Nog maar een paar maanden en dan gaat mijn oudste dochter over van het basisonderwijs naar het middelbare onderwijs. Natuurlijk kijkt ze er al erg naar uit, maar er zal veel voor haar gaan veranderen. Eén van de grootste veranderingen is misschien wel de hoeveelheid huiswerk die ze zal moeten maken… Wellicht dat huiswerkbegeleiding daarbij handig voor haar kan zijn.

Is huiswerkbegeleiding handig voor mijn kind?

Wellicht heeft je kind op de basisschool al een beetje kennisgemaakt met het maken van huiswerk, maar meestal is het toch wel even wennen op de middelbare school. Er wordt vaak meer huiswerk meegegeven, voor verschillende soorten vakken, waardoor je kind ook beter moet gaan leren plannen. Huiswerkbegeleiding kan hierin een uitkomst zijn voor je kind.

Wat is huiswerkbegeleiding?

Tijdens huiswerkbegeleiding krijgt je kind hulp van begeleiders in de verschillende aspecten die komen kijken bij huiswerk. Naast de inhoudelijke hulp, bijvoorbeeld wanneer je kind moeite heeft met een specifiek vak en graag vragen willen kunnen stellen, wordt er ook hulp geboden in het plannen van huiswerk en het leren voor toetsen. Wanneer kan je het beste beginnen met leren voor een toets? En hoe kun je dan het beste de stof gaan leren? Dit zijn allemaal vragen waarmee de begeleiders tijdens de huiswerkbegeleiding aan de slag kunnen samen met jouw kind.

Waarom huiswerkbegeleiding?

Huiswerkbegeleiding vindt vaak plaats in een prikkelvrije omgeving waardoor het voor je kind een stuk makkelijker is om zich te concentreren op het huiswerk. Je kan bij huiswerkbegeleiding, binnen de openingstijden, gewoon binnenlopen wanneer dat nodig is. Komt er een toetsweek aan? Dan kun je gewoon vaker komen. De begeleiders helpen graag met het maken van een planning voor het leren, maar kunnen ook ondersteunen in het begrijpen van de stof en deze overhoren. Je kind krijgt op een rustige manier heel persoonlijke aandacht en tips waarmee ze ook thuis efficiënter en rustiger aan de slag kunnen. Dit geeft je kind, en jezelf, meer rust en blijft er vaak meer tijd over voor leuke dingen.

Uitgelichte foto van Pixabay

Spread the love

11 Comments on Is huiswerkbegeleiding handig voor mijn kind?

  1. Ik heb het zelf niet vaak gehad maar zeker fijn! Precies wat je zegt ook, prikkelvrije omgeving en ik denk dat dat al heel belangrijk is

  2. Dit lijkt me helemaal niet verkeerd, ze zullen toch verbaasd zijn over de grote hoeveelheid aan huiswerk en begeleiding hierbij kan voor kinderen net even dat zetje zien tot het maken van. En het kan natuurlijk net een vak zijn waar meer hulp bij nodig is en van ouders nemen niet alle kinderen iets aan.

  3. het is heel handig en fijn voor de leerling!. onze meiden krijgen het vanuit school als ze daar behoefte aan hebben.tot op nu hebben ze het nog niet gebruikt want ze willen het zoveel mogelijk zelfstandig doen en persoonlijk ben ik daar ook voor 😉 maar het geeft wel rust dat er een soort van back up is

  4. Ik heb het zelf nooit gehad en heb nog geen kinderen. Mijn vriend geeft zelf huiswerkbegeleiding en hij is er positief over. Ik zou het bij mijn toekomstige kinderen ook zeker doen, als dat nodig zou zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.