer teruggaat naar de oorzaken. De misdaden hebben verschillende moeilijkheidsniveau ‘s en zo word je stap voor stap een steeds betere detective! In MicroMacro: Crime City werk je nauw samen met de andere spelers en zo ontdek je alle geheimen van deze bizarre stad.

Het spel bevat 16 bizarre misdaden. Toch is het spel niet zomaar uitgespeeld; je bent namelijk wel even zoet met één misdaad. En mocht je toch nog meer uitdaging zoeken dan is daar ook zeker aan gedacht: probeer dan de misdaden op te lossen zonder gebruik te maken van de hints! MicroMacro: Crime City is een coöperatief spel dat je tot en met vier spelers kunt spelen. Het spel is ook geschikt voor de kleine detectives vanaf 10 jaar.

Throw Throw Burrito van Asmodee

Throw Throw Burrito van Asmodee

Het super grappige partyspel Throw Throw Burrito van Asmodee is geschikt voor de hele familie en draait om kaarten verzamelen, punten verdienen en speelgoedburrito’s naar elkaar gooien…Scoor punten door sets van drie dezelfde kaarten te vinden, zoals 3x Gothic Luiaard, HoutHak Hond, Katten Koe, Klef Kuikentje, Blaffende Haai en Drijf Geit. Sommige setjes kaarten starten echter een Burrito gevecht (Bonje, Duel en Oorlog), waarbij je de Burrito’s moet zien te ontwijken. Het spel wordt gespeeld in twee rondes. De eerste ronde eindigt zodra het laatste Burrito Builfiche is uitgereikt. De speler met de meeste punten wint deze ronde en ontvangt het Koning Burrito embleem. Als deze speler ook ronde 2 weet te winnen, dan wint deze speler het spel.

Categorie Kennersspel

Mysterium Park van Asmodee

Mysterium Park van Asmodee

Mysterium Park van Asmodee is een stand-alone, coöperatieve en vereenvoudigde versie van het bekende bordspel Mysterium: de spelers winnen of verliezen samen. Het is jullie doel om de omstandigheden van de dood van de geest te achterhalen. Bij het begin van het spel kiezen de spelers eerst een rol: Geest of Helderziende. De Geest (1 speler) moet de Helderzienden door het onderzoek loodsen. Hij geeft aanwijzingen in de vorm van geïllustreerde kaarten, die we de Visioenkaarten noemen. Dit is de enige manier waarop de Geest met de Helderzienden kan communiceren. Elk van de Helderzienden (alle andere spelers) moet een verdachte en een locatie elimineren en ze helpen elkaar bij de interpretatie van de Visioenkaarten die de Geest hen overhandigt. Om Mysterium Park te winnen, moeten de Helderzienden tijdens Ronde 3 achterhalen wie de moord heeft gepleegd en waar de misdaad plaatsvond. De Helderzienden moeten eerst verdachten (Ronde 1) en daarna locaties (Ronde 2) elimineren. Slagen ze erin om dit in de eerste 6 beurten te doen, dan mogen ze naar Ronde 3. Zo niet, dan verliest iedereen het spel. Als de Helderzienden winnen, dan wint ook de Geest. Zo niet, dan verliezen alle spelers.

Paleo van 999Games

Paleo van 999Games

In het coöperatieve spel Paleo van 999Games proberen jullie als volksstam samen te overleven en voortdurend te streven naar vooruitgang. Maar let op, overal dreigt gevaar: wilde dieren, stormen en andere volksstammen liggen op de loer. Zullen jullie slagen? In Paleo speelt elke speler met een groep mensen uit de stam. Daartoe behoren onder andere stoere vrouwelijke krijgers, handige uitvindsters en waakzame verkenners. De spelers vormen samen een volksstam en proberen de omgeving te verkennen. Dat leidt tot telkens nieuwe avonturen. Die kunnen de spelers alleen overleven door goed samen te werken. Elke speler krijgt een eigen stapel kaarten, die zowel de te verkennen omgeving als de daarvoor beschikbare tijd voorstellen. In Paleo draait alles om het ontdekken van nieuwe dingen en er staan de spelers dan ook voortdurend nieuwe uitdagingen te wachten! Met tien verschillende modules die op verschillende manieren gecombineerd kunnen worden, is geen enkel potje hetzelfde. Zullen jullie er in slagen om te overleven en de grotschildering af te maken om zo jullie stempel op de geschiedenis te drukken?

Everdell van White Goblin Games

Everdell van White Goblin Games

Laat je meevoeren in de wereld van Everdell van White Goblin Games. Jij bent de leider van een groep boswezens en het is jouw taak om nieuwe gebieden te ontwikkelen en steden te bouwen. Everdell is een dynamisch bouw- en worker placementspel. Het vernieuwende spelmechanisme met kaarten die je met elkaar kunt combineren en het prachtige artwork maken van Everdell een uniek spel wat je steeds opnieuw kunt spelen!

Stem mee op het speelgoed van het jaar

Ook dit jaar zullen er weer publieksprijzen worden uitgedeeld aan het Speelgoed van het jaar. Uit de 3 winnaars van de vakjury mag iedereen zijn favoriet kiezen. Je kunt via de website speelgoedvanhetjaar.nl in alle categorieën meestemmen. Dit kan tot en met 25 oktober.

Speelgoed van het jaar 2021

Ben je klaar met stemmen, rond dan het stemmen af. Beantwoord na het stemmen de vraag en laat je gegevens achter. Zo maak je kans op 1 van de 50 winnende artikelen die je zelf kiest. Daarnaast worden er ook nog een aantal superprijzen verloot, zoals Bol.com-, Intertoys- en ToyChampbonnen, alle artikelen uit een bepaalde categorie of 2 kaarten voor het Nederlandse Speelgoed Gala met overnachting, op 2 november 2021.

Vergeet dus niet om mee te stemmen via speelgoedvanhetjaar.nl

Ander reviews van genomineerd speelgoed

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.