Animal Crossing New Horizons – Uitleg, Tips & Tricks

Animal Crossing New Horizons – Uitleg, Tips & Tricks voor beginners

Op 20 maart bracht Nintendo zijn nieuwste spel uit voor de Nintendo Switch; Animal Crossing New Horizons. Dit spel was al een hit op de 3DS en nu eindelijk dan ook uitgebracht voor de Switch. Een betere timing had Nintendo niet kunnen hebben, want mede door de lockdown, is dit spel een grote hit geworden. Ook hier in huis spelen we fanatiek mee om van ons eiland een mooi paradijsje te maken. Zo zijn we er toch even uit, in eigen woonkamer. Omdat er veel mogelijkheden zijn om het spel te spelen, hier een uitleg, tips en tricks.

Animal Crossing New Horizons – Uitleg, Tips & Tricks

Disclaimer: Het spel is een groot succes en dat zie je dan ook terug op het Internet. Er zijn veel blogs, vlogs en YouTube-filmpjes verschenen met tips en tricks en de mooiste eilanden. Wij spelen het spel graag, maar er zijn dus veel fanatiekere spelers dan wij. Ik deel graag met je wat ik weet, maar er kan nog veel meer in Animal Crossing New Horizons dan dat je hier onder zult lezen. Zeker voor wie net begint met het spel is dit leuk en handig om te lezen. Maar mocht je nog aanvulling hebben, dan hoor ik die graag en mag je die altijd onderaan de post achterlaten. Zo leren we weer mooi van elkaar.

Animal Crossing New Horizons – het begin

Wanneer je het spel opstart word je meteen op een vliegtuig gezet naar je eigen eiland hier ver vandaan. Een onbewoond eiland is het niet. Je wordt namelijk vriendelijk ontvangen door Tom Nook, de aannemer van het eiland. Hij geeft je de eerste uitleg over het eiland. Je mag zelf een naam verzinnen en een mooie plek zoeken voor je tent. Verder wonen op het eiland Timmy en Tommy die de winkel bestieren en nog 2 andere bewoners (voor iedereen zijn die weer anders).

Goed om te weten voordat je begint

Animal Crossing New Horizon speelt zich af in dezelfde tijdszone als waarin jij zit. Dus als het buiten donker is, is dat ook het geval in je spel. In de lente staan de bomen in bloesem en ‘s winters kan er sneeuw vallen. Dit is ook van invloed op de flora en fauna van het eiland. Maar bovenal moet je soms ook een dag wachten voordat je huis klaar is of je je postpakketje ontvangt. Om het spel – zeker in het begin – er een beetje vaart in te laten krijgen, is het een idee om de datum van je switch een paar dagen terug te zetten. Zo kun je de tijd versnellen als je zit te wachten op je nieuwe huis of winkel op je eiland. Het is geen must, want in de tussentijd zul je je ook zeker niet vervelen.

Eerste bewoner – Eiland vertegenwoordiger

Ook is het goed om misschien zelf het spel te beginnen. Bij ons was het onze jongste dochter die als eerste naar ons eiland Kersen Katen vloog. Zij werd daarmee de eilandvertegenwoordiger. Andere leden van het gezin kunnen later ook allemaal zelf naar het eiland vliegen en daar hun tent en later hun huis opbouwen, maar Tom Nook zal een heleboel opdrachten uitzetten bij de eilandvertegenwoordiger. Bij ons duurde het even voordat ik dat doorhad. Onze dochter (7 jaar) las namelijk niet alles wat er tegen haar gezegd werd en opdrachten werden niet uitgevoerd, waardoor alles eigenlijk een beetje stil lag. Dit eilandvertegenwoordigerschap is helaas niet overdraagbaar. Bedenk dus goed wie de eerste bewoner wordt.

Animal Crossings

Het grootste deel van de tijd ben je op het eiland materialen aan het verzamelen. Zo groeit er fruit aan bomen, vind je schelpen op het strand, vang je vissen, vlinders en insecten, hak je grondstoffen uit stenen en schep je fossielen op uit de grond. Al deze materialen helpen je verder om je eiland te laten groeien. Maar er is nog veel meer te doen en te weten over dit spel. Hieronder vind je in alfabetische volgorde de uitleg, tips en tricks:

Aas

Misschien is het je opgevallen, als je over het strand loopt, dat er af en toe een straaltje water uit het zand spuit. Als je op die plek gaat scheppen vind je vaak een Tapijtschelp. Deze schelp levert in de winkel niet zoveel op (100 klingels), maar je kunt er ook visaas van maken. Dat doe je met de doe-het-zelf-plan Aas. Het aas kun je vervolgens in het water strooien om vissen te vangen. Waar op dat moment nog geen vis zwom, komen ze ineens te voorschijn. Het is niet zo dat je op deze manier zeldzamere vissen kunt vangen, maar je kunt het wel strooien op plekken waar relatief zeldzame vissen voorkomen, zoals de zee of aan de pier. Ook kun je het verkopen bij Timmy en Tommy en krijg je in plaats van 100 klingels voor je tapijtschelp 200 klingels voor je aas.

