Nieuw op de Nintendo Switch: Let's Go, Pikachu & Eevee!

Nieuw op de Nintendo Switch: Let’s Go, Pikachu & Eevee!

Dat de Pokémon rage nog lang niet voorbij is, blijkt wel doordat er deze maand maar liefst 2 nieuwe spelletjes voor de Nintendo Switch zijn uitgebracht. Ook hier in huis is het spel op mijn telefoon nog steeds een graag gespeeld spelletje door de meiden. Het nieuws dat er nu nieuwe spelletjes voor de Nintendo Switch uit zouden komen, maakte ze dan ook erg enthousiast. De Sint had dit ook gehoord en had dan ook dit weekend al Pokémon: Let’s Go, Eevee! achter gelaten in hun schoen. Met een echte Poké ball om zelf een Poké Trainer te worden.

Nieuw op de Nintendo Switch: Let's Go, Pikachu & Eevee!

Pokémon Go!

Mocht je niet bekend zijn met het spel Pokémon Go, dan heb je echt onder een steen geleefd. Ik ben zelf niet van de Pokémon generatie, maar het opnieuw uitbrengen van dit spel op de telefoon is een van de grootste hits van de afgelopen jaren. Overal zitten namelijk Pokémons verstopt en met je telefoon kun je ze vangen en zo een Pokémon Trainer worden. Mijn meiden hebben al heel wat Pokémons gevangen met mijn telefoon. Ondanks dat de populariteit wel wat is afgenomen, zie ik nog regelmatig kinderen bij de Poké Stop bij ons in de straat battelen.

Let’s Go!

Toen we de Nintendo Switch kochten waren er een paar spelletjes die de meiden hoog op hun verlanglijstje hadden staan. Zo was er natuurlijk Mario Super Party en Nintendo Labo, maar ook zeker Pokémon mocht niet ontbreken. We hoorden in de zomer al dat er een nieuw Pokémon zou komen, dus besloten we daar op te wachten. Op 16 november was het dan eindelijk zover en waren de spelletje Pokémon Let’s Go, Pikachu! & Pokémon Let’s Go, Eevee! verkrijgbaar in Nederland.

Lets Go Eevee

Pokémon Let’s Go, Eevee!

Lets go EeveeNatuurlijk vinden we Pikachu heel erg schattig, toch heeft Eevee onze harten gestolen. De keuze tussen de 2 spelletjes was dan ook snel gemaakt. Beide spelletjes zijn hetzelfde, het enige verschil is dat je partner in het spel Pikachu of Eevee is. Samen speel je het spel en gaandeweg zal Eevee zich ontwikkelen en geheime technieken leren die je ook buiten gevechten kunt gebruiken, alsook partner-krachten om tijdens gevechten te gebruiken!

Hoe meer tijd je met Eevee doorbrengt, hoe sterker jullie band wordt! Je kunt haar aaien, voeden, kietelen en aankleden met diverse kostuums, accessoires en kapsels. Naarmate jullie band sterker wordt, kunnen er mooie dingen gebeuren.

Lets Go Eevee

Het spel

Waarbij je bij het spel op de telefoon overal om je heen Pokemons tegenkomt, loopt je in het spel op de Nintendo Switch door Kanto. Kanto is rijk aan verschillende dorpjes en steden. In de bergen en bossen, op de rivieren en zeeën kom je overal Pokémons tegen. Deze kun je vangen met je Poké Balls. Hiervoor kun je gebruik maken van je Joy-Con, maar ook met een speciaal uitgebrachte Poké Ball Plus. Deze is los verkrijgbaar, maar ook in een set met het spel.

Lets Go Eevee

Natuurlijk moet je als trainer ook proberen om gevechtsvaardigheden te trainen. Dit kan door het gevecht aan te gaan in de Pokémon Gyms. Heb jij de Gym Leader verslagen, word je met een Gym Badge beloond.

