Maak je eigen Home Circuit in de huiskamer met Mario Kart Live

Een aantal jaren geleden besloten wij de kinderen een Nintendo Switch te geven. Dit kwam met name doordat ik zeer verrast was over de Labo-pakketten die ze verkochten. Een heel nieuwe manier van gamen en techniek. Nu heel wat spelletjes later, verrast Nintendo mij opnieuw met de Mario Kart Live! Deze mochten we een weekendje lenen van Nintendo en ik vertel je graag of deze raceauto dit jaar op de verlanglijst staat van mijn meiden.

Maak je eigen Kartbaan in de huiskamer met Mario Kart Live

Nintendo blijft verrassend vernieuwen

Wist je dat Nintendo is begonnen als fabrikant van handgemaakte hanafuda-kaarten, voor gebruik in een gelijknamig Japans kaartspel in 1889! Ja inderdaad, dat is al meer dan 100 jaar geleden. In de tweede helft van de twintigste eeuw begon het bedrijf te experimenteren met andere producten, waaronder ook speelgoed. Via speelgoed belandde Nintendo bij computerspellen: in de jaren zeventig van de 20e eeuw begon het bedrijf met het ontwikkelen en produceren van coin-opmachines oftewel speelapparaten. In 1980 bracht Nintendo zijn eerste draagbare console uit: de Nintendo Game & Watch.

[bron Wikipedia]

Nintendo heeft dus al een lange geschiedenis waarin het zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Zo was ik 2 jaar geleden enorm onder de indruk van de Labo pakketten dat we voor de kinderen de Nintendo Switch aanschafte. En natuurlijk was één van onze eerste spelletjes Mario Kart Deluxe. Vorig jaar kwam daar de Ring Fit bij en nu verrast Nintendo ons met de Mario Kart Live.

Dit is Mario Kart Live: Home Circuit

Mario Kart Live: Home Circuit is een fysieke racewagen met Mario of Luigi. Het racespel zelf voor de Nintendo Switch kun je gratis downloaden in de Nintendo E-shop. Naast de racewagen vind je in de doos 4 kartonnen racepoortjes, 2 richtingsaanwijsborden en een oplaadkabel voor de racewagen.

Mario Kart Live: Home Circuit

Hoe speel je het?

Mario Kart Live: Home Circuit is snel op te zetten en te spelen: aan het begin van een sessie moeten spelers eerst vier poortjes in hun woonruimte plaatsen, en vervolgens met de kart door elk poortje racen om de lay-out van de track te vormen. Als de track op deze manier is gevormd, kan het racen beginnen. In elke race verschijnen bekende Mario Kart-elementen die van invloed zijn op de fysieke kart, waardoor de hectische Mario Kart-fun een heel nieuwe dimensie krijgt. Zo krijgt de fysieke kart bijvoorbeeld een snelheidsboost als de speler in de game een sprintpaddenstoel pakt, terwijl hij door een treffer met een rood schild tot stilstand komt. De kart is ontworpen voor gebruik op vlakke ondergronden binnenshuis, zoals: hout, laminaat, tegels en laagpolig tapijt. Het is dus mogelijk om verschillende ondergronden te combineren op één track.

Mario Kart Live: Home Circuit

Mochten jouw vriendjes en vriendinnetjes ook een Mario Kart hebben, dan kun je met maximaal 4 spelers tegen elkaar racen in de grand prix- of eigen race-stand.

De kart reageert op boosts in de game en de echte wereld, komt tot stilstand als de speler in de game wordt geraakt door een voorwerp en kan op verschillende wijzen worden beïnvloed, afhankelijk van de race. Spelers plaatsen poortjes om in huis een route uit te stippelen in een vorm naar wens. Race in grand prixs tegen Koopalings om skins voor parcours en kostuums voor Mario en Luigi vrij te spelen en speel met maximaal vier spelers in de lokale multiplayerstand.

