Leestip 8+ | Het geheim van de wifi

Als er iets is wat mijn dochter (8 jaar) heerlijk vond aan de lockdown, was het zelf kunnen indelen van haar schoolwerk. Elke dag sloot ze de dag dan ook af met lekker een halfuurtje lezen. Iets was ze voor de lockdown maar weinig deed en zeker niet met plezier. Maar we vinden steeds meer boeken die ze leuk vindt en krijgt daarmee ook plezier in het lezen. Haar laatste boek was “Het geheim van de Wi-Fi” van Angelique van Dam, een lekker spannend boek over een onderwerp dat elk kind van nu wel aanspreekt. Benieuwd naar het verhaal en wat mijn dochter er van vond? Lees snel verder, want ik mag ook een exemplaar verloten.

Lekker lezen

Eén van de schoolopdrachten was om elke dag een halfuurtje te lezen. Nu was dat tijdens de vorige lockdown het minst leuke taakje van de dag. Nu moet ik daar wel bij zeggen dat we in die tijd ook net waren begonnen met de dyslexietraining. Uit onderzoek bleek mijn dochter een ernstige dyslect te zijn en tja, dan is het wel te begrijpen dat lezen niet het leukste is om te doen. Nu zijn we bijna een jaar later. Een jaar waarin we hebben besloten haar groep 4 over te laten doen en hebben we haar zien groeien, vooral ook met zelfvertrouwen. Ze is ook zo goed vooruit gegaan dat ze eigenlijk al vroegtijdig mag stoppen met de dyslectietraining. Maar bovenal is ze lezen heel erg leuk gaan vinden. Dus toen ik haar het boek “Het geheim van de WiFi” gaf, kon ze niet wachten om er in te beginnen.

Het geheim van de Wi-Fi

Ik wankel en wijs naar de muur. ‘K… kijk daar…’ Ik knijp mijn ogen dicht tot ik sterretjes zie.
Voorzichtig open ik ze. Het staat er echt. In knalgeel. NO WI-FI.

Sarah baalt. Ze zit op een camping zonder Wi-Fi. Zonder Wi-Fi! Volgens haar ouders is het weleens goed een paar dagen zonder die telefoon. Maar zij snappen het gewoon niet. Als ze niet gauw Wi-Fi vindt, raakt ze haar vriendinnen Evie en Maud kwijt… Gelukkig ontmoet ze Gijs. Hij weet waar Wi-Fi is!

Geheim van…

Het boek hoort in de serie Het Geheim van… In deze serie zijn al bijna 65 boeken verschenen. Denk daarbij aan titels als “Het geheim van de vloggers”, “de YouTuber”, “DJ”, maar ook “Het geheim van de snoepfabriek”, “meisjesvoetbal” en “de zwarte koning”. Voor elk jongen en meisje is er wel een leuke titel te vinden. De uitgeverij Leopold zal zeker ook nog veel meer spannende en grappige avonturen uitgeven in de serie Geheim Van Hellip. Mocht je nu zelf ook een leuk idee hebben voor een boek, dan kun je deze ook doorgeven via de website van Kinderboeken.nl

Het Geheim van

Wat vond zij er van?

De titel en de introductie op de achterkant raakte meteen al de interesse. Welk kind van nu kan zich niet niet voorstellen hoe erg het is dat er geen Wi-Fi meer is. Ze kon dan ook niet wachten tot haar andere boek uit was en ze eindelijk kon beginnen. Wat haar ook erg aansprak waren de namen van de kinderen in het boek, want zo heten haar zus, nichtje, buurmeisje en buurjongen ook. ?

Elke avond las ze één (en soms wel 2 hoofdstukken) waarover ze ons dan bij het ontbijt alles over vertelde. Kortom deze introductie met de Het geheim.. serie was zeer geslaagd en er wordt al druk na gedacht over de volgende titel.

Het boek is geschikt voor kinderen van 8 – 11 jaar en telt 104 bladzijden. Dat maakt het samen met de leuke illustraties van Saskia Halfmouw een lekker formaat boek, niet te dik en niet te dun.

Het geheim van de wifi |
Angelique van Dam | ISBN 9789025877958 | € 13,99 | Vanaf 8 jaar | Verschijnt: 20 januari

Winactie Het geheim van de Wi-Fi is gesloten

Met dank aan Uitgeverij Leopold mag ik het geheim van de wifi verloten. De winnaar is

Het geheim van de wifi
  • Ik zal persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Spread the love

57 thoughts on “Leestip 8+ | Het geheim van de wifi

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.