 

Als je door Kanto reist, zul je ook zeker Team Rocket tegen het lijf lopen. Dit gemene team wil niets liever dan je Pokémons stelen voor hun eigen duistere doeleinden! Probeer ze dus te ontlopen!

Lets Go Eevee

Nintendo Switch

Het leuke van de Nintendo Switch is dat je het spel niet alleen overal kunt spelen, maar ook dat je samen kunt spelen. Geeft een van je Joy-Cons aan je broer/zus, vriend of vriendin) en verken samen de wereld, vechten en vang samen nog meer Pokémon. Beide spelers hebben hun eigen Pokémon die met ze mee reist!

Ook kun je je gevangen Pokémons ruilen met vrienden in je buurt of over de hele wereld, om zo je Pokédex compleet te maken.

Wat vinden wij er van?

De verrassing was groot dat de Sint er aan gedacht had dat ze al heel lang heel graag dit spel willen spelen. De extra Poké Ball Plus maakte de verrassing compleet, je eigen Poké Ball om Pokémons mee te vangen. Het spel is natuurlijk wel een beetje anders dan wat de meiden op de telefoon gewend waren, maar al vrij snel hadden ze het te pakken. Omdat het een quest is moet je wel steeds op zoek gaan naar de juiste persoon in het spel die je verder kan helpen. Maar door steeds nieuwe uitdagingen blijft het spel wel interessant.

 

Ze spelen het spel dan ook vaak, alleen of met z’n tweetjes. Helaas kan dan maar eentje met de Poké Ball natuurlijk. Deze heeft wel een speciale ring, naast de polsband, zodat hij goed in je hand blijft zitten en niet door de kamer vliegt, als je een Poké Ball wilt gooien. Nadeel is wel dat de Poké Ball best snel leeg is en dan opnieuw opgeladen moet worden.

Het blijkt dat je het spel ook kunt koppelen aan je Pokémon Go op je telefoon voor nog meer fun. Je kan je Pokémons uitwisselen. Dit moeten we nog even gaan uitzoeken hoe dat precies werkt. Leuk voor in de kerstvakantie.

Samenwerking

Spread the love

6 thoughts on “Nieuw op de Nintendo Switch: Let’s Go, Pikachu & Eevee!

  • Wat een bijzonder moment, idd wat worden ze dan al groot zeg. Ik heb geen idee wanneer ik dit voor het eerst zou doen, het hangt heel erg van je woonplaats af denk ik. Afgelopen weekend in Plopsa Indoor heb ik getwijfeld om onze 3-jarige alleen in de ballenbak te laten spelen, terwijl wij een stuk verderop nog wat zaten te eten. Uiteindelijk niet gedaan, want herinnerde me ineens dat ze laatst de compleet verkeerde kant opliep toen we naar huis zouden gaan… geen richtinggevoel nog. Komt vast snel genoeg 🙂

    • hahaha, ja die van mijn heeft ook geen richtingsgevoel. Ben al menige keer achter haar aan gerend, omdat ze niet meer wist waar we zaten. Ik heb haar met fietsen al een paar keer voor me laten fietsen en gezegd dat zij maar moest vertellen hoe we thuis moesten komen. Wel leuk Plopsa Indoor! Daar zijn wij ook al een paar keer naar toe geweest

  • Onze dochter is 6 en fietst een blokje hier in het dorp geen moeilijke punten en de wegen waar ze overheen mag weet ze.
    Ze vind het namelijk leuk om zelf rond te fietsen en is heel wijs ook m.b.t verkeer. Toch vind ik het soms wel moeilijk hoor en kijk regelmatig of ik ze zie fietsen en als ze voorbij komt moet ze een keer bellen haha.
    Naar school zal ze voorlopig niet doen omdat dat een dorp verder is (speciaal onderwijs ) en ze dan door de polder en een drukke weg moet dus voorlopig blijft dat gewoon taxi of mama die brengt en haalt
    Kelly onlangs geplaatst…Wat afvallen met mij deed…My Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.