SmartGames IQ Twins

IQ Twins van SmartGames: een uitdaging voor jonge (en oude) breinen

We hebben hier in huis een kast voor spelletjes, maar soms is het gewoon ook lekker om even in je eentje een spelletje te doen. De denkspelletjes van SmartGames zijn daarvoor ideaal. Hiermee kun jij je lekker even terugtrekken en je hersenen kraken. Eén van de nieuwe uitdagingen die ze hebben is de IQ Twins. Een kleine puzzel voor de leeftijd vanaf 7 jaar en ideaal ook om mee te nemen. Ik vertel je er graag meer over, dus lees snel verder.

Bij IQ Twins zijn er van elk puzzelstuk twee, voor dubbel zoveel puzzelplezier. Maar hoewel de puzzelstukken in elk paar hetzelfde lijken, toch zijn ze verschillend. Het ene puzzelstuk moet je namelijk onder een hoek van 90° op het spelbord leggen, terwijl het andere stuk enkel onder een hoek van 45° past. Dit IQ-spel in een handig reisformaat bevat 120 opdrachten van starter tot wizard en is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

IQ Twins van SmartGames

IQ Twins is een nieuw, compact denkspelspelletje van SmartGames. Deze breinkraker is speciaal ontworpen voor kinderen vanaf 7 jaar oud. maar de moeilijkere opdrachten zullen ook zeker voor de volwassenen een goed uitdaging zijn.

Het spel

Bij IQ Twins is het doel van het spel om alle 10 de puzzelstukjes op de juiste manier in het doosje terug te leggen. Deze puzzelstukjes hebben soms dezelfde kleur, maar vorm en grote zijn verschillend. Zo kunnen de grotere stukken alleen horizontaal en verticaal neergelegd worden en de kleinere varianten alleen digitaal. Het spel heeft maar liefste 120 uitdagende opdrachten die variëren in moeilijkheidsgraad, waardoor kinderen steeds verder kunnen groeien naarmate ze hun vaardigheden verbeteren.

SmartGames IQ Twins

Voordelen van deze breinkrakers

SmartGames staat er dan ook om bekend dat ze het stimuleren van de cognitieve ontwikkeling van kinderen zien als een belangrijk aspect van hun groei en educatie. Met IQ Twins hebben ze dan ook weer een leuk nieuw spel gecreëerd dat jonge breinen uitdaagt, entertaint en helpt om hun IQ en denkvaardigheden te verbeteren.

Denkvaardigheden en probleemoplossing: Door de speelstukken te verschuiven en te draaien, moeten kinderen strategisch denken en logische verbanden leggen. Het spel moedigt kinderen aan om oplossingen te bedenken en hun bevindingen te evalueren, wat hun analytisch denken en redeneringsvaardigheden versterkt.

Ruimtelijk inzicht en fijne motoriek: IQ Twins daagt ook het ruimtelijk inzicht en de de fijne motoriek van kinderen uit. Door de verschillende speelstukken op het spelbord te plaatsen, worden kinderen gestimuleerd om de ruimtelijke relaties te begrijpen. Ze moeten letten op details, zoals vorm en positie, om de juiste oplossing te vinden. Dit helpt bij de ontwikkeling van hun visuele waarneming en fijne motoriek.

Educatieve voordelen: Naast het stimuleren van specifieke denkvaardigheden, biedt IQ Twins ook verschillende educatieve voordelen. Het spel bevordert het concentratievermogen en de aandacht van kinderen, omdat ze zich moeten richten op het vinden van de juiste oplossingen. Bovendien helpt het spel kinderen om patronen en overeenkomsten te herkennen, wat gunstig is voor hun wiskundige en taalkundige vaardigheden.

SmartGames IQ Twins

.

Dit vinden wij van IQ Twins

Wij houden wel van een uitdaging en dat wordt IQ Twins zeker. In het begin zijn de opdrachten nog goed uit te voeren omdat er al heel wat stukjes in het doosje liggen. Dit worden er alleen steeds minder en ik heb al gezien (zover ben ik nog niet) dat de moeilijkste uitdagingen alleen nog maar gekleurde stipjes zijn als uitgangspunt.

Je kunt het spel alleen spelen, maar ook zeker samen. Dit kan door samen de oplossing te vinden of (om ruzie te voorkomen) om de beurt een stukje te leggen of een opdracht te voltooien.

IQ Twins zit in een fijn compact doosje met een deksel, waardoor je dit spelletje gemakkelijk in je tas overal mee naar toe neemt en een speelt waar je maar wilt. Of je nu kort in de auto zit of een langer reis maakt naar je vakantie bestemming, in een restaurant zit te wachten of je bij opa en oma verveelt, met IQ Twins kom je de tijd wel door.

Wist je dat er nog veel meer varianten van IQ-spelletjes van SmartGames zijn? Ideaal om mee te nemen op vakantie of cadeau te geven, want alle spelletjes zijn leuk geprijsd van rond de €10.

Andere leuke spelletjes van SmartGames die wij gereviewd hebben zijn:

Schrik niet! Deze blog bevat affiliate linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.