3 tips bij het kopen van een kinderzonnebril

3 tips bij het kopen van een kinderzonnebril

Het is zo fijn dat de zon weer lekker schijnt buiten. Nu kunnen we eindelijk weer heerlijk buiten allerlei activiteiten doen. Natuurlijk weten we heel goed dat we ons dan ook weer goed moeten insmeren om onze huid te beschermen tegen schadelijke UV-straling. Maar wat we daarbij nog wel eens vergeten, is om onze ogen ook goed te bescherming met een zonnebril. Zeker voor kinderen is dat ook erg belangrijk om hun gevoelige ogen meteen van jongs af aan goed te beschermen tegen het felle zonlicht. Dankzij de tips ontdek je waar je op moet letten bij het kopen van een kinderzonnebril.

Beschermen tijdens de groei

Voor kinderen is het extra belangrijk om de ogen tegen de zon te beschermen, omdat een kind dat buitenspeelt wordt blootgesteld aan een grote hoeveelheid UV-straling. Daarnaast bevinden de ogen van een kind zich in de groei- en ontwikkelingsfase en kan blootstelling aan sterke UV-straling op de lange termijn gevolgen hebben voor de gezondheid van de ogen. De overmatige blootstelling aan UV kan irritatie van het hoornvlies geven met pijnlijke tranende ogen als gevolg, maar het kan ook het risico op staar of netvliesaandoeningen op de lange termijn verhogen.

Van jongs af aan laten wennen

De pupillen van kinderen zijn groter en de structuren van het oog zijn helderder dan bij volwassenen, waardoor er bij kinderen meer licht het oog binnenkomt. Daarom zijn kinderen ook gevoeliger voor licht dan volwassenen. Door kinderen van jongs af aan te laten wennen aan het dragen van een kinder zonnebril, begrijpen zij dat een zonnebril bedoeld is om te dragen, niet om mee te spelen. Het is de moeite waard om kinderen te leren niet rechtstreeks naar de zon te kijken en een zonnehoed te laten dragen.

Drie tips bij het kiezen van een kinderzonnebril

Specsavers geeft de volgende drie tips bij het uitzoeken van de juiste zonnebril voor je kind:   

  1. Let op de pasvorm van de kinderzonnebril. Het is goed om met je kind te gaan winkelen voor een zonnebril om er zeker van te zijn dat ‘ie goed past. Voor kleine kinderen en baby’s werken brillen met een flexibel montuur het beste. Hoe lekkerder de bril zit, des te groter het plezier waarmee ‘ie wordt gedragen!
  2. Denk aan gepolariseerde glazen met 100% UV-bescherming. Let er daarnaast op dat de bril de zijkant van de ogen beschermt tegen schittering en straling. Voor kleine kinderen zijn er ook zonnebrillen op sterkte. Bij Specsavers kun je van elk kindermontuur een zonnebril laten maken.
  3. Luister naar de wensen van je kind. Zelfs voor een klein kind is de stijl van de zonnebril belangrijk. Als de bril prettig zit, vindt je kind het dragen van een zonnebril leuk.

Lees ook: Poets je zonnebril maar op, dit zijn de feiten en fabels

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.