Bomen planten

Bomen planten kan op verschillende manieren. Fruitbomen, bamboe en kokosbomen kun je bijvoorbeeld makkelijk planten door een gat te graven met je schep en vervolgens een stuk fruit, bamboescheut of kokosnoot in te laten vallen. Meteen verschijnt er een zaailing uit de grond en een paar dagen later heb je een volgroeide boom met daarin het fruit. Zaailing voor bomen zijn ook te koop bij Timmy en Tommy.

Bomen kun je ook verplaatsen, door een stuk fruit te eten en dan met je schep de boom op te graven. Daarna kun je hem opnieuw ergens anders planten.

Van Lodi Blogt kreeg ik de tip dat bomen niet goed groeien als ze te dicht op elkaar, een klif, huis of water staan. Er moet minimaal een schepgat tussen zitten.

Dodo Airlines

Op ieder eiland vind je een luchthaven die bemand wordt door deskmedewerker Orville. Hij zal je helpen bij het vertrek naar een ander eiland of bij het verwelkomen van bezoekers. Er zijn meerdere mogelijkheden om een andere eiland te bezoeken. De makkelijkste manier is met een Nook-miles-bon. Deze komt voor 2000 Nook Miles in de NookStation. Andere mogelijkheden om eilanden te bezoeken van vrienden op afstand of dichtbij.

Animal Crossing Dodo Airlines

Fossielen

Op sommige plekken in de grond zul je gaten zien. Wanneer je hier je schep in de grond zet, zul je vaak een fossiel aantreffen. In het begin van het spel weet je niet zo goed wat je er mee moet. Verkopen heeft weinig zin, want een fossiel levert slechts 10 klingels op. Bewaar ze daarom goed, totdat er een museum geopend wordt op het eiland. Daar kun jij je fossielen laten analyseren door Blathers de Uil. Hij weet er alles van en kan je er alles over vertellen (dit hoef je niet altijd aan te horen). Als het een fossiel is dat nog niet in zijn museum staat, zal hij je vragen het te doneren. In het museum zal het dan te bewonderen zijn en hopelijk lukt het om het skelet compleet te maken. Wanneer het museum het stuk al heeft, zal hij het je teruggeven en kun je het verkopen bij Timmy en Tommy. Dat kan soms best een leuke som geld opleveren.

Fruitbomen

Als je aankomt op het eiland staat het er vol met bomen met fruit. In ons geval kersen, vandaar ook de naam Kersen Katen, maar er zijn ook perziken, appels, sinaasappels, peren en kokosnoten. Het fruit en de bomen kun je op meerder manieren gebruiken:

– Fruit verzamelen: Ga naast de boom staan en druk op A. Uit de boom zullen dan vruchten op de grond vallen. Met Y kun je ze vervolgens oppakken en in je zak steken. Van elke fruitsoort kun je er 10 per keer verzamelen. Het fruit kun je vervolgens eten, planten of verkopen.

Eten: Dit geeft je extra kracht. Na het eten van een stuk fruit kun je bijvoorbeeld met je schep een boom uitgraven en ergens ander planten. Handig als je je eiland wilt herinrichten of je vindt op een ander eiland een fruitboom die je zelf niet hebt. Ook kun je bomen omhakken of stenen kapot slaan. Wees dus wel voorzichtig met je krachten, want soms ken jij je eigen kracht niet en sla je iets per ongeluk kapot. Heb je teveel fruit gegeten en wil je het kwijt, ga dan even op de WC zitten ?

Planten; mocht je dus ergens anders een fruitboom tegenkomen die je niet op je eiland hebt staan of je wilt meer van dezelfde soort, dan kun je de vruchten ook planten. Graaf met je schep een kuiltje en plant je fruit. Beetje water geven en een paar dagen later heb jij je eigen nieuwe boom.

Verkopen; met een flinke fruitbomengaard kun jij je kas flink spekken. Al zal je voor de fruitsoort dat veel aanwezig is op je eiland minder geld krijgen dan voor exotisch fruit. Zo krijgen wij voor 10 kersen slechts 1000 Klingels, maar voor 10 perziken wel 5000 Klingels. Eet dus niet al je fruit op, maar verkoop het bij Timmy en Tommy.

