Heerlijk sensorisch spelen met Flowtonia

Heerlijk sensorisch spelen met Flowtonia

We kennen allemaal wel de verschillende slijmsoorten, putty en magnitisch zand. Heerlijk om mee te spellen en door handen te laten glijden of in te knijpen. Flowtonia is geen slijm en geen magnitisch zand, maar wel heerlijk om in te kneden. De speelmogelijkheden zijn eindeloos en het is verkrijgbaar in verschillende kleuren voor een klein prijsje. Leuk dus om cadeau te doen of om te vragen. Wij probeerde alvast 2 kleuren uit.

Heerlijk sensorisch spelen met Flowtonia

In de omschrijving staat dat Flowtonia flowt van vast naar kneedbaar en zacht in slechts enkele seconden. Je kunt het vormen, rekken en nog veel meer ermee doen. Daarbij heeft Flowtonia een heerlijke zoete geur en als je goed kijkt zie je ook allemaal kleine beetjes glitter.

Spelen met Flowtonia is zo’n beetje als spelen met klei. Je kunt het in allerlei vormen kneden en gebruik maken van klei of bakvormpjes. Eenmaal in een vorm gekneed blijft de substantie vast, maar zodra je je creatie oppakt en langzaam wegtrekt, wordt het weer zacht en flowy!

Flowtonia is knoeivrij en kan na het spelen opgeborgen worden in een potje die zich in de verpakking bevindt.

Eigenschappen Flowtonia

  • verkrijgbaar in de kleuren paars, blauw, groen en roze
  • In elk potje zit 250 gram
  • knoeivrij
  • flowt van vast naar kneedbaar en zacht in slechts enkele seconden
  • Leuk voor kinderen van 4 – 12 jaar

Wat vonden wij ervan?

Wij ontvingen de kleuren roze en paars. De meiden wilde graag de roze openen. De Flowtonia voelt heerlijk zacht in de handen, maar is wel stugger dan slijm. Ik vond de geur erg op bubblegum lijken, maar de meiden vonden het toch wat chemisch op aardbeien lijken. Wel ruiken je handen erg lekker nadat je er mee gespeeld hebt. We hebben ons er prima een middagje mee vermaakt. Het magische effect van het langzaam uit je handen laten glijden is heel ‘satisfying’. Natuurlijk werd er ook verschillende vormpjes bijgehaald en werden er heerlijke Flowtonia koekjes gebakken. Meer kan er eigenlijk niet mee, maar het spelen ermee werkt erg ontspannend. Als je er eenmaal aan begint, kun je er niet meer afblijven.

Als moeder ben ik erg blij dat de Flowtonia knoeivrij is. Na afloop is het weer terug te stoppen in het bijgeleverde potje en op te bergen voor een volgende keer.

Lees ook: Foam Alive is echt heel SatSat

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.