Lockdown Tips | De leukste Verkleedspelletjes

Ook al lijkt het einde in zicht te komen van de pandemie, het blijft een opgave om steeds weer iets te verzinnen om de kinderen thuis mee bezig te houden. Gelukkig is verkleden niet gevoelig voor lockdown en avondklokken. Maak er thuis een gezellig feestje van met één van deze verkleedspelletjes. Ik heb een paar leuke voor je klaar staan en ik mag ook nog eens €30 shoptegoed van Feestkleding.nl weggeven.

De leukste verkleedspelletjes

Verkleedfeestje thuis

Nu het carnavalsfeest niet doorgaat vanwege corona, moeten we thuis er zelf maar een feestje van maken. Dat kan natuurlijk met slingers en decoraties, maar ook met leuke verkleedspelletjes. Dus haal de verkleeddoos maar te voorschijn en je hebt gegarandeerd een leuke middag!

#1 Themadag

Ben je even helemaal klaar met de thuisscholing? Zijn je kinderen niet meer te motiveren om met de meester of juf te zoomen? Gooi het dan eens helemaal over een andere boeg. Op de blog van de Mamagids las ik haar oplossing; ze verzon een homeschooling dag met het thema dinosaurussen. Je kan natuurlijk daar vele varianten op verzinnen, helemaal passend bij de interesse van je eigen kinderen. En bij zo’n themadag hoort natuurlijk ook een leuk verkleedpartijtje. Je kunt je je ook helemaal uitleven met bijpassende decoraties in jouw gekozen thema.

#2 TikTok dansjes

Ik heb 2 dochters in huis, dus je kunt je voorstellen hoeveel tiktokdansjes er per dag gedaan worden. Het liefste zouden ze dat de hele dag door doen natuurlijk. Ook op Tik Tok staan er veel leuke filmpjes waarbij je je lekker kunt verkleden. Boa om, gekke bril op en dansen maar. Er zijn genoeg leuke meisjeskleding te bedenken voor heel veel leuke en gekke filmpjes.

#3 Omgekeerde Strippoker

Natuurlijk geen echte strippoker, maar je kunt ook een verkleedspelletje spelen waarbij de verliezer dan steeds een extra kledingstuk moet aantrekken. Gegarandeerd dat dit resulteert in heel bijzondere en leuke outfits. Kies voor spelletjes waarvan de potjes niet te lang duren. Denk bijvoorbeeld aan Dobbel, Uno of pesten. Dan heb je sneller resultaat en vliegt de middag om.

#4 Speel je favoriete boek of film na

Zijn je kinderen wat kleiner, dan is het een leuk idee om hun favoriete prentenboek na te spelen. Zelf heb ik het boek Spelen met prentenboeken in de kast staan. Een boek vol leuke suggesties voor allerlei activiteiten: rekenen, taal, dans en beweging, muziek, beeldende vorming en verkleedspelletjes om een feestje te vieren bij maar liefst 22 verschillende prentenboeken. Zeker dat jij hier ook wel eentje van in de kast heb staan. Maar je kunt je natuurlijk ook verkleden als één van je helden uit je favoriete TV serie, videogame of film.

#5 Schmincken

Bij leuke verkleedspelletjes hoort natuurlijk ook schmincken. Misschien ben je daar niet zo handig in, maar gelukkig staan er op YouTube verschillende tutorials die je stap-voor-stap helpen bij het creëren van een mooie look. Met de juiste carnaval cosmetica in huis moet dat zeker lukken. En mocht het eindresultaat dan toch niet helemaal lijken, dan hebben je jullie er vast heel veel plezier om gehad.

Winactie €30 shoptegoed van Feestkleding.nl is gesloten

Met dank aan Feestkleding.nl mag ik €30 shoptegoed verloten om zelf leuke verkleedspelletjes bij jouw thuis te spelen. De winnaar is:

  • Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Uitgelichte afbeelding van Shutterstock

Spread the love

51 thoughts on “Lockdown Tips | De leukste Verkleedspelletjes

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: