De Leukste Sinterklaasboekjes + winactie

De Leukste Sinterklaasboekjes

Vandaag mogen de kinderen dan eindelijk hun schoen weer zetten! De Sint en zijn Pieten zijn weer in het land en zullen vannacht de schoentjes vullen met een klein cadeautje. Bij het schoenzetten-ritueel horen natuurlijk liedjes, maar ook zeker de leukste Sinterklaas voorlees verhalen. Ik heb er een paar voor je op een rijtje gezet. En sommige daarvan mag ik ook nog eens weggeven.

De Leukste Sinterklaasboekjes + winactie

DADOE Pakjesavond

Dadoe Pakjesavond

Naast dat Jim Bakkum zanger, acteur en presentator is, is hij ook vader en leest hij zoveel mogelijk voor aan zijn kinderen Lux en Posy. Jim raakte door het voorlezen van zijn kinderen geïnspireerd zelf een kinderboek te schrijven, een droom die Kirsten Michel – zangeres, songwriter en vocal coach voor diverse tv-programma’s – met hem deelde. Samen hebben ze nu al een aantal boekjes uitgebracht en nu ook eentje voor de Sinterklaastijd – DADOE Pakjesavond

Vanavond is het pakjesavond. Dadoe kan bijna niet wachten! Hij bakt pepernoten met mama en zingt een Sinterklaasliedje met papa. Dan wordt er hard op de deur geklopt. Wie zou het zijn? Dit miniboekje is leuk verhaal voor groot en klein. Naast het verhaal vind je in het boekje ook een gratis liedje én recept!

Sinterklaas Omdraaiboek – Nijntje zat haar schoen en Nijntje zingt voor Sinterklaas

Dit jaar komt Nijntje met een dubbeldik omdraaiboek met daarin maar liefst 2 sinterklaasboeken: ‘Nijntje zet haar schoen’ en ‘Nijntje zingt voor sinterklaas’. Zo kun je na het verhaaltje moeiteloos doorgaan met het zingen van de Sinterklaasliedjes. Of andersom natuurlijk 🙂

In ‘Nijntje zet haar schoen’ lees je over wat er allemaal gaat gebeuren: van de aankomst van sinterklaas tot een cadeautje in je schoen vinden. In ‘Nijntje zingt voor sinterklaas’ staan bekende sinterklaasliedjes die Nijntje en haar vriendjes zingen: van ‘Zie ginds komt de stoomboot’ tot ‘Dag Sinterklaasje’. Zingen jullie mee

Het verhaal van Sinterklaas

Afgelopen woensdag werd dit nieuwe Gouden Boekje Het verhaal van Sinterklaas uitgereikt aan niemand minder dan Diewertje Blok. Wij mochten daarbij zijn en kregen een gesigneerd exemplaar mee door de schrijver Sjoerd Kypers. Deze kun je vandaag dus ook winnen. 

Het verhaal van Sinterklaas vertelt de ware geschiedenis van Sinterklaas. Dat hij heel oud is, een baard en een mijter heeft en cadeautjes geeft weet iedereen. Maar wie weet waarom de Sint geboren in Turkije, zijn verjaardag elk jaar viert in Nederland? En waarom zijn vrienden, de Pieten, altijd roetvegen op hun gezicht hebben. Als je Het verhaal van Sinterklaas gelezen hebt, weet je alles; ook over arme bedelkinderen en grote valse honden. Het verhaal van Sinterklaas is een inclusief verhaal voor iedereen.

Het grote Decemberboek

Het Grote December Boek

Met Het grote Decemberboek ben je meteen voorzien van leuke verhaaltjes voor de hele maand december Voor Sinterklaas, Kerstmis en Oudjaar, zijn er verhalen, liedjes, knutsels en recepten te vinden in dit boek.

Pedro, het kleinste Pietje, droomt ervan dat hij met de stoomboot mee mag naar het verre land. Maar eerst moet hij nog veel leren: pepernoten bakken zonder ze aan te laten branden, cadeautjes inpakken zonder het papier te scheuren, het paard van Sint borstelen zonder tegen zijn warme lijf aan in slaap te vallen… Pedro doet erg zijn best en mag mee. Alles gaat goed, tot hij op pakjesavond bij Maarten en zijn broertjes en zusjes door de schoorsteen valt… 

Als Maarten de stoomboot heeft uitgezwaaid, wordt het koud met veel sneeuw- en ijspret. Op school oefenen ze het kerstspel en Maartens babyzusje mag het Kerstkindje zijn. En het feest is nog steeds niet voorbij, want dan komt oudejaarsavond!

Sinterklaasje, kom maar binnen

Het boek Sinterklaasje, kom maar binnen is eigenlijk geen voorleesboek, maar wil hem toch graag ook even benoemen. 

Sinterklaasliedjes horen bij het Sinterklaasfeest. Iedereen kent ze wel uit het hoofd.  Wel zijn de liedjes soms wat verouderd en voor de kinderen van nu onbegrijpbare teksten zoals de roe en de gard. De liedjes zijn dus nodig toe aan een modern jasje. De schrijvers Paul en Thedo hebben ze daarom onder handen genomen en de 21ste eeuw ingeschreven. Deze prachtige liedjes kunnen nu weer 200 jaar mee. In dit boek vind je dus alle Sinterklaassliedjes van nu, met sfeervolle illustraties én een Spotify-playlist om ze uit volle borst mee te zingen! 

WINACTIE SINTERKLAASBOEKJES

Vind jij het ook leuk om rond deze tijd Sinterklaas verhaaltjes voor te lezen? Doe dan snel mee, want ik mag een aantal van de bovengenoemden boekjes verloten.

  • Laat een reactie achter onder deze blog dat je meedoet en vertel mij welk boekje je zou willen winnen.
    Laat een geldig e-mailadres achter, zodat ik je kan mailen als jij de winnaar bent.
  • Like Mama’s Liefste op Facebook Instagram Twitter Bloglovin. Dit is niet verplicht, maar wordt wel zeer gewaardeerd. Indien je een foto / tag achterlaat op Facebook, dan zal ik een extra lootje in de hoge hoed doen met jouw naam.
  • De winactie loopt t/m 20 november. De winnaar wordt in de week erna bekendgemaakt. Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee met een van de andere winacties

Spread the love

48 thoughts on “De Leukste Sinterklaasboekjes

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.