Ontsnap even van de werkelijkheid met Animal Crossing: New Horizons

Ontsnap even van de werkelijkheid met Animal Crossing: New Horizons

Zeker in deze tijd, nu we niet verder komen dan onze achtertuin, balkon en wekelijkse ritje naar de supermarkt, is het fijn om toch even te kunnen ontsnappen en te reizen naar de mooie eilanden van Animal Crossing: New Horizons. Dit nieuwe Nintendo Switchspel is dan ook niet voor niets een enorme hit tijdens het coronavirustijdperk. Ga mee op reis en laat de boel even de boel.

Ontsnap even van de werkelijkheid met Animal Crossing: New Horizons

Het zijn gekke tijden. We zitten met z’n allen thuis en voorlopig zijn al onze tripjes gecanceld. Ondertussen werken we hard om toch bij te blijven op werk en school. Maar iedereen heeft op zijn tijd een verzetje nodig en een escape. De game Animal Crossing: New Horizons kon dan ook op geen beter moment uitgebracht worden voor de Nintendo Switch.

Animal Crossing: New Horizons

De uitnoding komt als geroepen; pak snel je koffer en verder niets anders dan een tentje en je Nook-phone. Stap vervolgens in het vliegtuig naar een eiland hier ver vandaan. Hier kun jij helemaal je eigen paradijsje opbouwen. Bij aankomst word je ontvangen door burgemeester Tom Nook. Hij zal je op weg helpen tijdens je verblijf. In deze uitgebreide video vertelt hij je er alles over.

Wat is er te doen?

Het leven in Animal Crossing: New Horizons begint vrij simpel met het vinden van het mooiste plekje op het eiland voor je tent. In de bomen hangen heerlijke kersen, er fladderen vlinders rond, in de rivier zwemmen vissen en op het strand vind je mooie schelpen. Deze kun je allemaal verzamelen met je hengel en schepnetje. Alles wat je niet kunt gebruiken verkoop je aan het serviceloket. Met dit geld kun je dan onder andere weer doe-het-zelfplannen kopen om het eiland helemaal jouw plekje te maken. Hoe meer je speelt, hoe meer mogelijkheden er vrijkomen. Bouw een huis, breidt deze uit en leg bruggen, paden, hellingen en rivieren aan.

Animal Crossing: New Horizons

Er is geen haast, stress of drukte van wie dan ook op dit eiland. Zelfs de (steeds forser wordende) lening voor je huis hoeft niet binnen een bepaalde tijd bij Tom Nook afbetaald te worden. Alles op het eiland is er voor bedoeld om helemaal tot rust te komen. En ben je toe aan een uitstapje, dan vliegt DAL je naar een nabijgelegen Animal Crossing eilanden om andere bouwmaterialen te vinden of je collectie vlinders, insekten, vissen en schelpdieren uit te breiden.

Alleen is ook maar alleen

Op het eiland wonen nog een paar andere Animal Crossing bewoners en iedereen is allervriendlijkst voor elkaar. Langzaamaan zullen er ook meer eilandbewoners komen. Bouw een vriendschap op met andere eilanders door ze te helpen, cadeautjes te sturen, fotoshoots te organiseren op het eiland Fotopia en meer!

Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing: New Horizons kun je ook met meerderen spelen. Tot wel 8 spelers, die als gebruiker zijn geregistreerd op je Nintendo Switch-systeem, kunnen op een gemeenschappelijk eiland wonen. Je kunt elkaar kaartjes sturen of berichten achterlaten om het boodschappenbord. Je kunt zelfs met maximaal vier eilandbewoners tegelijkertijd op hetzelfde systeem spelen.

Daarnaast kun je met maximaal acht spelers lokaal draadloos of online samen spelen en zo andermans eiland bezoeken of anderen uitnodigen om naar jouw eiland te komen. Je kunt zo ook voorwerpen uitwisselen, meedoen aan wedstrijdjes beestjes vangen of gewoon samen genieten van het eilandleven!

Informatie over Animal Crossing: New Horizons

Het spel Animal Crossing: New Horizons kwam uit op 20 maart 2020 en werd meteen een grote hit. Het spel is verkrijgbaar in het Nederlands en daarom ook al voor jonge kinderen goed te spelen. Zeker ook omdat je er helemaal je eigen gang kunt gaan en er geen spelsregels zijn. Wel is het leuker als je voldoende geld verdient en Nook-miles om dingen te kopen. Het spel kost rond de €57 en is ook verkrijgbaar als downloadversie.

Wat vinden wij er van?

Wij zijn ondertussen al helemaal verslingerd geraakt aan dit spel. Heerlijk om even weg te gaan en je eigen ding te doen op je eiland. Hier ben jij de baas en kun je het helemaal naar je eigen hand zetten. Bouw je eigen huisje en richt hem in met jouw eigen gemaakte spulletjes. Af en toe ontvang je een kaartje of cadeautje in je brievenbus, maar ze vallen ook uit de lucht. Samen met de kinderen wonen wij op ons eiland Kers Katen (hebben de meiden bedacht). We sturen elkaar berichtjes en laten cadeautjes voor elkaar achter (al ben ik soms ook wel ineens iets kwijt uit mijn huisje….)

Tegelijkertijd spelen we het spel ook wel, maar dat is toch minder leuk, omdat dan één de leiding heeft en de andere moet volgen. Maar we vinden het allemaal een heerlijk tijdverdrijf tussen de schoolwerkjes door. Een echte aanrader!

Lees ook: Vijf tips als je Animal Crossing: New Horizons gaat spelen

Andere Nintendo Switchs games die ik kan aanraden om even alles te vergeten en je ergens in een andere wereld te wanen:

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d