Party WinWeek | Wombat en Vos - Avonturen in de stad

Wombat en Vos – Avonturen in de stad

Al vanaf de eerste verjaardag van de meiden vraag ik altijd boeken voor hen aan vrienden en familieleden. Van Nijntjeboeken tot nu Dagboek van een Muts en de Waanzinnige Boomhut. Die laatsten zijn natuurlijk voor de oudste, maar van de mede-auteur en illustrator Terry Denton is er nu ook een leuk boek verschenen voor een jongere leesdoelgroep. Wombat en Vos – Avonturen in de stad is een superleuk boek om te lezen en cadeau te doen en ik mag dan ook een boek weggeven.

Party WinWeek | Wombat en Vos - Avonturen in de stad

Wombat is een coole, zeldzame stadswombat die niet van regen houdt, maar gek is op friet. Vos is onrustig en humeurig en draagt een mooie cape. Als ze samen een avontuur beleven, loopt het geheid in de soep!

In het eerste deel van de Wombat en Vos-serie, mogen we 3 dagen met ze mee op pad. Wombat en Vos zijn tegenpolen: Wombat is niet snel bang, erg ondernemend en altijd vrolijk. Vos niet, hij is humeurig, angstig en heeft altijd pech. Op de eerste dag krijgen de twee onenigheid met de ijscoman, waarna een knotsgekke achtervolging volgt. De volgende dag wordt er gevoetbald en op de laatste dag zoeken zij verkoeling in de fontein en de ijskast van de supermarkt als het buiten erg heet is.

Wombat & Vos – Avonturen in de stad is het eerste deel in een nieuwe serie van de auteur en illustrator Terry Denton, bekend van de Waanzinnige Boomhut-serie. In Australië heeft hij al meer dan twintig titels op zijn naam staan, waarvan de boeken over Wombat & Vos de meest populaire boeken zijn.

Het boek is eenvoudig geschreven en helemaal van nu. Zoals we gewend zijn uit de boeken van de Boomhut zit het boek vol grappige zwart-witte tekeningen. Waar de boeken van de Boomhut voor 9-12 jarigen zijn, richt deze serie zich op iets jongere kinderen, maar met dezelfde formule. Deze boeken zijn leuk vanaf ca. 7 jaar/ groep 4 om zelf te lezen.

Wat vonden wij ervan?

Mijn jongste dochter (groep 3) vond het zelf lezen van dit boek nog wel een beetje te moeilijk. Maar niets is minder leuk dan nog lekker te worden voorgelezen voor het slapen gaan. Het boek heeft 3 grote hoofdstukken, maar de tekst op de pagina’s is niet al te veel. Aan de ene kant maken de tekeningen dat je niet snel de bladzijde omslaat, maar aan de andere kant neemt het verhaal je meteen mee op sleeptouw, dat je niet kunt wachten op wat Wombat en Vos nog meer te wachten staat. Nu maar hopen dat de andere delen ook snel vertaald zullen worden.

Terry Denton | Wombat & Vos – Avonturen in de stad| € 12,50 | ISBN 978 94 92899 39 2 | Fictie 6+ | Verschijnt: 6 februari

Winactie Wombat en Vos – Avonturen in de stad is gesloten

Ben jij ook benieuwd naar de avonturen van Womat en Vos? Doe dan mee aan de winactie en maak kans op een exemplaar.

De winnaar is

 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Spread the love

47 thoughts on “Wombat en Vos – Avonturen in de stad

 • Leuk dat er ook Boomhut achtige boeken zijn voor jongere lezers! Die wil ik wel eens lezen! Voorlopig fijn voor de kinderen in mijn klas en over een poos ook tof voor mijn zoontje. Ik maak dus graag kans.
  Voorlopig is ons favoriete prentenboek ‘We hebben er een geitje bij’ en het favoriete voorleesboek van Pluk van de Petteflet.

 • Ik doe graag mee voor mijn 7 jarige, hij vindt boeken als de boomhut en leven van een loser erg leuk maar kan ze nog niet zelf lezen.
  Momenteel lezen we voor uit de gorgels wat een groot succes is.

