Leuke Eenhoorn boeken voor de zomervakantie

Review| Leuke eenhoornboeken voor de zomervakantie

De zomer staat voor de deur. Natuurlijk is het tijd om even lekker bij te komen van het schooljaar. Maar ook een mooi moment om lekker je te vervelen of je terug te trekken met een leuk leesboek. Mijn meiden zijn beiden meer van de Donald Ducks, maar het advies van school is om ook wat leesmeters te maken tijdens de vakantie. Voor beiden heb ik daarom al een leuk boek klaarliggen over eenhoorns. Ik mag beide boeken ook verloten. Laat mij weten welk boek je zou willen winnen (of allebei) en wie weet stuur ik ze je voor de vakantie nog wel toe.

Leuke Eenhoorn boeken voor de zomervakantie

Dol op lezen! – Elise redt de eenhoorn en andere magische verhalen

Mijn jongste dochter heeft dit jaar in groep 3 voor het eerst leren lezen. Niet iets wat haar erg makkelijk is afgegaan. We zullen in de vakantie dus er nog een beetje mee aan de slag moeten gaan. Het boek Elise redt een eenhoorn is voor die meisjes die net hebben leren lezen en gek zijn op eenhoorns. Een leuk boek voor met name meisjes vanaf ca. 6 jaar.

Dol op lezen! - Elise redt de eenhoorn en andere magische verhalen - Deltas

Het boek bevat vier verhalen over trotse eenhoorns, moedige prinsessen, dappere ridders en edele koningen. In de serie ‘Dol op lezen!’ is de tekst in een grote letters afgedrukt. Hij bevat hoofdletters, tweelettergrepige woorden en afwisselend lange en korte zinnen. De teksten zijn boven en onder de illustraties geplaatst. De met aquarelverf ingekleurde pentekeningen geven een leuk beeld van het verhaal. Het aantrekkelijke omslag toont een meisje en een eenhoorn. Achter in het boek staan vijf “raadsels’, invuloefeningen om te checken of je goed gelezen hebt. Een leuk verhaal voor met name meisjes vanaf ca. 7 jaar.

De Magische Eenhoorn Academie – Sofie en Regenboog

Mijn andere dochter gaat het komende schooljaar alweer naar groep 8. Het liefste leest zij boeken zoals het Dagboek van een Muts en de Waanzinnige Boomhut. Alleemaal heel leuke boeken natuurlijk. Zelf las ik op haar leeftijd een serie over een paardenmanage en hondenkennel. Een zelfde soort serie nu is die van de Magische Eenhoorn Academie. Het eerste deel gaat over Sofie en Regenboog.

De Magische Eenhoorn Academie - Sofie en Regenboog - Deltas

Sofie kan niet wachten om te beginnen aan de Eenhoorn Academie, waar ze opgeleid zal worden tot beschermer van Eenhoorneiland. Haar eigen speciale eenhoorn Regenboog zal dit jaar zijn magische kracht ontwikkelen en samen zullen ze heel wat avonturen beleven! Wanneer het Sprankelmeer zijn levendige kleuren verliest en de magie van de oudere eenhoorns afneemt, gaan Sofie en Regenboog op onderzoek uit. Werd het meer betoverd? Wie zou zoiets doen? En hoe kunnen ze het drinkwater van de eenhoorns weer gezond maken? Voor fantasierijke meisjes van 9 tot 11 jaar.

Beide boeken zijn zijn onder andere verkrijgbaar bij Bol.com en kosten €9,95 en ik mag van elk deel een boek verloten.

Winactie eenhoornboeken is gesloten

Heb jij ook een dochter, nichtje of buurmeisje van de leeftijd 6-7 of 9-11 die helemaal gek is vaan eenhoorns? Doe dan mee en maak kans op 1 of beide boeken. De winnaar is;

 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Spread the love

50 thoughts on “Review| Leuke eenhoornboeken voor de zomervakantie

 • Betti Scheringa says:

  Doe heel graag mee voor mijn dochter van 6 die nu druk bezig is met leten lezen
  Mijn favoriete vakantieboeken waren romana en ragebol en de kameleon boeken

 • Francis Akerboom says:

  Doe graag mee voor mijn oudste dochter van bijna 9. En als deze uit is gaan we hem voorlezen aan onze jongste dochter van bijna 4. Ze zijn beide dol op paarden, dus dit soort boeken worden hier verslonden.
  Ik las vroeger alles van de boekenserie Floortje. En ook veel paardenverhalen.

 • Ik doe graag mee voor mijn dochter Rosalynn die straks naar groep 3 gaat en nu al een beetje kan lezen.
  Mijn favoriete kinderboeken was van de drieling

 • Jolijn Grootendorst says:

  Ik was vroeger een echt paardenmeisje en vond de boeken over Bianca van Yvonne Brill erg leuk. Mijn dochter kiest in de bieb nu ook vaak voor de manege/ paarden / eenhoorn boeken. Qua leeftijd (8 jaar) valt ze precies tussen de beide boeken in, maar qua niveau zal ze De Magische Eenhoorn Academie – Sofie en Regenboog zeker aan kunnen.