Geldbomen

Ja ze bestaan echt in Animal Crossing! Ik dacht eerst toen ik het las dat het een 1-aprilgrap was, ook omdat we niet wisten hoe we ze moesten planten. Wanneer je in het gras een lichtpuntje ziet, zit er vaak een zak met 1000 klingels in. Wanneer je deze zak na het opgraven meteen weer in dit magische gat terug stopt, komt er een boompje uit. Vervolgens kun je hem weer opgraven om stiekem achter je huis te planten. Geef hem voldoende water en na een tijdje zal een boom uit groeien, waarna steeds 3 zakken met 1000 klingels zullen hangen.

Gereedschap

Wie wil bouwen heeft gereedschap nodig. Het is dus verstandig om een heel arsenaal steeds bij je te dragen. Dit gereedschap bestaat uit een

 • (breekbare) (stenen) bijl – voor het slaan op steen en hakken van hout en bomen
 • (breekbare) schep – voor het graven en slaan op stenen
 • (breekbare) hengel – om mee te vissen
 • (breekbaar) net – om vlinders en insecten mee te vangen
 • (breekbaar) gieter – om bomen, struiken en bloemen mee water te geven
 • Katapult – om cadeautjes aan ballonnen mee uit de lucht te schieten
 • Poolstok – om mee over de sloten te springen
 • Ladder – om op een hoger plateau te komen

Deze gereedschappen kun je zelf maken met de verschillende doe-het-zelfplannen aan je werkbank. Op de Katapult, Poolstok en Ladder na, gaat na verloop van tijd je gereedschap stuk. Het is mogelijk om sterker gereedschap te maken. Hiervoor heb je vaak wat extra materialen nodig en een breekbare variant. Voordeel is dat ze langer meegaan, maar omdat gereedschap zo makkelijk zelf te maken is, moet je even goed kijken of het nodig is om de extra materialen daaraan te besteden.

Gereedschap is ook te koop bij Timmy en Tommy voor kingels en als je met Dodo airlines naar een ander eiland bent gevolgen bij Wilbur voor NookMiles. Maar ook dat is niet echt nodig, want op elke eiland staat ook een werkbank tot je beschikking.

Er zijn verschillende manieren om het juiste gereedschap te pakken:
– kijk met de X knop in je zakken en selecteer het gereedschap
– met de ► knop kun je snel wisselen van gereedschap, alleen moet je ze soms allemaal doorlopen voordat je de juiste vast hebt.
– gebruik het gereedschaprad (functie is te koop met Nookmiles) door op de ▲ knop te drukken
– met ▼ kun je ook je gereedschap weer wegstoppen.

Animal Crossing gereedschap


Tip; mocht je wat diepere zakken hebben, dan kun je altijd een werkbank meenemen. Op die manier hoef je niet steeds heen en weer te rennen en kun je ter plekke een nieuw stuk gereedschap maken. De meeste materialen zoals takken voor de hengel en het net kun je uit elke willekeurige boom schudden.

Insecten vangen

Overal op het eiland vind je insecten. Diverse sprinkhanen en kevers lopen rond of zijn te vinden op de bloemen. Kijk daarom goed om je heen. Sommige zitten namelijk goed verborgen, zoals strandpissenbedden op de rots of schaatsrijders op het water. Ook kunnen ze ineens te voorschijn komen als je aan een boom schudt of een rots kapot slaat.

Animal Crossing

Gebruik je net om ze te vangen. Om ze niet af te schrikken of weg te laten vliegen, kun je beter langzaam naar ze toe sluipen. Omdat te doen kun je de A knop ingedrukt houden. Als je dan dichtbij genoeg bent, kun je de knop loslaten en sla je met je net.

Deze insecten kun je daarna verkopen bij Timmy en Tommy of doneren aan het museum.

Katapult

Je hebt je katapult nodig voor het schieten op de ballonen die door de lucht vliegen met daaronder cadeautjes. De Katapult of het doe-het-zelf-plan kun je kopen bij Timmy en Tommy.

Wanneer je een ballon door de lucht ziet vliegen (of hoort aankomen, zacht suisend geluid) selecteer je snel je katapult en richt jij je camera omhoog. Houdt de A knop ingedrukt om je katapult te spannen. Als het cadeautje recht boven je hangt, laat je de A knop los. Als je de ballon kapotgeschoten hebt, zal het cadeautje naar beneden vallen. Pas wel op het het niet in het water valt, want dan ben je het kwijt. In de cadeautjes kunnen voorwerpen zitten, materialen of klingels (ik had laatste maar liefst 30.000 klingels!)

