De leukste kinderfilms nu in de bioscoop

Het weer is in deze laatste weken van de zomervakantie niet echt al te best. Goed excuus om eens gezellig met z’n alle naar de film te gaan. Er draaien ook nu genoeg leuke kinderfilms deze vakantie om naar toe te gaan. Wij hebben er al een aantal bezocht en ik vertel je graag wat we er van vonden. Daarbij mag ik ook nog een leuke film goodies verloten.

Waar vroeger de meeste leuke films in de wintervakanties draaide, is er nu ook in de zomer veel leuks te zien. De bioscoop is namelijk altijd een goed uitje voor het hele gezin in de vakantie. Als is het soms om de warmte te ontvluchten en lekker een paar uur in de airco te zitten of, zoals nu, een regenachtige dag te vullen.

Verschrikkelijke Ikke 3

Het verhaal: Gru, Lucy, hun schattige dochters Margo, Edith en Agnes en de Minions zijn terug in een nieuwe avontuur! Gru moet het opnemen tegen Balthazar Bratt, een voormalig kindsterretje dat geobsedeerd is door het personage dat hij in de jaren 80 speelde. Als Gru en Lucy hem laten ontsnappen, worden ze ontslagen bij de ASL. Net op dat moment krijgt Gru te horen dat hij een tweelingbroer heeft, Dru. Samen met hem gaat hij nog een keer op schurkenpad, om de diamant van Balthazar terug te stelen (en hem dan meteen te arresteren, zodat hij zijn baan terug kan krijgen)

De film heeft al ruim 1.000.000 Nederlandse bezoekers getrokken. Met een record opbrengst staat deze film nu al op de 3e plaats van de meest succesvolle films van 2017. Hij is te zien in 146 bioscopen, ook in de originele versie, in 3D.

 • Tijdsduur: 90 minuten
 • Taalversie: Nederlands
 • Projectie: 2D, 3D, DOLBY ATMOS 3D
 • Genre: Animatie Comedy FamiliefilmKinderfilm
 • Kijkwijzer Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Angst Geweld

Wat vonden wij er van?

De vorige films van Verschrikkelijke Ikke en de Minions worden hier in huis met regelmaat nog bekeken. Deze film is een mooi vervolg op de eerdere delen. Al is het wel dat de Minions een kleinere rol hebben, dan in de vorige films. Omdat Gru geen slechterik meer is, nemen ze ontslag en gaan op zoek naar een nieuwe leider. Aan het einde van de film lijkt het er op alsof ze die gevonden hebben. Het open einde aan de film verraadt dat er vast nog wel een nieuw deel zal aankomen. Daarover wordt er bij ons al druk gespeculeerd…

Emoji Film

Emoji FilmHet verhaal De Emoji Film laat je zien wat er zich afspeelt aan de binnenkant van je smartphone. Diep verborgen in je apps ligt Textopolis, een levendige stad waar al je favoriete emoji’s wonen, en zij hopen allemaal geselecteerd te worden door de gebruiker van hun smartphone. In deze wereld heeft elke emoji maar één gezichtsuitdrukking, behalve Gene, een uitbundige emoji die zonder filter is geboren en vol zit met verschillende gelaatsuitdrukkingen. Vastbesloten om net als alle andere emoji’s “normaal” te worden, schakelt Gene de hulp in van zijn handige beste vriend Hi-5 en van de beruchte codekraker emoji Jailbreak. Samen gaan ze op “app-vontuur” langs de verschillende apps op de telefoon, elk met hun eigen wilde en grappige wereld, op zoek naar de Code waarmee ze Gene kunnen veranderen. Maar wanneer een groot gevaar de smartphone bedreigt, hangt het lot van alle emoji’s af van deze drie onwaarschijnlijke vrienden die samen hun wereld moeten redden voordat deze voorgoed gewist wordt.

 • Tijdsduur: 92 minuten
 • Taalversie: Nederlands
 • Projectie: 2D, 3D
 • Genre: Animatie Familiefilm Kinderfilm
 • Kijkwijzer Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Angst Geweld

Wat vonden wij er van?

