Een veilige en kindvriendelijke keuken creëer je zo!

Een veilige en kindvriendelijke keuken creëer je zo!

Kinderen kunnen erg onvoorspelbaar zijn. Daarnaast kunnen ze erg druk en onrustig zijn. Hoogstwaarschijnlijk heb je al allerlei dingen geprobeerd omdat op te lossen, maar soms is het gewoon niet te voorkomen. Daarom is het erg belangrijk dat je kinderen een veilige woon- en leefomgeving hebben. Op deze manier kan er niks ernstigs in huis gebeuren. Maar hoe creëer je nou een zo veilig mogelijke leefomgeving in je keuken of huis? Dat is een goede vraag! Er zijn een aantal tips die we je willen meegeven, zodat jij een veilige en kindvriendelijke keuken kunt creëren. Ben jij benieuwd naar deze tips? Lees dan gauw verder, want in dit artikel leggen we je het haarfijn uit!

4 tips voor een veilige en kindvriendelijke keuken

De keuken is een plek waar je het liefst niet je kinderen al te vaak ziet rond lopen. Hier liggen veel gevaarlijke en scherpe voorwerpen als messen en vorken. Het laatste wat je wilt, is dat je kinderen zich zelf pijn doen met dit soort voorwerpen. Daarom is het erg belangrijk om een veilige en kindvriendelijke keuken voor je kinderen te creëren. Op zoek naar veilige en kindvriendelijke producten? Neem dan een kijkje op Brabantia! Hier vind je talloze handige en kindvriendelijke producten voor in de keuken.

Om het je wat makkelijker te maken hebben we 4 tips die je hierbij helpen. Op deze manier kunnen jij en je kinderen op een veilige manier genieten in jullie eigen huis. Dit zijn 5 tips die je helpen om een veilige en kindvriendelijke keuken te creëren:

1. Bewaar schoonmaakmiddelen en giftige stoffen buiten bereik

één van de belangrijkste tips die je willen meegeven is het veilig bewaren van schoonmaakmiddelen, afwasmiddelen, medicijnen en andere giftige stoffen. Houd ze buiten bereik van kinderen op plekken als bijvoorbeeld hoog in een afgesloten kast. Daarnaast kun je ook gebruik maken van kasten die je kunt vergrendelen. Op deze manier voorkom je dat kinderen aan dit soort gevaarlijke middelen kunnen komen.

2. Beveilig en vergrendel keuken laden en kasten

het gebruik van kindvriendelijke en veilige sloten op laden en kasten is zeer aan te raden. Hierin kun je namelijk scherpe voorwerpen, zoals messen en scharen op een veilige manier bewaren. Op deze manier kunnen je kinderen niet bij gevaarlijke voorwerpen komen.

3. Bescherm en beveilig stopcontacten en elektrische apparaten

Naast het beschermen en vergrendelen van laden en kasten is het beschermen van stopcontacten en elektrische apparaten ook zeer aan te bevelen. Er zijn talloze producten die je hierbij kunnen helpen. Denk hierbij aan producten als stopcontactbeschermers en apparaten met een kinderslot. Stopcontactbeschermers zijn ideaal om ongebruikte stopcontacten te bedekken. Daarnaast is het enorm belangrijk om elektrische apparaten buiten bereik van kinderen op te bergen. Denk hierbij aan broodroosters, waterkokers en andere gevaarlijke apparaten.

4. Installeer kinderveilige kookplaatbeschermers

het gebruik van kookplaatbeschermers is ok zeker aan te raden. Hiermee voorkom je dat kinderen per ongeluk eraan kunnen zitten en dat bijvoorbeeld de kookplaat aangaat.

Als je bovenstaande tips toepast, is je keuken al een stuk veiliger en kindvriendelijker!

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.