Kinderyoga YogaSmiley

Kinderyoga Workshop bij Yogasmiley

Blue Monday begon met een bloedrode maan. Bij het opkomen van de zon, kleurde de lucht strakblauw. Waaruit gisteren opeens sneeuw de wereld hagelwit maakte. Zo kleurrijk kan de natuur zijn en doet je de meest depri dag van het jaar snel weer vergeten. Toch gaan we nog even door met de Feelgood Winweek. Vandaag mag ik maar liefst 3 Kinderyoga Workshops bij Yogasmiley weggeven.

Yogasmiley

Yoga als remedie tegen depressie

Bij Blue Monday gevoelens is het goed om te zorgen voor de juiste ontspanning. Een goede remedie is yoga. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat yoga een depressie en depressieve gevoelens kan verhelpen. Het doen van 2 à 3 keer per week de precieze bewegingen en adembeheersingstechnieken (afkomstig uit de Iyengar yoga), gedurende drie maanden, gecombineerd met het doen van oefeningen thuis, bleek een goed alternatief voor medicatie.

Kinderyoga

In mijn omgeving wordt er veel aan yoga gedaan. Behalve het organiseren van een festivalmarkt op het Yoga Festival, doe ik zelf niets aan yoga. Voor mijn meiden is dat wel anders. Op het Yoga Festival hebben ze kennis gemaakt met Kinderyoga van Yogasmiley. Daar mochten ze meedoen met een Wobbel Yoga Workshop. Dezelfde dag nog hebben we de beide meiden opgegeven voor Yogalessen.

YogaSmiley

Yogasmiley beidt peuteryoga (al vanaf 2 jaar) tot tieneryoga: lessen voor kinderen van alle leeftijden. In deze lessen leren de kinderen op hun ademhaling te letten en hoe om te gaan met lastige situaties. De yoga kan kinderen rust bieden of zelfvertrouwen geven. Als gevolg van yoga kunnen kinderen ook beter gaan slapen. De lessen sluiten altijd aan bij de belevingswereld en interesses van de kinderen. Zo worden er vaak leuke yoga spelletjes gedaan en is er tijd voor creativiteit. Aan het einde van de les kunnen de kinderen nog even bijkomen met een kopje thee, zodat ze voldaan en uitgerust naar huis gaan.

Terwijl de meiden bezig zijn met Yogales, kunnen de ouders ook lekker even ontspannen in de wachtruimte. Hier staat de koffie en thee altijd klaar. Je kunt even lekker onderuit zakken met een boekje op één van de loungebanken. Aan tafel kun je ook prima de laptop openklappen (daar vind je mij altijd 😉 ), want WI-FI en stopcontacten zijn ook aanwezig.

YogaSmiley

Yogasmiley Workshops

Naast de lessen geeft Nathaly van Yogasmiley ook leuke Yoga Workshops. Ze hebben een ruime keuze, maar de Wobbelyoga en Pyjama Wobbelyoga workshops zijn bij mijn dochters erg geliefd.

Wobbelyoga; in deze leuke workshop gaan kinderen yogahoudingen oefenen op de Wobbel! Dit is extra leuk, want door de Wobbel wordt het nog spannender om de yogahoudingen te oefenen. Op een leuke en uitdagende manier wordt er gewerkt aan kracht en balans. Tijdens deze workshop vergroten kinderen hun lichaamsbesef en zie je hun zelfvertrouwen groeien. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af

YogaSmiley

De Wobbelyoga workshops worden gegeven voor verschillende leeftijden met daarbij een passende Wobbelmaat (XL) of met een ouder voor de peuters. Deze les is in pyjama aan het begin van de avond, waarna de kinderen geheel ontspannen naar bed kunnen.

Ouder-kindyoga; wat is er leuker dan samen aan yoga te doen? In deze workshop staat de interactie tussen kind en de ouder of verzorger centraal. Gezellig samen bewegen, samen ontspannen, samenwerken, maar samen plezier beleven staat bovenaan. Door te oefenen met duohoudingen op de yogamat, brengen ouder en kind zo op een bijzondere manier tijd met elkaar door. Deze Yogasmiley workshop bestaat uit een warming-up, het oefenen van duohoudingen, een ademspel, massage en tot slot een moment van ontspanning.

YogaSmiley

Acroyoga; tijdens de workshop leer je op een nieuwe manier samenwerken. Door het oefenen van verschillende duohoudingen wordt er op een leuke en uitdagende manier samen gewerkt aan kracht en balans met tot slot een moment van ontspanning.

Baby Yoga: deze lessen zijn bij Yogasmiley te volgen voor baby’s vanaf 3 maanden met één ouder. Baby Yoga versterkt de onderlinge band tussen ouder en kind. De baby raakt spelenderwijs vertrouwd met zijn eigen lichaam.

Binnenkort wordt er ook gestart met speciale buikpijn-yoga voor kinderen.

Feelgood Winactie #2 Kinderyoga Workshop

Lijkt zo’n Yoga Workshop je ook wel iets voor jouw kind, alleen of samen? Doe dan mee aan deze winactie, want ik mag 3 workshops naar keuze bij Yogasmiley in Leiderdorp weggeven.

De winnaars zijn

YogaSmiley
  • De winnaars zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Samenwerking
Spread the love

11 thoughts on “Kinderyoga Workshop bij Yogasmiley

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.