kinderfeestje

Een kinderfeestje: wat moet je allemaal regelen?

Een origineel relatiegeschenk voor volwassenen is moeilijker te vinden dan een cadeautje voor kinderen. En bij cadeautjes hoort natuurlijk ook een feestje om ervoor te zorgen dat jouw kinderen hun verjaardag niet meer vergeten. Het organiseren van een geslaagd feestje kost wat tijd, maar dan heb je wel wat. Lees hier meer over wat er allemaal komt kijken bij een kinderfeestje.

Uitnodigingen

Allereerst zul je moeten beginnen bij de uitnodigingen. Wie mogen er allemaal langskomen? Dit kun je natuurlijk het beste vragen aan de jarige. Houd er ook rekening mee hoeveel plek er in huis is, wat jullie gaan doen en wat het kostenplaatje is. Als jullie ergens heen gaan waar je bijvoorbeeld entree dient te betalen is het handig om het groepje klein te houden of de ouders te vragen een kleine bijdrage te leveren. Sommigen vinden het leuk om groot uit te pakken en bijvoorbeeld thuis een feest te geven waarbij de hele klas is uitgenodigd. 

Thema

Het leuke aan een kinderfeestje is dat je alle kanten op kunt met thema’s. Kies een thema waar jouw kind gek van is zoals zeemeerminnen, ridders, dinosaurussen of Disney. Wat je ook kiest; zet op de uitnodiging dat er sprake is van een thema. Vraag de kids om in thema gekleed te komen of zorg voor verkleedspullen zodat iedereen zich in thema kan kleden. Zo kun je ook decoreren in thema. Vervang je huidige tuinbeelden een dagje voor dieren die passen bij het thema of huur acteurs in die magiërs spelen. Je kunt het zo uitgebreid (en duur) maken als je zelf wilt. 

Hapjes

Zodra het thema rond is kun je gaan nadenken over de hapjes. Kies voor makkelijke hapjes en drankjes die iedereen lekker vindt. Zo kun je simpelweg kiezen voor frietjes of pizza als avondeten, chips als snacks en ranja om te drinken. Je kunt natuurlijk ook hapjes in thema maken zoals snoepjes en taart met dezelfde kleuren en vormen als het thema. Er staat online veel inspiratie om zelf grappige themahapjes te maken. Houd er wel rekening mee dat sommige kinderen allergieën hebben of bepaald voedsel niet eten, controleer dit altijd even bij de ouders. 

Activiteiten

Er zijn veel activiteiten die je kunt plannen voor een kinderfeestje. Als het feest thuis wordt gehouden kun je bijvoorbeeld een speurtocht organiseren of een spelletjesdag. Je kunt natuurlijk ook de kinderen naar een plek brengen waar zij overal kunnen klimmen en klauteren of trampoline kunnen springen, als alle energie er maar uit kan is het goed. Voor meiden is een high tea misschien leuk waar zij zich kleden als prinsessen. Vraag aan je kinderen wat zij leuk vinden of Google eens rond voor verrassingen. 

Conclusie

Het organiseren van een kinderfeestje is erg leuk om te doen, je kunt namelijk alle kanten op. Daarnaast is de glimlach op je kind zijn of haar gezicht natuurlijk erg kostbaar. Zo lang er op deze dag veel lol wordt gemaakt komt het helemaal goed met deze verjaardag.

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.