Vaderdag Boeken Tip | Nijntje en Dick Bruna

Nog maar even het het is alweer Vaderdag. Tijd dus om eens op zoek te gaan naar een paar leuke cadeautjes om de Papa’s van Nederland eens flink mee te verwennen. Want naast een paar leuke tips deze week, mag ik ook weer heel wat leuke cadeautjes verloten. We beginnen de week met een heus Nijntje Vaderdag boekenpakket met daarin het Nijntje cadeauboekje Een verrassing voor vader Pluis en de biografie Dick Bruna.

Nijntje en Dick Bruna Vaderdag boekenpakket

Een verrassing voor vader Pluis

Na het succesvolle ijntje-cadeauboekje voor moeders, bloemen voor moeder Pluis, ligt er nu ook een boekje voor alle vaders en vaders in spé in de boekhandel en online! Een klein lief boekje om cadeau te doen voor Vaderdag, een verjaardag, voor andere speciale gelegenheden of om zomaar te geven. Het boekje is ook leuk voor vaders om aan hun kinderen voor te lezen en om samen naar de plaatjes te kijken.

In een verrassing voor vader Pluis zie je wat Nijntje allemaal doet met haar vader: samen in de tuin werken, spelen en eropuit gaan. Op een dag wil Nijntje haar vader verrassen met een cadeau. Ze maakt iets moois voor hem. Wat is vader daar blij mee! Maar wat zou het zijn?

Biografie Dick Bruna

Wie is er niet met de illustraties groot geworden? Dit jaar is het 65 jaar geleden dat Dick Bruna de wereld kennis liet maken met zijn geliefde Nijntje. Dat betekent ook dat er al drie generaties zijn opgegroeid met het werk van Dick Bruna. Maar wat is het dat zijn illustraties en verhalen zo krachtig en geliefd maken? Met uniek materiaal uit Dick Bruna’s privé-archief, werpt het boek Dick Bruna nieuw licht op het leven en werk van één van Nederlands’ bekendste illustratoren.

Biografie Dick Bruna

Een internationaal perspectief

In Dick Bruna komen alle facetten van Dick Bruna’s leven en werk aan bod. Vanuit een internationaal perspectief wordt er gekeken naar zijn ontwikkeling als kunstenaar en illustrator. De auteurs nemen de lezer mee op zijn ontdekkingsreis. Hoe was het voor Dick Bruna om op te groeien ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, en hoe kwam hij al als puber in aanraking met de kunstwereld? Door welke kunstenaars werd Dick Bruna beïnvloed en waardoor liet hij zich inspireren? Verschillende kanten van zijn werk komen aan bod: de boekomslagen van de Zwarte Beertjes-pocketserie, die hij maakte voor de uitgeverij van zijn vader, zijn veelgeprezen ontwerpen voor posters en affiches en de prentenboeken met onder andere zijn geliefde creatie Nijntje.

Deze biografie staat boordevol foto’s, vroege tekeningen, schetsen, illustraties, boekomslagen en kunstwerken, inclusief niet eerder vertoond materiaal uit Dick Bruna’s privé-archief.

Tip: Ook het kook & leesboek Eten met Nijntje is een mooi Vaderdagcadeautje.

Winactie Nijntje Vaderdag boekenpakket is gesloten

Van uitgeverij Mercis mag ik een mooi Nijntje/ Dick Bruna Boekenpakket verloten voor Vaderdag. In dit pakket zit het boekje Een verrassing voor vader Pluis en de biografie Dick Bruna.

De winnaar is

  • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliatie linkjes. Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit product en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.


Spread the love

57 thoughts on “Vaderdag Boeken Tip | Nijntje en Dick Bruna

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.