Verschillende manieren om te spelen

  • Grand Prix: Spelers nemen het op tegen de Koopalings in acht Cups met in totaal 24 verschillende tracks.
  • Eigen race: Deze stand biedt spelers zelfs nog meer ruimte om creatief te worden. Ze kunnen niet alleen de fysieke lay-out van de track ontwerpen, maar ook gevaren, items en andere elementen toevoegen om werkelijk unieke racebanen tot leven te wekken.
  • Tijdrace: Spelers maken zelf een track om er vervolgens een zo snel mogelijke tijd op te behalen. Vervolgens kunnen spelers het opnieuw proberen om een snellere tijd neer te zetten, of de Nintendo Switch aan een andere speler geven om te zien wie de snelste is. Zo kunnen spelers het tegen elkaar opnemen zonder dat hier een extra Nintendo Switch-systeem of exemplaar van Mario Kart Live: Home Circuit voor nodig is.
  • Spiegelstand: Spelers die een extra uitdaging verlangen zitten goed in de spiegelstand, die hen alle Grand Prix-tracks in gespiegelde vorm laat spelen – zodat je zo’n track weer helemaal opnieuw moet leren kennen.

Wat vonden wij ervan?

Bij het zien van de eerste reclame waren de meiden dolenthousiast! Zeker de jongste is dol op racespelletjes, dus de Mario Kart Live: Home Circuit kwam meteen op #1 binnen op haar verlanglijstje. Zelf schrok ik een beetje toen ik de prijs ervan zag. Ik weet dat de spelletjes van Nintendo best prijzig kunnen zijn, maar dit was misschien wel een beetje duur voor een Sinterklaascadeautje. Daarom was ik erg blij dat Nintendo ons de Mario Kart Live: Home Circuit Luigi wilde lenen voor een weekendje.

Na het uitpakken van de doos en het downloaden van het spel kun je meteen aan de slag. We begonnen klein met een korte baan en het spel op de handhold. Het besturen van de de kart ging zeer gemakkelijk en via het scherm van de Nintendo Switch kon je precies zien waar je naar toe moest rijden. De kat vond het ook zeer interressant en was totaal niet bang voor Luigi en zijn racewagen.

Toevallig waren we net bezig met een verbouwing in huis, maar gelukkig was er wel voldoende ruimte om een racebaan rondom de eettafel uit te zetten. Om de beurt raceten de meiden om het hardst en ook papa deed tussen het klussen door een rondje mee. Dit alles onder het toeziend oog van poes. Via de TV konden we allemaal meekijken en zo was het toch een beetje nog een samenspel. Want zonder tweede racewagen is het toch een spel dat je alleen speelt.

Eindconclusie Mario Kart Live

We waren allemaal zeer onder de indruk van de racewagen. Het gemak waarmee je het speel speelt en de kwaliteit van de camera is geweldig. Het is superleuk om je eigen woonkamer op te bouwen tot je eigen racebaan en deze kun je zo moeilijk en gek maken als je zelf wilt. Dit is ook wel meteen een nadeel, want je hebt best wat ruimte in huis nodig om te kunnen racen. Ook het bereik van de wagen met de Nintendo kan niet te ver uit elkaar liggen, want anders doet hij het niet (<5 meter). Wij moesten de houder met Nintendo ook verplaatsen toen we de racebaan onder de tafel maakten, want de betonen muur dwarsboomde de verbinding. Ik vraag mij dan ook af of het mogelijk is om buiten te racen.

Een ander nadeel is ook dat je na het spelen de baan wel weer moet opruimen. Nu is dat zo gedaan met 4 poortjes en 2 richtingsborden, maar het betekent ook dat je een uitgezette racebaan niet een paar dagen achter elkaar kan spelen. Maar aan de andere kant daagt het de kinderen ook uit om steeds weer iets nieuws te verzinnen. Het spel staat nog steeds op de verlanglijstjes van de meiden, maar is na het weekendje spelen wel iets gezakt op de ranglijst. We zullen moeten afwachten hoe lief de meiden dit jaar zijn geweest en hoe gul de Sint is.

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.