Speelgoed van het Jaar 2023 - Miniverse

Speelgoed van het Jaar | Miniverse – Make It Mini Food: Diner

Hou jij van verrassingseieren en lekker fröbelen? Dan is de Miniverse echt iets voor jou. De Miniverse is een verrassingsbal, waarin je alles vind wat je nodig hebt om je eigen mini diner te bereiden. En als je klaar bent, kun je deze mini-gerechten helaas niet opeten, maar wel ook mooi tentoonstellen op je kamer. De Miniverse – Make It Mini Food: Diner is dit jaar een van de Speelgoed van het Jaar winnaars in de categorie Knutsel en Creatief. In een speciale Pop-Up in Hoog Catherijnen, maakte wij dit weekend kennis met de Miniverse.

Miniverse – Make It Mini Food: Diner

De Miniverse is een bal met je alle ingrediënten en keukenaccessoires die je nodig hebt om je minigerecht te maken. Welk minigerecht er in de bal zit, weet je pas als je het uitpakt! Op de speciale receptenkaart in de bal zie je hoe je je minigerecht klaar moet maken. Nadat je je minigerecht hebt gecreëerd, zet je het ongeveer 5 minuten in direct zonlicht tot de hars hard is. Zodra de hars hard is, is je minigerecht helemaal klaar!

Naast dat je alle minigerechten kunt verzamelen zijn de miniverpakking al net zo schattig! Van echt werkende minirietjes tot minidonutdozen met echte minidonuts of een minipak melk met echte vloeistof, er zijn meer dan 100+ unieke Make It Mini Food-ingrediënten, -verpakkingen en -keukenaccessoires om te verzamelen en je minigerechten te creëren.

.

Beoordeling van de jury

Met de Miniverse ballen kunnen kinderen een (niet eetbaar) gerecht in het klein maken. Bijvoorbeeld een hamburger, pizza of een milkshake. Het plezier zit hem vooral in het uitpakken (‘unboxen’) van alle zakjes en doosjes die in de bal zitten en het ontdekken van wat het gerecht is. Bij het uitpakken komen kinderen een minitafeltje tegen, waar het gerecht op geplaatst kan worden en zaken als bekers, bordjes, etenswaren/ingrediënten, bestek, rietjes, etc. Alles in het heel klein, wat veel kinderen leuk zullen vinden. Een handleiding legt uit hoe het ‘gerecht’ gemaakt moet worden. Er zijn bijna 20 verschillende versies (gerechten), die kinderen kunnen verzamelen; zogenaamde collectibles. Het unboxen en in elkaar zetten zorgt voor eenmalig plezier en vraagt vooral fijne handmotoriek. Leuk om tijdens een feestje uit te pakken met je vriendjes/vriendinnetjes. Het eindresultaat kan ook gebruikt worden bij fantasiespel.

.

Wat vonden wij ervan

Tijdens de PopUp in Hoog Catherijnen mochten wij de nieuwe serie Miniverse ballen uitproberen; Diner, Cafe en Lifestyle. In deze ballen zitten ook weer de lekkerste gerechten of leuke plantjes, vissenkom en een kaarsenset. Voor ons was het een eerste keer, dus waren we erg benieuwd. De onderdelen zijn zeer klein en heel schattig! De aanwijzingen zeer duidelijk. Na wat gepriegel waren onze gerechten klaar en konden ze in een speciale Miniverse oven in een Miniverse keukentje. Als je deze niet hebt, is dat geen probleem, want de hars kan ook met zonlicht uitharden. In de bal zat ook een tafeltje of kastje, waarop je je Miniverse tentoon kan stellen. Het is een leuke activiteit om samen te doen, maar niet voor hele kleine kinderen.

.

Knutsel en Creatief

Knippen, plakken, vouwen, tekenen en schilderen zijn al decennia favoriet speelgoed. En terecht, wie wil er geen artiest zijn? Iets creëren is een prachtige tijdsbesteding. Combinaties met constructiespeelgoed komen voor. Een creatie afmaken en laten zien aan iedereen, is een mooie beloning. Iedereen is creatief, geef die ontwikkeling een kans! Eigen ballonnen maken, knutselen met slijm en allerlei versiersels zijn een trend.

https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlinkV2.js

.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.