Foodblog | Bento Lunch – Fun in je broodtrommel

Deze week is Papa’s Liefste naar de Wintersport met zijn vrienden en bestier ik het huis hier in mijn eentje. Een van taken die ik heb overgenomen is het klaarmaken van de broodtrommel. Dit deed ik vroeger ook wel, maar na de verhuizing hebben we de taken in de ochtendspits opnieuw verdeeld en doet Papa’s Liefste dat nu. Beetje jammer vind ik dat wel, want stiekem vind ik de rage van de laatste jaren, Bento Lunch, heel erg leuk. Deze week leef ik me dan ook weer helemaal uit

Bento Lunch

Deze rage is overgewaaid uit Japan en nu al een paar jaar ook te vinden in de broodtrommels van de Nederlandse kindertjes. Het idee er achter is dat als de inhoud van de broodtrommels meer tot de verbeelding spreekt van de kinderen, dat ze beter en gezonder eten. Een heel slim idee en het lijkt ook zeker te werken, want hier komen de broodtrommels leeg weer terug.


Een echte Japanse Bento Lunch bestaat uit natuurlijk uit rijst, vis of vlees en groenten. Maar dat past nu weer niet echt in onze Hollands keuken, dus de rijst met vis of vlees wordt vaak vervangen door brood met beleg. Groenten zie je wel vaak en natuurlijk fruit.

Inspiratie

Voor inspiratie om de Bento lunch klaar te maken hoef je niet ver te zoeken, Pinterest staat er vol mee. De ene lunchbox nog mooier dan de andere, Gelukkig vind je er ook een heleboel instructies voor de wat praktische moeders en vaders met minder tijd in de ochtend. Op de website van Moonkids bijvoorbeeld, staan heel veel tips en voorbeelden met een duidelijke uitleg.

Benodigdheden

Je hebt waarschijnlijk al meer benodigdheden in huis, dan je denkt. Te beginnen met een broodtrommel. Doordat je in je Bento Lunchbox iets van brood wilt doen en wat groenten en fruit, is het handig als je een broodtrommel hebt met meerdere vakken. Heb je deze niet, geen nood, want een cupcakevormpje (papier of silicone) bied uitkomst. Ook kleine doosjes die in een wat grotere broodtrommel passen, kun je gebruiken.

Bento benodigdheden

Verder kun je ook heel goed al je koekjesvormpjes gebruiken voor het uitsteken van brood of groenten/fruit. Ook de vormpjes uit de kleidozen zijn uitstekend te gebruiken, helemaal omdat ze vaak ook wat kleiner zijn en dus gebruikt kunnen worden voor in bijvoorbeeld wortel of komkommer.
Ook zijn sateprikkers heel handig, maar nog leuker met een vlaggetje of een poppetje er op.
Natuurlijk kun je Bento gereedschappen uitbreiden met nog veel meer. Nieuwsgierig wat er allemaal te krijgen is? Neem dan maar eens een kijkje in de webshop; De Leukste Lunch

De lunch of tien-uurtje

Tenslotte natuurlijk de voedingsmiddelen die je kunt gebruiken voor je Bento lunch. De meeste daarvan heb je waarschijnlijk al standaard in de koelkast of fruitschaal. Denk bij voorbeeld aan;
– brood, ontbijtkoek, eierkoek, pannenkoek, poffertjes
– plakken kaas, plakken vleeswaren, kokosbrood, babybell, ei, omelet, knakworst
– cherry tomaatjes, komkommer, wortel, paprika, olijven
– alle soorten fruit

Bento op je bord

Mocht je kindje nog niet naar school gaan, maar je je het al wel vast wil uitproberen, Bento Lunch kun je ook prima op een bord klaarmaken. Op Pinterest vindt je daar ook volop ideeën.

Spread the love

5 thoughts on “Foodblog | Bento Lunch – Fun in je broodtrommel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.