Splatoon 3

Kom lekker kliederen met Splatoon 3 op de Nintendo Switch

We hebben nu al een aantal jaren de Nintendo Switch in huis met daarop heel wat leuke games. Een gameserie ontbrak er echter nog; Splatoon. De meiden hadden eerder al eens een demo gespeeld, maar niet het hele spel. Gelukkig kwam daar dit weekend verandering in toen Splatoon 3 uitkwam en wij deze mochten reviewen. Dit is wat de meiden er van vonden.

Splatoon – het verhaal

Dit is alweer het derde deel van de Splatoon serie. Het eeste deel kwam uit in 2015 (Wii) en in 2017 (Switch) het vervolg. De fans van Splatoon hebben dus even geduld moeten hebben op deze nieuwe versie.

Splatoon speelt zich af in Splatsville, wat in het midden van de zonovergoten Splatlands ligt. Als speler ben je een van de Inkling, wat zowel een mens is als een inktvis. Als mens kun je gebruikmaken van speciale inkt-spuwende wapens om alles in je buurt onder te dompelen met deze inkt. Die inkt zorgt er vervolgens voor dat je je daarna als inktvis razendsnel over het besmeurde terrein kunnen begeven en zelfs verticale tegen muren op kunt zwemmen.

In het spel neem je het als team van 4 op tegen een ander team van 4 spelers. Het doel is om zoveel mogelijk terrein veroveren door het te beschilderen of te bespetteren met inkt in 3 minuten. Verover tijdens de Grondoorlogen teriein van hordes Salmonieten en stop de invasie van Octarianen. Doordat het in dit spel gaat over landje-pik is het een ander soort schietspel dan veel andere spelletjes met wapens. Splatoon is dan ook geschikt voor kinderen van 7 jaar.

Splatoon 3

In Splatoon 3 beschikken de inwoners van Splatsville over nieuwe vaardigheden, zoals nieuwe moves, meer levels en een sensationele arsenaal aan wapens. Dit zijn zowel nieuwe en gemodificeerde wapens als alle wapens uit de vorige games. Ook is er natuurlijk verse fashion! De Inklings en Octolings zijn namelijk erg modebewuste wezens, dus schroom niet om je eigen unieke, stijl te tonen! In Grondoorlog kun je ook een hogere rang proberen te krijgen door te strijden in teamverband in vier vechtstijlen van chaosgevechten.

De speelmogelijkheden van Splatoon 3

  • Grondoorlog; de iconische vier-tegen-viergevechten waarin spelers zo veel mogelijk terrein met inkt moeten bedekken. Wie dat doet heeft gewonnen
  • Salmon Run; dit is een coöpstand waarin een team van vier spelers moet proberen om hordes gevaarlijke Salmonietenbazen te verslaan. Gooi eieren om het jezelf wat makkelijker te maken en werk samen om nieuwe eindbazen te verslaan, inclusief de kolossale Salmonsters, en de gouden eieren te verzamelen
  • Terugkeer van de Mammalianen”; is de verhaalstand, die je in je eentje kunt spelen. Hierbij kruip je in de huid van agent 3 en het opnemen tegen de kwaadaardige Octarianen. Ontrafel de geheimen van Alterna, de oorsprong van een gevaarlijke substantie die bij de Octarianen haargroei veroorzaakt?!
  • Slijkslag; Even geen zin in schieten, spel dan het kaartspel Slijkslag. Verzamel de beste kaarten en neem het op tegen de lokale inwoners van Splatsville of tegen vrienden.
Splatoon 3

Ander opties zijn ook nog;

  • Spetterzone, probeer de zones te verven en onder controle te houden
  • Torentwist, probeer de vijandelijke toren in bezit te krijgen
  • Bazookarper, pak de Bazookarper en draag hem naar de vijandelijke basis
  • Schelpenstrijd, verzamel alle schelpen en gooi ze in het doel

Samen spelen

Splatoon 3 is zeker ook erg geschikt om samen te spelen met je vrienden, zowel thuis als online. Zo kun je vooraf In de lobby samen met je teamgenoten je voorbereiden op de strijd. Vrienden die online zijn, verschijnen als dan hologrammen. Duurt het even voordat je vrienden er zijn, dan kun je alvast opwarmen op de schietbaan in de lobby. Ook kun je meedoen met een sessie van vrienden die al online zijn. Met Nintendo Switch Online kun je gebruikmaken van de voicechat om met andere spelers via de Nintendo Switch Online-app voor smartapparaten te communiceren. Ook kun je gevechtsstatistieken en herhalingen bekijken, speciale uitrusting bestellen en meer met SplatNet 3 (nu ook beschikbaar)

Dit vinden de meiden ervan

We hebben heel wat spelletjes, maar een echt schietspel hebben we niet. Ze moesten in het begin even wennen hoe ze het moesten spelen, maar al snel hadden ze het onder knie en kon ze lekker gaan kliederen. Ze spelen het vaak samen, maar het is ook wel fijn om toch ook af en toe het spel alleen te kunnen spelen. Maar ook het uitzoeken van nieuwe outfits vinden ze natuurlijk erg leuk. Een topspel en zeker een aanrader

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.