De leukste Games voor de kerstvakantie op de Nintendo Switch

In de vakantie mogen de kinderen wat langer van ons spelen op hun Nintendo Switch. Ze hebben dan ook een paar leuke games gekregen met de Sint en Kerst om lekker te spelen. Zeker tijdens het kerstdiner of familiebezoekjes is het dan lekker om samen te spelen met neefjes en nichtjes of juist lekker alleen. Hierbij een paar leuke spelletjes, waarvan er ook een aantal te winnen zijn.

Leukste Games voor de kerstvakantie op de Nintendo Switch

Tijdens de vakantie zijn we wat soepeler met schermtijd en zetten we de tijdslimiet van het ouderlijk toezicht even uit. De meiden hebben genoeg spelletjes om te spelen, alleen of samen. De afgelopen tijd mochten we de volgende games ook uitproberen.

The Unicorn Princess

The Unicorn Princess

Je kunt het haast niet voorstellen, maar het spel The Unicorn Princess zou wel eens de enige eenhoorngame kunnen zijn in 2019. En dat in een tijd waarin veel meisjes gek zijn op deze mooie verschijning. De game is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en is een lief, (lees geweldloos) spel voor op de Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. Nadeel is wel dat het spel in het Engels is, met Nederlandse ondertiteling. Sommige kinderen zullen er dus wel wat hulp bij nodig hebben om het te spelen.

Er zijn 15 verschillende missies verdeeld over twee werelden, die Leila moet oplossen samen met haar paard. Samen galopperen ze door de velden en bossen om de opdrachten te volbrengen. Hierbij kun je geld verdienen, waarmee je kleding en verschillende paarden voor Leila kan kopen. Zo kun je haar naar eigen smaak aankleden en haar paard kiezen.

Mijn meiden vinden het in ieder geval een leuk spel om te spelen. Je bent helemaal vrij om te gaan, te voet of te paard, in het spel. Wel moeten er soms einden gereden worden om de opdrachten uit te voeren. Hierdoor kreeg ik de Joycon nog wel eens toegestopt om van A naar B te rijden. De graphics zijn niet zo heel spectaculair, maar door Lugi’s Mansion 3 ben ik ook wel een beetje verpest. Samen spelen is helaas ook niet mogelijk, maar soms is dat juist ook wel eens even lekker! Het is een leuk spel voor liefhebbers van paarden en eenhoorns.

Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir

Een spel dat voorheen ook niet samen te spelen was, maar nu wel, is Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir. Wij waren al bekend met de vorige games Asterix & Obelix zoals de Asterix en Het geheim van de toverdrank. Deze hebben de meiden vaak gespeeld, maar wel alleen. In dit nieuwe spel gaan we wederom op avontuur met Asterix en natuurlijk zijn grote vriend Obelix. Verken alleen of samen, de ene als Asterix en de ander als Obelix, de gebieden van het Romeinse keizerrijk en los het mysterie op van de Glazen Menhir en zijn ongelooflijke krachten.

Asterix & Obelix XXL 3: The Crystal Menhir

Op een mooie dag ontvangt de druide van het kleine dorpje Armorica, Panoramix, een rare brief. Het is een brief van Hella Finidrir, de grote priesteres van Thule! Zij kondigt hem aan dat zijn volk ernstig wordt bedreigd en vraagt aan de druide om een mysterieuze Menhir uit zijn schuilplaats te halen…

Overmeester de mysterieuze Glazen Menhir in al deze vormen: menhir van steen, menhir van ijs, menhir van vuur en magnetische menhir. Naast Asterix en Obelix kom je ook andere bekende personages tegen zoals Panoramix, Kakofonix en Heroix, maar ook gloednieuwe personages met heel verrassende namen. Ook zitten er verschillende cinematografische referenties verborgen in het spel. Kun jij ze allemaal terugvinden?

Zelf ben ik groot fan van deze 2 vrienden. Sinds kort hebben we de stripboeken van mijn vader ook in huis en lezen de meiden ook over de avonturen van de Galliers. Het spel speelt zo nog meer tot de verbeelding. Omdat we het vorige spel ook veel gespeeld hebben, is het nog leuker om een nieuw avontuur aan te gaan. Het feit dat je het snel nu samen kunt spelen, is echt het grootste pluspunt.

Layton’s Mystery Journey: Katrielle en het Miljonairscomplot

Een heel ander soort game is die van Layton’s Mystery Journey. Misschien ken je dit spel wel, want er zijn al eerder games van Layton verschenen. Maar vanaf nu is deze beroemde puzzelserie ook op de Nintendo Switch te spelen, dus dit is voor aspirant-detectives de perfecte gelegenheid om het plezier te delen met vrienden en familie. Los thuis of onderweg puzzels op en speel de game met de knoppen of de bewegingsbesturing om Katrielle te helpen de zaak op te lossen. Bovendien kun je genieten van verbeterde graphics en opnieuw ontworpen puzzels die op maat zijn gemaakt voor de Nintendo Switch.

Het oplossen van raadsels zit bij de Laytons in de genen! Nu professor Layton is verdwenen, neemt zijn dochter Katriellede zijn rol over. Samen met Monty Peynful, een jonge student van Gressenheller, die werkt als assistent bij haar bureau, en Sherl, een pratende hond, vormen zij een bijzonder trio.

Hoe meer puzzels je oplost, hoe dichter je komt bij het oplossen van de verschillende zaken. In totaal zijn er nameljk 11 korte games te spelen en 1 langer verhaal. Verzamel aanwijzingen terwijl je raadsels uitpluist. Gebruik de knoppen of de bewegingsbesturing om de omgeving te verkennen, praat met personages, ontdek puzzels of zoek de verborgen hintmunten die je kunnen helpen als het écht niet meer lukt. Er liggen ook speciale munten verborgen in je omgeving waarmee je allerlei nieuwe outfits kunt vrijspelen, zodat Katrielle er tiptop uitziet tijdens haar speurwerk. Bij elke outfit die je vrijspeelt hoort een speciale puzzel. En het wordt nog beter: de Nintendo Switch-versie bevat meer dan 50 nieuwe outfits en vanaf het begin alle DLC-outfits uit de oorspronkelijke game!

Het spel is een soort tekenfilm waarin je wordt meegenomen op avontuur met Katrielle en steeds krijg je een nieuwe puzzel om op te lossen. Dit kun je alleen doe of samen. Het is spel is eigenlijk bedoeld om alleen te spelen, maar samen puzzels oplossen is toch leuker. De graphics zijn erg mooi en deden mij denken aan Candy Candy, een tekenfilm waar ik vroeger naar keek. Wel zijn de scènes tussen de puzzels wat lang. Je kan het dus zien als een combinatie van TV kijken en gamen. Mijn meiden vonden het af en toe wel te lang duren.

Winactie The Unicorn Princess en Astrix en Obelix 3XXL is gesloten

In totaal mag ik 3 games verloten; The Unicorn Princess voor de Nintendo Switch en eentje voor de Playstation 4 en het 3XXL spel van Asterix ook voor de Nintendo Switch. De winnaars zijn:

  • De winnaar wordt in de week erna bekendgemaakt. Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Spread the love

65 thoughts on “De leukste Games voor de kerstvakantie op de Nintendo Switch

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.