 • Ik heb een meid die net 7 jaar is geworden en die is dol op lezen en eenhoorns.
  Mijn favoriete jeugdboeken die ik in de zomer vroeger veel las, Nancy Drew (detective).

 • Mijn dochter van 6 jaar is helemaal weg van eenhoorns.

  Ik zelf las vroeger alles van Thea Beckman.
  Haar boeken heb ik verslonden.

 • Majonne Twigt says:

  Ik vind Abeltje heel leuk! In mijn jeugd en nu nog. Maar het leukst is nieuwe boeken ontdekken in de vakantie. Bijvoorbeeld in de vakantiebieb. Deze zomer wil ik de nieuwste Katherine Rundell lezen “De ontdekkingsreiziger”.
  Ik heb een dochter van zes en 10, beide boeken zijn dus leuk voor hen.

 • Tatiana de leeneer says:

  Heel graag voor mijn meisje haar lezen niet te laten verzwakken in de vakantie. Graag lezen wij ook de boeken van fantasia

 • D. van Esveld says:

  oh wat ontzettend leuk! ik loot graag mee boor de leeftojd 6-7 jaar. hopelijk stimuleert haar dit om iets meer te gaan lezen ?

 • Jaaa leuk, ik doe mee voor mijn dochter van 6 jaar. Een hele grote fan van eenhoorns. Ik las vroeger veel boeken van carry slee.

 • Jolein koolske says:

  Oh wat leuk !!! Ik doe dolgraag mee voor het boek ‘ elise redt de eenhoorn’ . Mijn dochter is nu net 7 jaar geworden en vind het zo fijn dat ze nu kan lezen en ik vermoed dat ze een echte boekenworm word ? ze leest zooooo graag en dit boek zal erg in de smaak vallen ? mijn favoriete boek op vakantie was toch wel de Donald duck en kippenvel denk ik zo . We liken en volgen je op Facebook en instagram …

 • De eenhoorn-manie is hier nog niet voorbij, dus beide dochters zullen hier blij mee zijn (jongste is 6 ,oudste 8) Zelf las ik Thea Beckman, toevallig nu Kruistocht in Spijkerbroek aan het herlezen. Jeugdsentiment, blijft een mooi boek!

 • Samantha says:

  Ik las vroeger heel vaak Abeltje, hij maakte hele avonturen mee met een lift. Later ben ik Jan Jans en de kinderen het vakantieboek gaan lezen. Ieder jaar koop ik het, een exemplaar voor mij en 1 voor mijn moeder. Ik doe mee voor mij dochter voor het boek Elise redt de eenhoorn 🙂

 • Ik vond (&vind) de boeken van Carry Slee mooi. Veel gelezen. Onze dochter begint ze nu ook te lezen.

  Ik doe graag mee voor 9-11 jarige eenhoorn boek. Nu nog 8 jaar maar leest al zeer netjes.

 • Maaike Cornelissen says:

  Allereerst bedankt voor de leestip. Ik ken deze boeken niet maar ga er zeker naar kijken.

  Voor mijn dochter Femke zou ik graag het boek van de magische eenhoorn academie ” Sofie en de regenboog ” willen winnen

  Mijn lievelings boek voor de zomer
  Voor volwassenen de reeks van de 7 zussen van lucinda riley
  Voor kinderen de reeks van Bianca van Yvonne bril
  .prettige zonnige vakantie alvast

 • Wat een leuke actie!! Doe heel graag mee voor mijn leesgrage dochter! Ik was vroeger ook al gek op lezen en dol op de boeken van dolle tweeling.

 • Marian B says:

  Ik was een echt paardenmeisje en las altijd boeken van Bianca geschreven door Yvonne Bril. En natuurlijk het tijdschrift Penny.
  Ik doe graag mee aan deze leuke winactie voor mijn nichtjes. Het liefst zou ik beide boekjes winnen, zodat ik ze allebei blij kan maken 😉 Maar met een van de twee, maakt niet uit welke, zijn we natuurlijk al blij!

 • Joyce van Dorp says:

  Leuke boeken! Elise redt een eenhoorn zal mijn oudste dochter van 6 geweldig vinden voor de vakantie. Zelf had ik vroeger alle kippenvel boeken, maar ook de GVR vond ik erg leuk. Ik volg je op facebook

 • Ik doe mee voor mijn beide dochters.
  Toevallig allebei in deze lees doelgroep
  Mijn favoriete jeugdboek is Ronja de Roversdochter, wel ontelbare keren gelezen

 • Sharon de Ridder says:

  Oh, ik verslond vroeger “The Dancing Stars” en een boekenserie over 2 stiefzussen, waar ik de naam niet meer van weet. Gingen jaren mee op vakantie 😀

  Ik zou graag kans maken op “Sofie en Regenboog”; mijn dochter verslindt u ook boeken!

