Escape your House

Speelgoed van het Jaar | Escape Your House

De verkiezing van het Speelgoed van het Jaar komt al bijna tot een einde. Dit jaar heeft de vakjury in verschillende categorieën 3 winnaars gekozen. In de categorie Familiespel is dat onder andere geworden het spel Escape Your House. Wij hebben dit spel al eens mogen spelen en vertellen je graag waarom wij vinden dat dit een verdiende winnaar is. En psst: tot 25 oktober kun jij nog meestemmen voor de publiekswinnaar in elke categorie en zelf ook mooie prijzen winnen.

Escape rooms voor jong en oud

De afgelopen jaren zijn escape rooms zeer populair. Kon je deze eerst nog alleen buiten de deur spelen met je vrienden, nu kan het ook gewoon thuis en zeker ook met je kinderen. Identity Games was het eerste bedrijf dat escaperoomspellen voor thuis op de markt bracht. En elk jaar bedenken ze minstens 8 nieuwe spellen. Eén daarvan dit jaar is Escape Room: The Game – Escape Your House – Spy Team.

Escape Your House – Spy team

Het spel Escape Your House van Identity Games is niet zomaar een bordspel. Met dit spel verander je je eigen huis in een echte Escape Room. Het ‘SuperStiekeme SpionnenTeam’ (SSST) is een geheime organisatie die de wereld beschermt tegen gevaren. Eén van de belangrijkste eigenschappen van spionnen is dat ze niet opvallen. En wat valt er nou minder op dan een lieve, onschuldige familie of een groepje enthousiaste vrienden? Precies daarom is het SSST op zoek naar jullie.

De spelregels

Voordat je aan het spel begint moet je eerst goed de voorbereidingen lezen. Omdat je hele huis als escape room fungeert, moet je eerst de ruimtes bepalen waar je het spel speelt. In deze ruimtes moeten de kaarten en sloten worden opgehangen. Door het oplossen van de raadsels en het vinden van de juiste antwoordkaarten, kun je de sloten openen. Bepaal ook welke deur, de escapedeur is. Dit kan bijvoorbeeld de voordeur zijn. Hier kun je het Super Slot aansluiten met de timer. Als de timer is ingesteld kan het spel beginnen!

In totaal zijn er 6 verschillende missies die je binnen 15 minuten moet zien op te lossen. Dit kan alleen door goed te communiceren en samen te werken. Open jij alle sloten en vind je de Meestersleutel, dan kun je hiermee het Super Slot openen en de timer tot stilstand brengen.

Jury Rapport

Bij deze escape room moeten de spelers uit hun eigen huis vluchten. In verschillende kamers worden aanwijzingen gelegd die nodig zijn om de raadsels op te lossen en uiteindelijk de code te kraken waarmee de spelers – hopelijk binnen de tijd – uit het huis kunnen ontsnappen voor het alarm afgaat. De aanwijzingen mogen niet verplaatst worden, waardoor het belangrijk is om onderling goed te communiceren. De tijdsdruk zorgt voor spanning, die soms behoorlijk op kan lopen. Het spel vereist concentratie, probleemoplossend vermogen, vindingrijkheid, flexibel en logisch denken, goede communicatie en emotieregulatie (je hoofd koel houden).

Wat vinden wij van Escape your House

Net als velen vinden wij het oplossen van Escape Rooms altijd een leuke uitdaging. Met het spel Escape your House – Spy Team, hoef je daarvoor dus niet meer de deur uit. Het leuke ervan is dat je zelf je eigen huis omtovert tot een Escape Room. Het spel is goed te spelen met het hele gezin en samenwerken staat dan ook vooraan om het tot een goed einde te brengen. Nadeel is wel dat je het spel in principe maar 1x kan spelen, omdat je daarna alle antwoorden natuurlijk weet. Gelukkig kun je wel gebruikte kaarten weer aanvullen en zo het spel doorgeven. Erg leuk om te doen bij een kinderfeestje!

Stem mee op het speelgoed van het jaar

Ook dit jaar zullen er weer publieksprijzen worden uitgedeeld aan het Speelgoed van het jaar. Uit de 3 winnaars van de vakjury mag iedereen zijn favoriet kiezen. Je kunt via de website speelgoedvanhetjaar.nl in alle categorieën meestemmen. Dit kan tot en met 25 oktober.

Speelgoed van het jaar 2021

Ben je klaar met stemmen, rond dan het stemmen af. Beantwoord na het stemmen de vraag en laat je gegevens achter. Zo maak je kans op 1 van de 50 winnende artikelen die je zelf kiest. Daarnaast worden er ook nog een aantal superprijzen verloot, zoals Bol.com-, Intertoys- en ToyChampbonnen, alle artikelen uit een bepaalde categorie of 2 kaarten voor het Nederlandse Speelgoed Gala met overnachting, op 2 november 2021.

Vergeet dus niet om mee te stemmen via speelgoedvanhetjaar.nl

Ander reviews van genomieerd speelgoed

Alle winnaars in de categorie Familiespel

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.