Klingles

Klingels is de betaalsoort op het eiland. Hiermee kun je spullen kopen bij Timmy en Tommy, bij verkooplui en andere winkels. Ook kun je spullen kopen via de Nook Catalogus in de NookStation bij de servicebalie.

Klingels kun je verdienen door:
– vissen, insecten, schelpen en spullen te verkopen bij Timmy en Tommy. Soms zijn er andere eilandbewoners die je ook hiervoor klingels willen aanbieden
– zoek naar lichtgevende puntjes in de grond. Als je hier gaat graven vind je een zak met 1000 klingels
– uit bomen en stenen kunnen ook klinkels vallen
– in sommige cadeautjes in de vlucht zitten ook klingels
– wissel je Nook-miles in bij de NookStation voor een Klingelbon en lever deze in bij Timmy en Tommy. Voor 1 bon (500 Nook-miles) krijg je 3000 klingels

Koop van spullen

Veel van de spullen op het eiland kun je zelf maken, als je maar genoeg materialen hebt, maar soms is het gewoon handig als je ze ook kunt kopen. Dit kan op verschillende manieren;

Timmy en Tommy; naast dat zij spullen van je kopen, kun je ook spullen bij ze kopen. Dit zijn vaak gereedschappen, medicijn of planten zaden, maar ook hebben ze en wisselend assortiment van spullen in de winkel. Deze zullen uitbreiden wanneer Nooks Hoek geopend is. Een aantal van die spullen zijn ook maar beperkt voorradig, dus die eerste die komt, kan het kopen. Daarna komt er een bordje verkocht te staan.

Verkooplui. Regelmatig zullen er verkooplui het eiland aandoen, die hun waar verkopen. Sommige zetten hun tentje op, op het plein bij de servicebalie en andere lopen rond over het eiland. Op zondag kun je bezoek krijgen van Daisy Mae. Zij verkoopt knollen. Deze kun je dan weer verkopen bij Timmy en Tommy in Nooks Hoek. Maar let op, want de prijs wisselt 2x per dag. Zorg dus dat je de beste prijs er voor krijgt.

Animal Crossing Leif

Leif

Leif de Luiaard komt zo af en toe langs op het eiland om plantjes en zaden te verkopen. Ook kun je bij haar onkruid verkopen. Zij biedt er het dubbele voor als dat Timmy en Tommy doen; 20 klingels per stuk ipv 10.

Lening afbetalen

Wanneer je een huis laat bouwen op je eiland, kun je dit regelen bij Tom Nook aan de servicebalie. Hij zal je een lening geven en meteen beginnen aan de bouw. Je huis is dan de volgende dag klaar. Over het afbetalen van de lening kun je zolang doen als je zelf wilt. Er zit geen druk achter. Mocht je snel groter willen gaan wonen, dan kun je het maar beter wel doen. Door het verkopen van je fruit, vangst of spullen bij Timmy en Tommy krijg je Klingels. Deze kun je via de NookStation bij de servicebalie op je rekening zetten. Het geld in je zak kun je dan deels of volledig storten of je lening aan Tom Nook mee af betalen.

Huis kopen / verbouwen

Wanneer je op je eiland aankomt, zal je van Tom Nook eerst een tent krijgen om in te overnachten. Na een paar dagen geeft hij je de mogelijkheid om een huis te bouwen. Hiervoor moet je wel een lening bij hem aangaan. Voor het eerste huis is dat 98.000 klingels, voor een extra kamer 348.000 en voor een tweede kamer 548.000 klingels. Het is wel een coulante lening, want er zit geen haast achter om hem af te betalen. Het voordeel van een groter huis is dat je meerdere kamers hebt om in te richten en ook meer opslagruimte erbij krijgt voor al je andere verzamelingen. Het laten (ver)bouwen van je huis kost meestal een dag.

Hout verzamelen

Takken; wanneer je aan een boom schut, vallen er niet alleen de vruchten uit. Uit een lege boom kun je ook takken krijgen. Deze zijn een nuttig bouwmateriaal voor het maken van bijvoorbeeld je hengel of schepnet.

Hakken; de bomen hebben ook als functie dat ze je hout kunnen geven. Ook dit materiaal zal je vaak nodig hebben om te kunnen bouwen aan je eiland. Sla met je hamer 3x tegen de boom en je zult zacht hout, hout en hard hout krijgen. Maar let op, want als je een scherpe bijl hebt en fruit hebt gegeten, kun je ook zomaar een boom omhakken. Sommige insecten zitten graag op een stronk, maar je hebt daarna verder nog maar weinig aan je boom.