 • Mijn lievelingsboek voor de zomervakantie was De kinderen van Bolderburen. Lekker dik!
  Nu lees ik graag bookazines van Libelle, omdat die niet veel wegen en makkelijk mee op vakantie kunnen.
  Voor mijn leesgierige dochter doe ik graag mee met de winactie.

 • Ik weet niet meer hoe mijn favo boek heette; het ging over een dansschool en een ongeluk dat op de weg ernaartoe plaatsvond. Maar verder was ik ook gek op alle boeken van Carry Slee.

 • Linda Smeets says:

  Wat leuk! Ik doe graag mee voor mijn dochter van 6 jaar en na de vakantie naar groep 3 gaat. Ze kan al wat lezen en is dol op eenhoorns.een van haar favoriete boeken op dit moment is Jip en Janneke.

 • Mijn kleindochter van 9 jaar die is ook helemaal gek op alles wat met eenhoorns te maken heeft. Ze heeft er een dekbedhoes van en allerlei knuffels op haar bed. Voor haar doe ik graag mee. Ik denk dat ze Sofie en Regenboog een leuk boek zal vinden. Ze heet namelijk ook Sophie.
  Ik las in mijn jeugd graag in het boek ” Ilja de kleine ganzenridder”, die een keizerszoon bleek te zijn. Dat boek heb ik helemaal stuk gelezen. Ik heb het boek nog. Misschien willen de kleinkinderen het straks ook wel lezen.

 • Ik las niet veel als kind, maar het boek “Voor een halve zak drop” vond het ik heel leuk ? Dit lijkt me een heel leuk boek voor Isa! ???‍♀️ Het is vanwege haar dyslexie voor haar heel belangrijk dat ze in de vakantie tijdens onze roadtrip ? blijft lezen. ? dit leuke boek kan daar zeker bij helpen! ? Duimen maar!! ????

 • Wilma Post says:

  Wat leuk , ik doe graag mee voor onze oudste kleindochter die helemaal gek is op lezen . Ze is nu 7 maar leest al voor eind groep 5 dus doe graag mee voor Sofie en Regenboog . Zelf las ik in de vakantie altijd de boeken van Enid BLyton. Handige pocketboekjes die helemaal stukgelezen werden . Van de 5 detectives , de dolle tweeling en Pitty op Kostschool.

 • Suzanne Hin (Sue Hin op Facebook) says:

  Wat leuk! Met twee meiden in huis is het constant unicorn dit unicorn dat ☺️. Mijn jongste dochter is 6 en mijn oudste is 9, dus voor beide doe ik graag mee. Mijn favoriete boeken vroeger waren die van Harry Potter.

 • Anneliese de Waal says:

  Ik las vroeger de boeken van De Vijf in de vakantie, deze boeken zijn erg leuk voor mijn dochters, doe erg graag voor ze mee !!!
  Groetjes Anneliese

 • Sabine Hensens says:

  Mijn favoriete vakantieboeken? Dat waren de Penny’s, niet echt boeken maar hele stapels verslond ik!!! Ik kreeg ze van kennissen en was er zooooo blij mee, en dat iedere vakantie weer…

  Mijn dochter heeft nu trouwens een abonnement op de Penny en leest ze net zo graag als dat ik deed. Ze is dan ook dol op paarden en natuurlijk ook eenhoorns!

  Ik zou graag een kansje willen maken voor haar, ze zal deze boeken ook verslinden de komende zomervakantie <3

 • Yessica leidner says:

  Mijn favoriete jeugdboeken in de vakantie is toch wel stripboeken
  Van mickey mouse en ik las vroeger ook 4 x dit boek
  Mijn echte naam is Lisa schrijver David Alexander
  Ik raad je deze boek echt aan wauw wat is dit een prachtige boek
  Zeker proberen

  Loot zeker graag mee voor mijn dochtertje Jill
  Ze is 5 jaar en is bijna jarig ze word 6 jaar
  Volg jou op alle pages
  Fb Jessica Jill John leidner Instagram als yessicaleidner

 • Chantal den Haan says:

  De favoriete vakantie leesboeken zijn hier in huis toch echt de vakantie doeboek varianten! Vooral Donald Duck is hier populair! ?Fingers crossed ?

 • Iris Bakker says:

  Jaaaaa, Heidi en Geiten Peter! En de Tina, oh, wat een nostalgie. Mijn dochter zou de eenhoorn boeken in elk geval erg leuk vinden

 • Wendy Van De Reyd says:

  Wauw deze zijn super leuk voor mijn dochtertje Sharona 8jaar, ze vind eenhoorns ,magische dieren, zou dus te gek zijn haar ermee te verrassen, ook de boeken van grote zus “van geronimo stilton” vind ze fasinerend , mama gaat alvast meeduimen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.