Pandemic

Laatste winactie 2021 | Spel Pandemic

Daar hij is dan, de laatste dag van 2021 en de laatste winactie voor dit jaar. De afgelopen maand vierde ik de 6e blogverjaardag van Mama’s Liefste met elke dag een winactie. 31 Winacties met bijna 60 winnaars en meer dan 2700 reacties. Dank jullie allemaal voor de leuke reacties. De komende week zal ik de laatste winnaars trekken. Mocht je nu niets gewonnen hebben, niet getreurd, want ook in 2022 hoop ik weer veel leuke winacties voor jullie te mogen organiseren. Vandaag dus de laatste van het jaar en heel toepasselijk kun je het spel Pandemic winnen.

Bye bye 2021

2021 is na vandaag alweer voorbij. Het was een jaar waarin ook weer het nieuws gedomineerd werd door de coronapandemie. We hadden natuurlijk allemaal gehoopt dat we ondertussen het virus onder controle zouden hebben, maar helaas zitten we alweer in een harde lockdown en vieren we Oud en Nieuw gewoon thuis met het gezin. Een ideale avond dus voor een spelletje. Hoe toepasselijk is het om vanavond het spel Pandemic te spelen?

Pandemic

In het spel Pandemic zijn er verschillende zeer gevaarlijke ziektes uitgebroken over de hele wereld. Je bent lid van een eliteteam ziektebestrijders wiens missie het is om de ziektes op hotspots te behandelen en onderzoek te doen naar genezingen tegen deze enge ziektes voordat de situatie uit de hand loopt. Heb jij de juiste motivatie en eigenschappen om de mensheid te redden?

Pandemic is een strategisch en coöperatief spel, waarbij je niet tegen elkaar, maar met elkaar speelt. Het is een echte hersenkraker voor 2 tot 4 spelers vanaf de leeftijd van 8 jaar. Dit bordspel duurt ongeveer 45 minuten om uit te spelen.

Pandemic

Spelverloop

Op het bord van het spel zijn verschillende wereldsteden met grote bevolkingen uitgelicht waar de ziektes wild om zich heengrijpen, de hotspots. Tijdens elke beurt heeft een speler vier acties tot zijn beschikking, waarbij er tussen de steden gereisd kan worden, geïnfecteerde gebieden behandeld kunnen worden, een genezing ontdekt kan worden of een nieuw onderzoeksstation kan worden opgezet. Deze acties kunnen worden uitgevoerd met behulp van de kaarten die zich in één van de decks bevinden. In deze decks zitten naast deze kaarten ook epidemiekaarten verweven die ertoe leiden dat de ziektes zich sneller kunnen verspreiden. In het andere deck vindt men kaarten die de “normale” verspreiding van de ziektes leidt.

Pandemic

Elke speler heeft binnen het eliteteam van ziektebestrijders een unieke rol, dus de spelers moeten samenwerken om een strategie op te stellen waarbij ieders unieke kennis het best tot zijn recht komt. Zo kan de projectleider nieuwe onderzoeksstations bouwen en heeft de wetenschapper slechts vier kaarten van één van de ziektes nodig om deze te genezen in plaats van de vijf kaarten die de anderen nodig hebben. Speel het spel slim, want de ziektes vespreiden zich snel en er is maar weinig tijd! Als één van de ziektes niet langer in bedwang kan worden gehouden, of het behandelen van de ziektes duurt te lang, verliezen alle spelers. Weten de spelers die vier ziektes te overwinnen, winnen ze allemaal.

Winactie Pandemic is gesloten

In samenwerking met Unbox Now / Asmodee mag ik het spel Pandemic verloten.

  • Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

100 thoughts on “Laatste winactie 2021 | Spel Pandemic

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.