Medicijn maken

Wanneer je gestoken bent door een wesp, zal je ook opzwellen. De andere bewoners van het eiland zullen je hiervoor ook waarschuwen en je vertellen nooit je huis te verlaten zonder medicijn. Dit medicijn is te koop in de winkel van Tommy en Timmy voor 400 klingels voor 1 zakje of 2000 klingels voor 5 zakjes. Maar al vrij snel zul je ook een doe-het-zelf-plan krijgen (of kunnen kopen) om zelf het medicijn te maken. Hiervoor heb je nodig een wespennest en 3x onkruid.

Museum

Wanneer de eilandvertegenwoordiger een aantal keren zijn vangsten aan Tom Nook laat zien bij de servicebalie, zal hij een telefoontje plegen met zijn goede vriend Blathers de Uil. Hij is zeer geïnteresseerd in de flora en fauna van het eiland en wil graag een museum komen openen. Als na een dag het museum klaar is, kun je er heen om vlinders, insecten en fossielen te doneren. Blathers kan je van alles vertellen over je vondsten en doet dat graag. Gelukkig kun je hem ook afwimpelen en snel weer verder gaan. Net als in de winkel kun je ook meerder fossielen tegelijk laten analyseren of meerdere vangsten tegelijkertijd doneren. Wanneer je iets gedoneerd hebt, kun je deze daarna komen bewonderen en zal jouw naam er ook bij staan als donateur.

Sinds de laatste update is het ook mogelijk om kunstwerken te doneren. Deze kun je kopen bij Red de Vos. Maar pas goed op, want Red verkoopt ook vervalsingen en die wil Blathers niet in zijn museum hebben.

NookStation

De NookStation vind je in de servicebalie. Deze multifunctionele automaat heeft meerdere functies;

 • Nook-Miles inwisselen; hier kun je je verdiende Nook-Miles inwisselen voor verschillende items, zoals een Nook-miles-bon om naar een ander eiland te vliegen, Klingelbon waarmee je Nook-miles kunt omzetten in Klingels (500 miles voor 3000 klingels), maar ook kun je functies kopen zoals diepere zakken om meer items mee te nemen, aanpassingen aan je kapsel en doe-het-zelf-plannen om voorwerpen mee te maken om je eiland mee aan te kleden, huisraad en Nook Inc kledingstukken.
 • Nook-catalogus; hier vind je alle speciale artikelen en dagaanbiedingen, zoals meubels, modeartikelen, behang, vloeren en meer die je ook in bezit hebt gehad.
 • Klingelautomaat; hier vind je het overzicht van je lening en spaargeld. Je kunt hier het geld uit je zakken storten en je lening af betalen.

Nook Phone

Bij aankomst op het eiland krijg je van Tom Nook je eigen Nook Phone. Deze is voor meerdere dingen erg handig. Naast een camera voor foto’s, zitten er verschillende apps op;

Camera; net als op je eigen telefoon kun je hiermee foto’s maken. Soms kan dit je ook wat extra Nook-miles+ opleveren.
Nook-miles +; Een overzicht met al je Nook-miles kaarten en vorderingen. Hier vind je ook Nook Miles + spaarsysteem
Encyclopedie; zie welke vissen en insecten je al gevangen hebt, welke je gedoneerd hebt bij het museum en in welke maanden, op welke tijdstippen je ze tegen kunt komen
Doe-het-zelf; hier vond je al je doe-het-zelf-plannen en welke materialen je nodig hebt om ze uit te voeren
Eigen ontwerpen; maak je eigen stoffen voor je kleding, vlaggen of ander textiel  
Plattegrond; de kaart van het eiland en waar iedereen woont en waar je de winkels kunt vinden
Paspoort; Zonder ID kan je ook in Animals Crossing niet over straat. Heel handig heb je hem op je Nookphone altijd bij je.
Buren bellen; door je buren te bellen kun je andere bewoners bellen en zo samen spellen.
!Reddingsdienst; mocht je in het spel vastlopen, dan kun je bellen met de reddingsdienst. In ruil voor 100 NookMiles brengen ze je dan weer terug.

Nook-miles

Naast klingels kun je ook sparen voor Nook-miles. Deze ontvang je als je een bijzondere prestatie hebt geleverd. Zoals bijvoorbeeld de eerste 5 bomen die je hebt gepland of omdat je al 20x een cadeautjes uit de lucht hebt geschoten. De variatie is groot en de Miles dus ook snel te verdienen. Wanneer er Nook Miles voor je klaarstaan, zal er in de linkerbovenhoek van je scherm een blauw kaartje gaan knipperen. Ga dan snel naar de Nook Miles App op je telefoon en haal ze op. De Nook Miles zijn daarna in te wisselen bij de NookStation in de service balie. Je koopt er onder andere Nook tickets voor om naar een ander eiland te vliegen.