 • Wauw dit lijkt mij een leuk boek. Voor onze jongste van 5 vinden wij de boeken van Jimmy en Lisa erg leuk onze dochter van 7 leest graag zelf en voorlezen doen wij momenteel uit een serie over Noor en Roel die beleven allerlei avonturen erg leuk. Onze zoon van 9 lees ik voor uit de serie Tim en Tor. Super stoere spannende verhalen. Nog heerlijk om hem voor te lezen

 • Mijn zoon (7) en dochter (6) moesten om de 2 bladzijden hierboven al lachen. Ze zouden het boek dus graag winnen. Favoriet voorleesboek hier thuis wisselt enorm. Altijd goed zijn boeken van Marianne Busser en Ron Schroder, bijvoorbeeld met de liefste versjes of met stoute verhalen.

 • Boeken doen het ltijd goed! Ik doe mee voor mijn zoontje,leuke boeken zoals deze om het lezen een boost te geven kunnen we wel gebruiken.

 • Wij doen graag mee! Wij lezen graag voor uit de boekjes van heksje mimi. Heel herkenbare tafereeltjes voor de kinderen en doordat het boekje altijd op dezelfde manier begint kunnen ze het al zelf een beetje navertellen.

 • Chantal den Haan says:

  Hier is de Gruffalo toch echt favoriet! Ze kunnen hem al bijna uit het hoofd. Probeer maar niet iets anders te vertellen, dat hebben ze meteen door! ?Fingers crossed ?

 • Danielle van de Donk says:

  Ik doe graag mee. Toevallig is de Waanzinnige boomhut serie de favoriet van Kenji dus ben heel benieuwd naar deze boeken.

 • Heel leuk, vooral nu onze oudste zelf begint te lezen en kan voorlezen aan zijn zusje. Lezen is belangrijk en met een mooi boek stimuleer je het lezen op een leuke manier.

 • Geweldig! Staat op mijn verlanglijstje voor in mijn groep 3!!!! We hebben net Pluk van de Petteflet uit en lezen nu in de Gorgels! Allebei favorieten. Als juf word ik altijd heel blij als kinderen het boek tijdens het voorlezen gaan kopen of lenen in de bieb. Weer een kind in de mooie wereld van boeken beland, heerlijk!

 • Lenny Wibbelink says:

  Dit lijkt me een leuk boek voor mijn oudste. Ze zit in groep 3 maar leest al op avi niveau m4. Ze leest graag zelf, maar voorgelezen worden vind ze ook regelmatig heerlijk. Ze heeft nu in de bieb boeken van k3 ontdekt en die lezen we nu aan haar voor.

 • Wij zijn erg op zoek naar een leuk boek om onze zoon meer aan het lezen te krijgen. De Waanzinnige Boomhut is inderdaad nog een beetje te moeilijk, dus ik doe graag mee voor dit boek.

 • Enorm fan van de Waanzinnige boonhut ben ik, want mede door die boeken is mijn oudste lezen leuk gaan vinden. Nu ben ik steeds op zoek naar nieuwe leuke leesboeken voor hem om het vuurtje gaande te houden.
  Ons favoriete voorleesboek is momenteel de Gorgels. Met zijn allen op het grote bed. Heerlijke dagafsluiting.

 • Ik doe heel graag mee voor mijn kleinzoon, die vindt dit boek vast heel leuk om te lezen.
  Hij is 8 jaar en kan al heel goed lezen.
  Het voorleesboek “Alleen op de wereld” lees ik hem de laatste tijd voor, als hij bij mij logeert.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

 • Linda Smeets says:

  Leuk! Onze dochter vindt het geweldig als wij voor haar voorlezen! Ze probeert nu ook zelf wat te lezen. Op dit moment zijn Gorgels en Jip & Janneke haar favorieten.
  Ik doe graag mee.

 • Cindy Framke says:

  Leuk! Ik doe graag mee voor mijn dochtertjes. Ze zijn gek op lezen. Vooral de oudste omdat ze nu zelf een beetje kan lezen. De boekjes van Dikkie Dik zijn altijd wel leuk en van woezel en Pip en Nijntje.
  Ook de boekjes van Borre zijn groot favoriet bij mijn meiden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.