Leuke lezencadeautjes voor de 4 cadeautjes regel

De 4 cadeautjesregel – Leuke leescadeautjes

Misschien heb je er van gehoord; de 4 cadeautjesregel. Deze wordt vaak toegepast om de hoeveelheid cadeautjes tijdens de feestdagen een beetje te beperken. Eén van deze 4 cadeautjes is iets om te lezen. Vandaag daarom een paar leuke tips voor een leescadeautje ter inspiratie. Ook mag ik een nieuw Denksport Doeboek weggeven.

De 4 cadeautjes regel - Leuke leescadeautjes

De 4 cadeautjesregel is overgewaaid uit Amerika en heet officieel “The four gift rule”. Deze regels zijn eenvoudig te volgen en houden de cadeautjesoverloed uit de zak van Sint en onder de kerstboom een beetje onder controle. Voor elk kind is er
– 1 thing they want (iets wat ze graag willen)
– 1 thing they need (iets wat ze nodig hebben)
– 1 thing they wear (iets om te dragen)
– 1 thing they read (iets om te lezen)
Als je dit in je achterhoofd houdt bij het inkopen van de cadeautjes, scheelt het je een hoop gedoe!

De 4 cadeautjesregel – 1 ding om te lezen

Vandaag heb ik een mooi lijstje voor je met tips voor de regel “1 ding om te lezen” voor het hele gezin.

Voor de jongste lezers

Zelf lezen zit er misschien nog niet in, maar boeken zijn ook voor de allerkleinsten altijd een goed cadeautje. Je kan daarbij denken aan een mooi prentenboek, voorleesboek of toch een eigen boek, dat bestand is tegen kleine kinderhandjes. Het stoffen Nijntje aankleedboek is zo’n leuk boekje.

Nijntje kleedt zich aan. Help je mee? Maak de knoop van Nijntjes jurk vast, doe het klittenband van haar schoen dicht en sluit de rits van haar jas. Goed gedaan! Nu is Nijntje klaar om eropuit te gaan. Een leuk boek dat zelfstandig aankleden en de fijne motoriek stimuleert. Het stoffen aankleedboek is lekker licht en verpakt in een handig tasje. Zo neem je het makkelijk overal mee naartoe. Het boek is wasbaar en goedgekeurd voor alle leeftijden.

Mijn eerste leesboek

Zodra de eerste paar maanden in groep 3 er op zitten, kunnen de meeste kinderen al best een aardig woordje lezen. Dit is natuurlijk iets wat de Sint en Kerstman graag stimuleren. Zo zijn de boeken van Vos en Haas heel leuk voor deze beginnende lezertjes. De reeks ‘Ik leer lezen met Vos en Haas’ zijn voor het leesniveau AVI start tot E3. Ook zijn de boeken voorzien van schitterende tekeningen van de veelbekroonde illustrator Thé Tjong-Khing.

Uil wil op reis is een nieuwe titel in de reeks Een hilarisch verhaal in het thema van de afgelopen Kinderboekenweek. Uil heeft zijn tas al gepakt, maar weet nog niet waar hij naartoe zal gaan of hoe lang hij weg zal blijven. Haas geeft hem een boek ter inspiratie, over een reis om de wereld in 80 dagen. Uil gaat op weg maar als hij Ever tegenkomt, moet hij nog eens goed nadenken of hij wel echt op reis wil.

Doeboek voor de niet zo grage lezer

Hoewel het goed is om je kinderen te stimuleren om te lezen, zijn ze er niet allemaal even dol op. Voor deze groep is dan misschien een DoeBoek een beter cadeau. Denksport heeft net 2 nieuwe Doeboeken uit gebracht; een Winter Doeboek en een Super Dino Doeboek.

Denksport Winter Doeboek

Het Winter Doeboek is een lekker groot puzzelboek met maar liefst 160 pagina’s waar kinderen van 6 tot 10 jaar de hele winterperiode plezier van hebben. Dit boek staat vol puzzelfavorieten als sudoku’s, Zweedse puzzels, lijnpuzzels, zoek de verschillen, doofhofjes en woordzoekers. Daarnaast hebben we leuke rijm-, reken- en telvarianten bedacht. En dat alles natuurlijk in winterthema! Het Winter is te koop in de winkels voor €7,95 of online te bestellen.

Denksport Super Dino Doeboek

Het Super Dino Doeboek is een kleurrijk puzzelboek met 50 pagina’s vol Dino puzzelplezier. Echte dinofans testen met dit puzzelboek hun kennis, puzzelen er lekker op los en leren nieuwe weetjes en goede Dino-moppen. Ontcijfer bijvoorbeeld het dino-geheimschrift. En als je uitgepuzzeld bent, vind je in het midden van het doeboek een dino 3D-puzzel. Het Super Dino Doeboek is los te koop in de winkels voor €4,95 of online te bestellen. Dit Doeboek zal 4 maal per jaar verschijnen.

Winactie Denksport Doeboek is gesloten

Van Denksport mag ik een Doeboek weggeven. Doe mee aan deze winactie om kans te maken op een van deze boeken. De winnaar is

  • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Spread the love

67 thoughts on “De 4 cadeautjesregel – Leuke leescadeautjes

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.