Nook-miles-bon

Als je een ander eiland in Animal Crossing wilt bezoeken, dan meld jij je op de luchthaven bij deskmedewerker Orville. Hij is de deskmedewerker van Dodo Airlines. Mocht je een Nook-miles-bon bij je hebben, dan zal hij je meteen de optie geven om deze te gebruiken. Wanneer je dit ticket gebruikt, weet je dus niet naar welk eiland je zal worden gestuurd. Belangrijk is dat je voor vertrek zo min mogelijk meeneemt in je zakken, zodat je daar goed kan hamsteren. Alles wat je op een ander eiland vindt mag je houden en meenemen. Alleen gereedschap heb je nodig, maar ook deze zijn daar te maken aan een werkbank of te koop bij de piloot Wilbur.

Wanneer je aankomt op het eiland zal de piloot je instructies geven en daarna kun je op verkenning uit. Verzamel fruit, bomen, planten, materialen en vang vissen, vlinders en insecten. Zorg dat je buit zo groot mogelijk is, zodat je flink kunt verdienen aan je reisje. Wanneer jij je ticket meteen doorverkoopt aan Timmy en Tommy, krijg je er 10.000 klingels voor, maar met een beetje geluk verdien je meer aan je buit van het eiland.

Persoonlijk heb ik een lijstje in mijn telefoon staan met wat de verschillende vissen, vlinders en insecten opleveren. Zo kan ik beter besluiten welke ik meeneem en welke ik vrijlaat. Via deze link deel ik mijn overzicht graag met je. Mocht je aanvullingen hebben, dan lees ik die ook graag in de reacties.

Nook-miles + spaarprogramma

Naast de gewone Nook Miles is er ook een Nook Miles+ spaarprogramma. Deze krijg je na het afbetalen van je eerste lening. Met dit spaarprogramma kun je sneller sparen. Bijvoorbeeld door een foto te maken, met 3 bewoners te praten of een boom, bloem, struik te planten of door een speciale vis, schelp, vlinder of insect te vinden. Voor deze opdrachten krijg je vaak 100-200 Miles, maar soms zit er een verdubbelaar op. Goed dus om in de gaten te houden.

Nooks Hoek

Als je iets verder in het spel bent zal Tom Nook aan de eilandvertegenwoordiger vragen om 30 van elke houtsoort te verzamelen en 30 ijzerklompjes te verzamelen. Daarmee kan dan de winkel worden gebouwd; Nooks Hoek. Deze winkel is open van 8.00-22.00 uur en daar kun je bij Timmy en Tommy terecht om je spullen te verkopen en kopen. Elke dag hebben ze een Dagtopper – een voorwerp waarvoor ze je die dag de dubbele prijs geven. Ook bieden ze je 2x per dag een nieuwe waarde aan voor de knollen (behalve op zondag). De Dagtopper vind je ook buiten de winkel op een bord. Aan de andere kant van de deur staat ook een kist. Hier kun je na sluitingstijd ook items kwijt om te verkopen. Maar pas op, want het geld staat pas een dag later op je rekening en ze rekenen er ook nog eens 20% administratiekosten voor.

Schelpen verzamelen

Maak regelmatig een lange wandeling over het strand. Aan de kustlijn zul je namelijk met grote regelmaat mooie schelpen en koraal vinden. Verzamel deze (druk op Y op het op te rapen) om vervolgens te verkopen bij Timmy en Tommy of gebruik het als materiaal om speciale schelpenmeubels te maken.

Schudden aan een boom

Door aan een boom te schudden ontvang je fruit of takken, maar pas op, er kan namelijk nog meer uit een boom vallen. Zo zitten er in sommige bomen cadeautjes verstopt (dan dwarrelt er een groot groen blad uit de boom die blijf liggen) of echte klingels! Maar ook kan het zijn dat er uit de boom opeens een wespennest valt of een ander insect naar beneden komt bungelen.

Servicebalie

De servicebalie is het hart van je eiland. Hier vind je Tom Nook voor al je Bouwkundige zaken, een werkbank, de bouwmaterialenkist en de NookStation. In het begin is de servicebalie nog een tent en zul je er ook Timmy vinden om je spullen aan te verkopen. Later krijgt hij samen met Tommy Nooks Hoek en zal de tent vervangen worden voor een echt gebouw. Dan zal ook Isabelle aankomen op het eiland. Bij haar kun je terecht voor allerlei eilandzaken zoals het veranderen van het eilandlied of -vlag. Ook kun je het gedrag van andere bewoners bij haar bespreken en informatie krijgen over de eilandbeoordeling.

