Verkiezing Speelgoed van het Jaar | Overbooked

Verkiezing Speelgoed van het Jaar | Overbooked

Helaas zullen we dit jaar de herfstvakantie thuis doorbrengen in plaats van op een zonnige plek in het buitenland. Hét moment dus om het thuis gezellig te maken en samen spelletjes te spelen. Overbooked van Jumbo is echt een aanrader om te spelen met kinderen van 8+. Beleef de hectiek van het vliegveld en zorg dat je het vliegtuig zo goed mogelijk vult, rekeninghoudend met de wensen van de passagiers. Een stuk lastiger dan je denkt… Het spel is dit jaar genomineerd voor de Verkiezing Speelgoed van het jaar in de doelgroep 10-11 jaar.

Verkiezing Speelgoed van het Jaar | Overbooked

Overbooked

Welkom op de drukste luchthaven van ons land. Jij werkt bij de servicedesk en zorgt ervoor dat iedere passagier een stoel krijgt. Dat is nog een heel gepuzzel, want sommige passagiers willen bij het raam zitten en anderen reizen liever in een groep. Bovendien is het vliegtuig overboekt: er zijn meer passagiers dan stoelen… Ben jij degene die de meeste passagiers tevredenstelt?

Overbooked - Jumbo
Speelgoed van het jaar

Alle passagiers willen de beste stoel in het vliegtuig bemachtigen. Ze hebben allemaal hun wensen en voorkeuren. Aan jou als servicedeskmedewerker de taak om zoveel mogelijk passagiers tevreden te houden. In dit puzzelspel is strategie van groot belang.

Het spel is voor 2-4 spelers en vanaf 8 jaar. Een spelletje duurt ongeveer 30 minuten.

De mening van de jury:

Krijg jij iedereen aan boord? Puzzel al je stoelen vol en stel zo min mogelijk mensen teleur! Met de jumbojet van Jumbo in de wolken!

Toelichting ontwikkelingspsycholoog:

Bij dit spel moet elke speler passagiers in zijn vliegtuig plaatsen. Hoe meer passagiers je kunt plaatsen hoe beter, maar als je ze niet kunt plaatsen zijn ze ‘overbooked’ en leveren ze strafpunten op. Het plaatsen van de passagiers gaat met behulp van kaartjes die aangeven hoe passagiers ten opzichte van elkaar geplaatst moeten worden. Door de kaartjes te draaien of te verplaatsen kun je proberen zoveel mogelijk stoelen te vullen. Daarbij is het echter ook van belang om passagiers in bepaalde combinaties te plaatsen, want dat levert bonuspunten op. Er moeten dus steeds allerlei voor- en nadelen overwogen worden en keuzes worden gemaakt. Het spel wordt met 2 tot 4 spelers gespeeld, maar elke speler is voornamelijk met zijn eigen spelbord (vliegtuig) bezig. Er is niet veel interactie, maar spelers werken elkaar ook niet tegen, waardoor het spel niet erg competitief is. Overbooked is een gezellig strategiespel waarbij ruimtelijke planning is vereist.

Onze mening over Overbooked

Wij hebben het spel Overbooked met veel plezier gespeeld. Het vraagt om inzicht en overzicht om te zorgen dat jij je vliegtuig zo efficiënt mogelijk gevuld krijgt. De eerste ronde was dan ook echt even wennen voor iedereen. Onze net 8-jarige vond het wel een lastig spel, terwijl de 12-jarigen er vol voor gingen. Een leuk spel dus voor de wat oudere kinderen.

Overbooked - Jumbo
Speelgoed van het jaar

Overig genomineerd voor 10 & 11 jaar

De Zoektocht naar El Dorado

Als expeditieleider ga je op zoek naar de mysterieuze gouden stad en win je het spel door als eerste El Dorado te bereiken. Onderweg zul je kolkende rivieren, dicht-begroeide regenwouden en onbekende stammen tegenkomen. Combineer de speelvelden op eindeloos veel manieren om het spel nog spannender te maken en probeer je tegenspelers te verslaan door een beter deck samen te stellen en de routes het snelst te bewandelen. Lukt het je om met de juiste tactiek en uitrusting als eerste de gouden stad te bereiken en het goud op te eisen?

Cube Duel

Rood versus geel! Bereik de top! Plaats de rode of gele stukken strategisch zodat de kubus meer van jouw kleur bovenop heeft! In de modus van 1 speler kun je 3D-bouwvaardigheden ontwikkelen met 80 uitdagingen.

Verkiezing Speelgoed van het Jaar

Al meer dan 40 jaar wordt de Verkiezing Speelgoed van het Jaar georganiseerd. Ieder jaar wordt een vakjury samengesteld, bestaande uit journalisten, bloggers, inkopers en speelgoeddeskundigen, een pedagoog en een ontwikkelingspsycholoog. Zij spelen en beoordelen speelgoed in 7 leeftijdscategorieën speelgoed en spellen. Het doel van deze verkiezing is om speelgoed op een positieve manier onder de aandacht te brengen van pers en consument. Vanaf 9 september begint de stemperiode voor het publiek en kan er gestemd worden op het favoriete speelgoed uit elke categorie. Op woensdag 4 november zullen de winnaars in de verschillende categorieën worden bekendgemaakt.

Stem mee voor de Verkiezing van het speelgoed van het jaar!

Wil jij meestemmen voor de Verkiezing Speelgoed van het jaar? Op Overbooked of op het andere genomineerde speelgoed? Dat kan heel simpel via onderstaande knop. Hier vind je ook meteen alle andere categorieën en speelgoed. Stemmen kan tot 1 november.

Kleur en win speelgoed!

De kleurplaat voor 2020 kan hier worden gedownload. Diegene die de mooiste kleurplaat instuurt of uploadt maakt kans op genomineerd speelgoed. Tot 1 november kun je je kleurplaat insturen. Op 20 november krijgen de winnaars bericht. Pak dus snel je kleurspullen en leef je uit.

Lees ook: Speelgoed van het jaar verkiezing 8&9 jaar | LEGO DOTS BFF Armbandenset

Spread the love

One thought on “Verkiezing Speelgoed van het Jaar | Overbooked

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.