Maak je eigen 3D tekeningen met Frixion uitgumbare stiften

Bij ons thuis is kleuren toch wel een van de favorite bezigheden van mijn dochters. We hebben dan ook bakken vol met stikten, pennen en potloden. Toch kreeg ik afgelopen maand een pakketje met daarin een hele nieuwe generatie stiften. Deze stiften van Pilot zijn namelijk uitwisbaar en je kunt er je eigen 3D tekeningen meemaken! Omdat ik 2 setjes kreeg, geef ik er ook nog eens eentje weg. Doe je mee?

Als kind tekende ik ook al het liefste met stiften. Ik vond dat veel fijner omdat de kleuren veel helderder zijn en het ook sneller gaat dan met een potlood. Het enige nadeel van een stift vond ik wel dat je geen fouten kon maken. Wanneer je over de lijntjes was gegaan, kon je deze niet meer uitgummen, zoals bij potloden. Gelukkig behoort dat nu tot de verleden tijd. De Frixion stiften en pennen van Pilot zijn namelijk uitgumbaar!

Frixion Pennen en stiften van Pilot

De Frixion pennen en stiften zijn de eerste stiften die je kunt uitgummen! Dit komt omdat de inkt in de pennen en stiften thermisch is. Dat wil zeggen dat door te wrijven over de inkt, deze warm wordt en onzichtbaar is boven de 60°C. Alle FriXion pennen en stiften hebben een speciaal rubber uiteinde. Als je hiermee over de inkt wrijft kun je het snel te laten opwarmen zonder het papier te beschadigen.

Leuke truc!

Schrijf een geheime boodschap op een blaadje papier. Gum het uit met het speciale uiteinde van de Frixition pen. Verstuur het ‘lege’ blaadje naar je vriendje of vriendinnetje en vraag hem/haar het papiertje een tijdje in de vriezer te leggen. De inkt wordt terug zichtbaar bij een temperatuur onder de -10°C, en je vriend(in) kan de geheime boodschap lezen !

My Frix Book

Naast dat het niet alleen hele fijne stiften zijn om mee te kleuren en ze dus ook uitwisbaar zijn, heeft Frixion nog iets anders heel erg leuks! Van het PR bureau ontving ik niet alleen een set met stiften, maar ook MyFrixbook. Op het eerste gezicht een gewoon kleurboek en dus niet iets heel bijzonder. Maar als je de MyFrixbook app erbij download, dan komen de tekeningen opeens tot leven!

Wat vonden wij ervan?

Mijn meiden konden het eerst niet geloven dat de stiften echt uitgumbaar waren. Natuurlijk moest dat meteen uitgeprobeerd worden. Je moet wel een beetje kracht zetten, maar na een paar keer oefenen ging het prima. Ook de app moesten we natuurlijk meteen downloaden. Nadat de eerste kleurplaten waren in gevuld, w

Winactie Frixion pakket is gesloten

Spread the love

9 thoughts on “Maak je eigen 3D tekeningen met Frixion uitgumbare stiften

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.