Animal Crossing Service Station

Stenen verzamelen

Een ander belangrijk bouwmateriaal voor je eiland zijn de kleiklompen, stenen, ijzerklompjes en goudklompjes. Deze verzamel je door met een scherp voorwerp, zoals je schep of bijl op een steen te slaan. Uit een steen kunnen wel tot 6 materialen tevoorschijn komen. Bewaar deze goed, want ze zullen je steeds weer van pas komen. Ook zal de steen de volgende dag weer opnieuw materialen hebben. Wees er dus voorzichtig mee, want als je een steen per ongeluk stuk slaat (met een te scherpe bijl of met krachtpower na het eten van fruit) komt hij niet meer terug. Een goede tip om meer materialen te verzamelen is om met Nook Miles een ticket te komen en met DoDo Airlines een ander eiland te bezoeken en daar je zakken goed te vullen.

Vallende sterren

Voor wie ’s avonds laat nog wel eens een kijkje gaat nemen op zijn Animal Crossing eiland, moet goed de lucht in de gaten houden. Want er zijn vallende sterren waarneembaar. Op sommige avonden zelfs sterrenregen. Celeste, de zus van Blathers, zal je er dan alles over vertellen en zal je doe-het-zelf-plannen geven over wat je kunt doen met de sterrenfragmenten, die mogelijk de volgende dag op het stand te vinden zijn.

Wanneer je een vallende ster ziet of hoort (zacht belgeluid), richt je je camera met de rechterjoystick omhoog en druk je op A om een wens te doen. Belangrijk is dat je dan geen gereedschap vast hebt, want anders gebruik je dat en gaat de kans aan je voorbij.
Tip: blijf nog even langer kijken, want vaak komt er nog een vallende ster(ren) achteraan.

Foto: Nintendo

De volgende dag zul je dan op het strand ook Sterrenfragmenten vinden. Er zijn 3 soorten sterrenfragmenten:
– Sterrenfragment
– Grote sterrenfragment
– Sterrenbeeld sterrenfragment

Je kan sterrenfragmenten gebruiken om de sterrenstaf te maken of om zeldzame stukken meubilair te maken.

Verkopen van je spullen

In de Nooks Hoek (eerder in het spel bij de servicebalie) vind je Timmy en Tommy, 2 vaste bewoners van het eiland. Zij zullen de spullen die je gevonden hebt graag van je overkopen. Dit kun je eenvoudig doen door de spullen in je zak aan te vinken met de A knop. Als je alles hebt, druk je op het + en maken Timmy en Tommy de balans op. Mocht het bedrag je niet bevallen, dan kun je altijd nog onder de deal uit. Je kunt alles verkopen wat je bezit, van je huisraad tot gereedschappen en van materialen tot je vangst.

Vissen

Rondom je eiland in de zee, in de rivieren en meertjes op het eiland stikt het van de vissen. Met je hengel kun je deze vangen om vervolgens te verkopen of aan te bieden aan het museum. Aan de schaduw in het water zie je waar de vissen zwemmen. Welke het is, is nog even een verrassing. Wel zie je of het een grote of kleine vis is. Ook zwemmen er andere vissen in de zee, dan in de rivier(mond) of in een meertjes.

Selecteer je hengel en druk op A om hem uit te gooien. Zorg dat de dobber zoveel mogelijk voor de vis terecht komt. Je zult het een beetje moeten inschatten en soms wat verder weg van de kade gaan staan of kiezen voor een bepaalde hoek. De vis zal eerst een paar keer nibbelen aan de dopper. Als hij hapt, gaat je dobber onder en moet je snel de A knop ingedrukt houden. Hoe groter de vis, hoe meer de Switch zal trillen.

Als het een nieuwe soort is, zal deze worden opgeslagen in de encyclopedie op je telefoon.

Vlinders vangen

Op het eiland zijn prachtige vlinders te vinden. Veel voorkomend zijn het koolwitje, citroentje en koningspage. Maar er zijn ook heel kleurige gevallen te vangen. Kijk ook goed op de boomstammen, want soms zit daar opeens een Atlas vlinder verstopt.

De vlinders vang je met je net. Ren achter ze aan en druk op het juiste moment op de A knop.

