Generation Discover Festival, alles over wetenschap en technologie

Voor de vierde keer wordt het Generation Discover festival georganiseerd. Het is een festival waar jongeren ontdekken hoe wetenschap en technologie een cruciale bijdrage leveren aan een wereld in transitie. Je kan dit festival nog bezoeken tot 6 oktober in Ahoy Rotterdam. De toegang is gratis.

Generation Discover Festival

Het Generation Discover festival

Was het Generation Discover festival vorig jaar nog in Den Haag, deze keer is het van 2 tot 6 oktober in Ahoy in Rotterdam. Dit jaar staat het festival in het teken van het leven in 2050. Want hoe zorgen we er voor dat we slimmer, schoner, zuiniger en socialer gaan samenleven? Het is een plek waar jongeren wetenschap en technologie kunnen beleven. De verwondering, de vragen, de ontdekkingen, de oplossingen. Het is dus echt een festival dat de volgende generatie ontdekkers uit heel Nederland in beweging brengt.

Generation Discover Festival

Wat is er allemaal te doen?

Op het Generation discover festival is ontzettend veel te doen en te beleven. Zo kunnen kinderen bij Operatie Maasstad door een doolhof lopen met Night vision brillen, er is een mini-lab, zijn er science shows, kinderen kunnen cybercriminelen oppakken, en de mobiliteit van de toekomst bekijken. Maar ook racen met je eigen auto, workshops volgen of meedenken met de vraag,’ hoe wonen wij later’.

Het leven in 2050

Gisteren mocht ik samen met een groep bloggers en onze kinderen aanwezig zijn bij het Generation Discover festival. Mijn zonen zijn elf en negen jaar. Ze zijn door hun opa aangestoken met alles wat met techniek en wetenschap te maken heeft. Zo leren ze van hem programmeren en met robots werken. Een bezoek aan het festival stond dan ook al langer op het verlanglijstje van de oudste. En hij was dan ook super enthousiast dat we hier heen gingen.

Drie zones vol doen en beleven

We waren echt verrast over het Generation Discover festival. Het is ontzettend groot en er is heel veel te doen en te beleven. Het festival is verdeeld in 3 zones. In de rode zone is het thema wonen. Hier kan je huizen en boten bouwen die we in de toekomst misschien wel tegen zullen komen. Deze worden getest of ze sterk genoeg zijn voor wind, water en zonne-energie leveren. Je mag je huis of boot hier neerzetten in de stad van de toekomst.

Generation Discover Festival

Ook is er in deze ruimte een sport area, waar je kan voetballen met ballen die je met een tablet bestuurd. In de blauwe zone gaat het om ‘verplaatsen’. Hier kan je een eigen zoutwaterauto bouwen, waar je dan mee kan racen op een racebaan. Maar je kan ook een elektromotor maken of met een drone vliegen.

Generation Discover Festival

In de groen zone gaat het om produceren. Hier kan je magneetvissen, zeepbellen maken, maar ook vogelhuisjes bouwen en een windselfie maken. Er zijn vele mensen aanwezig die de kinderen kunnen helpen en uitleg geven,

Waar en wanneer kan je naar het Generation Discover festival?

Ben je na het lezen van dit artikel nou ook enthousiast geworden? Tot 6 oktober kan je nog naar de Ahoy in Rotterdam. Het festival is elke dag geopend van 09.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

Helaas zijn de kaartjes voor zondag al helemaal uitverkocht. Voor de overige dagen kun je ze nog wel bestellen via
gratis tickets bestellen

Generation Discover Festival

Meer leuke uitjes in Rotterdam? Ontdek de zeemonsters in het Maritiem Museum

Gastblogger Lodi lodiblogt.nl

Spread the love

36 thoughts on “Generation Discover Festival, alles over wetenschap en technologie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.