Zo geef je de gang een opknapbeurt

Zo geef je de gang een opknapbeurt

De gang of hal is vaak het visitekaartje van je huis. Hier kom je binnen en voel je meteen thuis. Maar vaak het ook de plek die als laatste wordt opknapt en gebruikt wordt om spullen neer te leggen. Als je de gang een opfrisbeurt wilt geven, hoeft dat niet moeilijk of duur te zijn. Er zijn genoeg simpele projecten die je zelf kunt doen om je gang een nieuwe look te geven.

Schoonmaken en opruimen

Een goed begin is het halve werk, dus begin met een grondige schoonmaak. Haal alle spullen uit de gang die niet dagelijks gebruikt worden en vind een plek voor de spullen die wel dagelijks gebruikt worden. Stofzuig of dweil de vloer schoon, zodat je met een schone ruimte kunt beginnen.

Muren

Nu je gang helemaal schoon is, kun je aan de slag met het inrichten. Een eenvoudige manier om je gang een nieuwe look te geven, is door de manier waarop je de muren aankleedt. Denk aan een nieuwe kleur op de muren of een gewaagd behang. Dit is zeker in een kleine ruimte als een gang of hal meestal niet een heel grote klus, maar geeft wel meteen snel resultaat.

Kapstok

Eén van de belangrijkste dingen die je doet in de gang of hal is het ophangen van je jas. Het is dus goede kapstok mag niet ontbreken. Natuurlijk kun je deze kopen, maar als je er zelf eentje maken van steigerbuis. Op deze manier kun je hem helemaal maken zodat hij past bij de ruimte van jouw gang, maar ook past bij de grote van jouw gezin. Een kapstok steigerbuis geeft meteen een mooie industriële en moderne look.

Opbergplek

Naast jassen wordt de gang wordt vaak ook gebruikt om spullen zoals schoenen, laarzen, sjaals, mutsen, handschoenen, tassen en sportspullen te bewaren. Koop een mooie schoenenkast voor het opbergen alles schoenen en laarzen. Sjaals, mutsen en handschoenen kunnen het beste worden opgeborgen in mooie manden voor op of onder de kaststok. Zorg ook voor wat extra haakjes aan de kapstok waaraan je de tassen en sportspullen een eigen plekje kunt geven. Dit geeft niet alleen een opgeruimd gevoel, maar zo vind je ook alles sneller weer terug.

Accessoires

Als je gang een beetje saai is, kun je er wat kleur toevoegen met accessoires. Kies voor een mooie vloerkleed en manden. Op deze manier kun je simpel wat extra kleur toe te voegen aan een neutrale kleurstelling. Ook het toevoegen van bloemen of planten kunnen hier aan bijdragen. Is je gang misschien wat donker voor bloemen en planten, kies dan voor kunstbloemen- en planten. Deze zijn tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van echte.

Een goede spiegel mag ook niet ontbreken in de gang. Hang daarnaast ook een een aantal foto’s, schilderijen of andere wanddecoratie op. Als je iets meer ruimte hebt, kun je een klein tafeltje of kastje toevoegen. Of een bankje of stoel. Zeker met kinderen is het prettig als zij ergens kunnen zitten om hun schoenen aan te trekken. Let er wel op dat er genoeg ruimte overblijft is om te lopen, dus plaats niet te veel spullen in je gang.

Verlichting

Vergeet niet om ook aan de verlichting te denken. Zorg ervoor dat je gang voldoende verlichting heeft, zodat je je spullen goed kunt zien. Als je gang donker is, overweeg dan een paar lichte wandlampen of een hanglamp toe te voegen.

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.