Vogelspin en Schorpioen

Eén van de engste insecten op het eiland is misschien wel de vogelspin en de schorpioen. Zij komen voornamelijk in de avond voor en je moet goed voor ze oppassen. In tegenstelling tot alle andere insecten kan de vogelspin en de schorpioen je bijten als zij je spotten. Je zult dan flauwvallen en voor de deur van je tent/huis weer wakker worden. Maar gelukkig kun je ze ook vangen. Dit moet je alleen wel heel voorzichtig doen, want anders bijt hij je. Pak je vangnet en houdt A ingedrukt. Op deze manier kun je naar hem toesluipen. Als hij in de aanvalspositie gaat staan stop je even om daarna weer dichterbij te komen. Als je dichtbij genoeg bent, kun je hem vangen. Dat is zeker de moeite waard, want een vogelspin of de schorpioen leveren al snel 8.000 klingels op.

Wespennest

Wanneer je aan een boom schut en er valt een wespennest uit, dan zullen deze wespen niet blij zijn, en hoe hard je ook wegrent, je steken. In eerste instantie niets aan de hand en zul je er alleen een dik oog aan overhouden. Maar als je niet snel een medicijn neemt (kun je kopen in de winkel of zelf maken) en je wordt een tweede keer gestoken, zul je flauwvallen en voor je huis weer wakker worden. Maak je maar geen zorgen, dit levert je in dit spel geen strafpunten op en je bent ook je geld of iets anders niet kwijt. Ik heb gelezen dat als je bij het schudden aan de boom je net vasthoudt, je ook een wesp zou kunnen vangen. Persoonlijk is mij dat nog niet gelukt. Neem wel altijd het wespennest mee, want je kunt het gebruiken om het medicijn te maken of voor andere voorwerpen in je huis.

Updates

Sinds het verschijnen van Animal Crossing: New Horizons! zijn er al verschillende opdates verschijnen. Welke dat zijn en welke functies zijn toegevoegd aan het spel lees je hier:
Zomerupdate #1 (03 juli 2020)
Zomerupdate #2 (30 juli 2020)
Meer infomatie en de laatste updates vind je natuurlijk op de website van Nintendo

Mocht jij nog goed tips hebben of aanvullingen, dan hoor ik die graag!
Je mag ze altijd in de comments achterlaten

Spread the love

16 thoughts on “Animal Crossing New Horizons – Uitleg, Tips & Tricks voor beginners

 • Zou je ook uitleg willen geven hoe je je nook foon moet gebruiken ik weet niet op welke knoppen ik moet duwen om hem te kunnen openen bedankt wel echt een heel handige gids

 • je kan ook zwemmen als je een duikpak of zwempak heb, als je dan naar de bubbels in de zee zwemt en duikt door X te drukken kan je ook van alles en nog wat vangen, zeewier, schelpen, oesters, zeepokken en nog veel meer!

  • je moet naar nookautomaat gaan in de tent of gemeentehuis ligt eraan waar je bent en dan naar Nook miles inwisselen en dan orde op zakken (als het de eerste keer is) kopen met Nook Miles.

 • Weet iemand of de 2de bewoner, in dit geval me vriendin, niet alle gereedschap kan krijgen doordat ik zelf eilandvertegenwooroger ben, of zal ook zij de springstok en bijl moeten krijgen?

 • Hallo! Ik heb via google gezocht naar info over Animal crossing: new horizon en kwam op jouw aite terecht.
  Ten eerste: heel erg bedankt voor alle info, ik heb hier heel veel van.

  Ik heb een vraagje: ik heb er nu voor gezorgd dat ik 3 huizen gebouwd heb en meubels geregeld en nu heb ik dus 3 nieuwe bewoners. Alleen blijven de buiteninterieur meubels maar staan.

  Moet ik voor al die bewoners de tuin in orde maken? Doen ze dit zelf? Kan ik die meubels meenemen voor mezelf?

  Help ?☺️?

 • Goedemorgen,
  Ik heb een vraagje, ik kan niet aan een breekbare bijl of schep komen dus ik kom niet verder in het spel. Iemand tips? Of waar ik dit kan vinden?

  Groeten,
  Mandy

  • Hi, je kunt een schep en bijl kopen bij Tom Nook, maar dan moet je eerst je huis hebben afgebouwd geloof ik. Door fruit te verzamelen en deze te verkopen ontvang je klingels, waar mee je je huis bij Tom Nook kunt af betalen. Hij vertelt je in het begin van het spel steeds welke taken je moet doen om verder te komen in het spel. Ga dus veel bij hem langs. Veel speelplezier

 • Je kunt het spel met 2 of meer spelers op 1 nintendo switch spelen.
  Het lukt ons niet om bijvoorbeeld een of meer spelers op het eiland te krijgen dat al bewoond is door een speler. Wie Jan mij helpen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.