In september en oktober zijn de meiden allebei jarig. Dat betekent dus dat ik weer volop bezig ben met het maken van traktaties. Normaal maak ik alleen een speciale traktatie voor school en delen we op de BSO en balletles iets kant-en-klaars uit. Toch heb ik dit jaar ook een leuke traktatie gemaakt voor op de BSO. Ik kwam deze spiegeltjes namelijk tegen tijdens mijn zoektocht. Omdat hij er zo leuk en makkelijk uitzag, besloot ik hem toch ook te maken. Vandaag deel ik met jullie hoe je hem ook kunt maken.

DIY Spiegeltjes traktatie

DIY Spiegeltjes traktatie

Net als vorige week, deel ik ook graag deze traktatie met jullie. Ik zag een foto voorbij komen en zag meteen dat het niet erg moeilijk moest zijn om hem te maken. In deze DIY vertel ik je hoe je hem maakt.

Wat heb je nodig?

Spullen Waar gekocht Kosten
– AH Melk­bis­cuit aard­bei-melk* Albert Hein €1,29 (voor 12 koeken)
AH Lange Vingers Albert Hein €0,79 (30 koeken)
van Gilse Poedersuiker Albert Hein €0,82 (250 gram)
AH Vruch­ten­hart­jes Albert Hein €0,82 (250 gram)

Kat­ja Fruit­vlin­ders /  
Katja Yog­hurt boe­ket­je

Albert Hein €1,89 (275 gram)

* ook in alleen melk of chocolade-melk

Overige benodigdheden

 • dienblad
 • kommetje
 • mini-garde
 • theelepel
 • sateprikker

Aan de slag

Als eerste heb ik alle Melkbiscuits uit de verpakking gehaald en op zijn kop gelegd op het dienblad.

Vervolgens heb ik het glazuur gemaakt. Doe 100gr poedersuiker met 1 el water en evt een beetje citroensap voor de smaak in het kommetje en maak daar met de garde een papje van.

Doe de theelepel een flinke klodder glazuur op de bovenkant van de lange vingers. Deze plak je daarna op de achterkant van de Melkbiscuit. Door de lange vinger te laten steunen op de volgende Melkbiscuit, blijft hij mooi op zijn plek liggen. Wacht even zodat het glazuur de koeken goed aan elkaar laten plakken.

Draai de koeken om, en laat ze nog steeds steunen op de Lange Vinger van een andere koek. Het hartje en de vlinder of bloem plak je ook met het glazuur op de rand van de bloem. Ik vond dat makkelijker om te doen met een sateprikker dan met een theelepel. Ik heb de hartjes wel uitgezocht zodat een positieve boodschap hadden.

 

Tatata, de DIY Spiegeltjes Traktatie is klaar!

Lees ook de DIY van de Flamingo traktatie

 

Spread the love

30 reacties op DIY | Spiegeltjes traktatie (makkelijk en snel)

 1. Ik had ze op Ig natuurlijk al heel mooi gevonden. En ook zo leuk om samen te kunnen doen. MAar ik denk dat mijn meisje zich er te oud voor voelt en of Tijs het wil traktern vraag ik me ook af, maar ze zijn wel echt heel tof.

 2. Ahh ik vind dit helemaal leuk! Echt heel leuk gedaan en het is simpel om te maken, perfect. Mag ik jouw blog delen binnen mijn platform voor moeders? They will love it!

 3. Ik blijf dit volgen… die flamingo’s vond ik ook al zo leuk en mijn dochter is 16 oktober jarig dus gaat na de herfstvakantie uitdelen… kom maar door met die inspiratie 😉

 4. Heel leuk, van harte nog! Bij ons op school en PSZ zou deze alleen geen doorgang vinden. Moet echt gezonde traktatie zijn maar ik weet inmiddels dat je daar ook hele leuke creaties op kunt maken 😉

 5. Pingback: FOODPARTY #1.1 -
 6. Pingback: FOODPARTY #1.1 ⋆

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.