Kids | TOMS One day without shoes

NvvzSiSpTOMS zijn de nieuwe zomerschoenen van het moment. Vorig jaar zag je ze opeens steeds meer opduiken in het straatbeeld. TOMS zijn niet zomaar een paar leuke schoenen voor de zomer, maar ze werken aan een beter leven. Want met het kopen een paar TOMS help je mensen in nood met schoenen, beter gezichtsvermogen schoon water en veilige geboorte.
Vandaag op 10 mei heeft TOMS een speciale actie; post een foto van je blote voeten #withoutshoes of je TOMS op Instagram en help 100.000 paar nieuwe schoenen te geven aan kinderen in 10 landen.

TOMS werd in 2006 op gericht door Blake Mycoskie, een Amerikaanse ondernemer, auteur en filantroop. Na een succesvolle carrière in onder andere de media wereld, bezocht hij in 2006 Argentinië. Daar ontmoette hij een Amerikaanse vrouw die daar werkte voor een vrijwilligersorganisatie, die schoenen gaf aan kinderen in nood. give_shoesHij zag hoe kinderen op blote voeten liepen en het effect dat dat had; blaren, zweren en infecties.
Terug in Amerika richtte hij Shoes for Better Tomorrows op, een for-profit bedrijf dat voortdurend nieuwe schoenen geeft aan kansarme kinderen. Hij creëerde het ‘ One for One ” business model: het bedrijf zou een nieuw paar schoenen te doneren voor elk paar verkochte schoenen. Shoes For A Better Tomorrow werd ingekort naar TOMS en de schoenen zijn vergelijkbaar met de Argentijnse Alpargata. In 2013 had het bedrijf al meer dan 10.000.000 paar schoenen geschonken aan mensen in nood. De schoenen worden wereldwijd verkocht in meer dan 1000 winkels.

images

Daar bleef het niet bij, want in 2011 kwam Mycoskie ook met zonnebrillen. Voor elke verkochte bril wordt iemand zijn gezichtsvermogen verbeterd, bijvoorbeeld door een zichtreddende operatie, bril of medische behandeling. give_safe-birthOok schreef hij een boek Start Something That Matters over de deugden van sociaal ondernemerschap en het concept van bedrijven met behulp van hun winsten en bedrijfsmiddelen om donaties te maken of zich bezighouden met andere charitatieve inspanningen. Voor elk verkocht boek beloofde Mycoskie om een kinderboek te geven aan een kind in nood. Het boek werd een New York Times best verkochte boek voor het bedrijfsleven en een nummer een New York Times bestseller.
Ideeën genoeg, want in 2014 werd TOMS Roasting Co gelanceerd. Voor elke zak eerlijke koffie een week water voor mensen in nood. En nu zijn er ook
 TOMS tassen waarmee je bijdraagt aan opleidingen voor vroedvrouwen en materialen die onmisbaar zijn voor een veilige bevalling.

Vandaag op 10 mei, houdt TOMS een hele speciale actie. Post een foto van je blote voeten met of je TOMS op Instagram en gebruik daarbij de de tag #withoutshoes Voor elke geposte foto zal TOMS een paar nieuwe schoenen* geven aan kinderen in 10 verschillende landen. Een kleine moeite dus, met een goed doel. Vergeet alleen niet je Instagram even tijdelijk openbaar te zetten. 

TOMS

*een maximum van 100.000 paar schoenen. Maximaal één foto per persoon via Instagram

download

Vergeet ook niet even een kijkje te nemen op de site van TOMS en schaaf voor jezelf, je man, je kinderen, je moeder, je zus/broer en de buurvrouw ook een (of meerdere) paar van deze leuke schoenen, een zonnebril of een tas aan en help daarbij iemand in nood.

Welke schoen zie jij jezelf deze zomer lopen?

Spread the love

2 thoughts on “Kids | TOMS One day without shoes

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.