Deze film stond al heel lang op het verlanglijstje van de meiden. En omdat we bij de premiere aanwezig mochten zijn, hadden we de resecties nog niet gelezen. Deze bleken niet al te positief te zijn over de film. Wij vonden het in ieder geval wel een hele leuke film. Het is grappig om het leven van de emoji’s achter je schermpje te zien en hoe ze de digitale wereld tot leven brengen. Mijn meiden zijn na het zien van deze film nog meer fan van deze plaatjes.

Bigfoot Junior 

Het verhaal: De 13-jarige Adam is een buitenbeentje dat eropuit trekt om het mysterie rondom zijn verdwenen vader op te lossen. Hij komt erachter dat zijn vader niemand minder is dan de legendarische Bigfoot! Een fascinerend wezen dat zich al jaren in het bos verstopt om zichzelf en zijn gezin te beschermen tegen HairCo, een groot bedrijf dat dolgraag wetenschappelijke experimenten wil uitvoeren met zijn bijzondere DNA. Terwijl vader en zoon samen de verloren tijd proberen in te halen komt Adam erachter dat hij net als zijn vader beschikt over speciale superkrachten. Maar wat Adam en zijn vader niet weten, is dat HairCo hen op de hielen zit en Adam’s zoektocht hen rechtstreeks naar Bigfoot heeft geleid.

 • Tijdsduur: 93 minuten
 • Taalversie: Nederlands
 • Projectie: 2D, 3D
 • Genre: Animatie Comedy Kinderfilm
 • Kijkwijzer Mogelijk schadelijk tot 6 jaar Angst Geweld

Wat vonden wij ervan?

We gingen een beetje als spontane actie naar deze film toe en hadden vooraf de trailer nog niet gezien. Het is een grappig verhaal, maar ook spannend. De kijkwijzer geeft aan dat het enge film is, maar dat valt heel erg mee. Kleine Zus (4jr) vond het geen moment eng en Grote Zus (8jr), de bangste van het stel, heb ik er ook niet over gehoord. De dieren in het bos en de actie om Bigfoot uit de hand van HairCo te redden, zijn juist erg grappig. Zeker een aanrader deze film, het was voor ons een aangename verrassing.

Pathé Disney Weken

Wie in september nog vakantie heeft, kan naar de Pathé Disneyweken. Speciaal voor all Disney fans presenteert Pathé in 28 bioscopen voor de tweede keer de Pathé Disneyweken. De magische klassiekers The Jungle Book, WALL-E, 101 Dalmatiërs en publiekskeuze Pocahontas keren dan wegens groot succes terug op het grote doek.

Het publiek kon via een poll op de website van Pathé zelf kiezen wat, naast de klassiekers The Jungle Book, WALL-E en 101 Dalmatiërs, de vierde film zou worden bij de Pathé Disneyweken 2017. Uiteindelijk kwam Pocahontas als winnaar uit de bus voor Pinokkio, Peter Pan en Assepoester. De hele maand september zijn deze films te zien en kan jong en oud de Disneymagie opnieuw beleven op het grote doek. De vier klassiekers worden zowel in de originele als in de Nederlands gesproken versie vertoond.

Wist je ook dat je bij Pathe al voor €5 een kinderkaartje koopt. Met het hele gezin naar de film? Koop dan het Pathé Familieticket! Je kunt dan voor slechts € 28,- met 4 personen zeer voordelig naar de film (2 kinderen tot en met 11 jaar en 2 personen vanaf 18 jaar). Ben je met meer kinderen op stap? Dan kun je er gewoon de voordelige Pathé Kindertickets bij kopen!

Filmgoodies Winactie is gesloten

De winnaars van het Emoji pakket zijn

De winnaar van het Big Foot Junior pakket is

De winnaar wordt in de week erna bekend gemaakt. Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.

Bigfoot junior winactie               winactie emoji

Flow Nidal rookmelders voor op de kinderkamer

Spread the love

41 thoughts on “De leukste kinderfilms nu in de bioscoop

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.