Met deze 4 principes zul je als moeder je kind sneller lessen kunnen laten leren

Met deze 4 principes zul je als moeder je kind sneller lessen kunnen laten leren

Wanneer je moeder bent, is het soms een wonder om te zien hoe je snel je kind aan het groeien is. Hiermee doelen we niet alleen op het feit dat je elke paar maanden nieuwe kleren voor je kinderen moet halen, maar ook hoe snel je kind slimmer aan het worden is. Maar je kunt er als moeder voor zorgen dat je kind nog sneller lessen zal leren. Wil je weten hoe? In deze blog vertellen we je meer hierover.

1. Gamify alles

Het eerste principe wat je toe kunt passen om als moeder je kind sneller lessen te kunnen laten leren, is door aan gamification te doen. Gamification is een methode om kinderen te betrekken door elementen van spellen in activiteiten op te nemen. Deze aanpak kan leren en het voltooien van taken leuker en belonend maken door bepaalde spelmechanismen te gebruiken. Door op deze manier prikkels te geven, kun je als moeder een aantrekkelijke omgeving voor hun kinderen creëren die hen aanmoedigt om efficiënter en effectiever te leren.

2. Geef je kind een beloning na het leren

Een ander principe dat ervoor zal zorgen dat je kind sneller lessen zal leren, is door je kind een beloning te geven. Deze beloning kan bijvoorbeeld een kleine traktatie zijn of juist een verbale erkenning of zelfs een knuffel. Het is belangrijk dat de beloning op een passende en tijdige manier wordt gegeven, zodat je kind begrijpt wat het goed heeft gedaan en het dit opnieuw kan doen. Bovendien moeten beloningen altijd in verhouding staan tot de taak – als een taak moeilijk was, dan hoort de beloning groter te zijn.

3. Wees geduldig

Verder zal je door geduldig te wezen ook je kind sneller lessen laten leren. Kinderen leren met verschillende snelheden en het kan langer duren voordat ze sommige concepten begrijpen. Daarom is het belangrijk dat je geduldig bent met je kind terwijl het leert en probeert een bepaald concept te begrijpen. Bovendien zal je kind door geduld weten dat er fouten kunnen worden gemaakt, zonder dat hij of zij zich laat ontmoedigen.

4. Zorg dat je kind geen druk voelt bij het leren

Tot slot zul je kleine lessen sneller oppikken wanneer hij of zij aanvoelt dat er geen druk is om te presteren. Leg je kind geen onrealistische verwachtingen op en oefen niet te veel druk uit. Probeer in plaats daarvan je kinderen op een positieve manier aan te moedigen en te motiveren. Dit zal hen helpen zich op het leren te concentreren zonder zich overweldigd te voelen. Je kunt je kind zoals eerder gezegd ook belonen voor zijn goede werk, zodat het wordt aangemoedigd om te blijven proberen en vooruitgang te boeken.

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.